Hírek

Támogatás a Jókai Mór Művelődési Központnak

2009. november 5. | Kategória: Hírek
Tudás-Szín-Tér

A pápai Jókai Mór Művelődési Központ 2009 februárjában nyújtotta be pályázatát a Társadalmi Megújulás Operatív Program “Építő Közösségek” - közművelődési intézmények az egész életen át tartó tanulásért.

Európai LEADER Találkozó Kozárdon

2009. november 4. | Kategória: Hírek
Több mint száz külföldi, az észak- magyarországi LEADER Csoportok és Helyi Vidékfejlesztési Irodák, valamint a Szinergia Egyesület képviselői vettek részt 2009. szeptember 19-én, Kozárdon a Cserhátalja LEADER Nonprofit Kft. által szervezett Európai LEADER Találkozó és Vidékfejlesztési Napon.

Hulladékudvar és szervezetfejlesztés

2009. november 4. | Kategória: Hírek
Előbb a kutatás, aztán a biológiai irtás

Együttműködik a Duna-Dráva Nemzeti Park és a bajai önkormányzat. A jövő évtől az ún. biológiai módszer már bevethető lesz a szúnyogok ellen a vérszívók fő tenyésző helyének számító gemenci erdőben.

Derecske lett a társulási központ

2009. november 4. | Kategória: Hírek
Derecske a társulási központ

2007 júliusára született meg a parlamenti döntés, hogy a Derecske-Létavértesi kistérség Mikepércs nélkül, tíz település szövetségeként működik tovább.

Hatszázmillió forintot osztottak szét a Pannónia Kincse LEADER Egyesület területén

2009. november 4. | Kategória: Nekik sikerült
A Pannónia Kincse LEADER Egyesület két városon, Téten és Pannonhalmán kívül 63 községet fog össze Fenyőfőtől Tárnokrétiig, Sobortól Kunszigetig.

A civil szervezet több mint kétmilliárd forint európai uniós LEADER-forrásról határozhat 2013-ig.
Az első döntések nemrégiben születtek meg – tudta meg portálunk Gergó András ikrényi polgármestertől, az egyesület elnökétől. Hatszázmillió forintot osztottak szét több pályázati kategóriában. A támogatottak között egyházközségek, vállalkozások, önkormányzatok és civil szervezetek vannak.



Gergó András, a Pannónia Kincse LEADER Egyesület elnöke elmondta: a mostani döntések még a tavalyi kiírásokat érintették. A folyamat azért volt ilyen hosszadalmas, mert a helyi bírálat mellett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) is külön pontozott minden pályázatot, majd az eredményeket az irányító hatóságnak is el kellett fogadnia – országos szinten ötezernél több kérelmet nyújtottak be. ˝A következő pályázati kör már sokkal gyorsabb lesz, mert az egyesület az országban az elsők között sikerrel túljutott az akkreditációs eljáráson. A kérelmekkel kapcsolatos folyamatok így a helyi akciócsoportnál összpontosulnak, és az itt meghozott döntések lesznek a véglegesek az MVH ellenőrzése mellett˝ – hangsúlyozta Gergó András.

Az első pályázati kör alapján 38 pályázó összesen 622 millió forintot nyert.

A mikrovállalkozás kategóriában 219 millió forintot osztottak szét. A felpéci Bognár Péter, a ravazdi Car-color Bt., az écsi Ferenczi Fémipari Kft., R.A. Extensio Kft. és Schreiner Kft., a gönyűi Timár Gábor, a nyúli Kormos Andrea és MED.OF Nyúl Bt., az enesei Szlovacsek Imre, a kisbaboti Egyházy Miklós és Régió-Port Bt., a bakonyszentlászlói SPL 2005 Bt., a téti Kovács Zoltánné, a koroncói Hébaker Kft. és Simon-Builder Kft., valamint az ikrényi Deliné Vámos Éva kapott támogatást.

Turizmusra a romándi Pöltl József, az écsi Schreiner Károly, a Kunszigetért Közalapítvány, a péri Markotics Istvánné és a kónyi önkormányzat költhet LEADER-segítséggel összesen 62 millió forintot.

Falumegújításban a hátrányos helyzetű községek közül Szerecsenynek faluközpontjára 7,1 millió, Tárnokrétinek játszótérépítésre 6,6 millió forintot ítéltek oda. Uniós pénzből újulhat meg a templom Bakonyszentlászlón, Felpécen, Mérgesen, Pázmándfalun, Mezőörsön, Győrasszonyfán, Sikátorban, Kunszigeten, Bakonypéterden, Veszprémvarsányban és Győrsövényházon. Jutott pénz a kajárpéci kultúrházra, a Téti kistérség túraútvonal-fejlesztésére, a bőnyi községházra és a péri kálváriára is.

Hancz Gábor

Kapcsolódó cikk: Pannónia kincse: a nyertes LEADER-pályázókat köszöntötték (a nyertesek listája a cikkben)

Forrás: kisalfold.hu

Óriási növekedési tartalékok az agráriumban

2009. november 4. | Kategória: Hírek
Az egész magyar agráriumban óriási növekedési tartalékok vannak, amit ki is kell használni a vidéki népesség megőrzése, helyben tartása és életkörülményeinek javítása érdekében is - közölte Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter kedden Keszthelyen, a tudomány napja alkalmából tartott rendezvényen.

Példaadó Roma Integrációs Programok

2009. november 3. | Kategória: Hírek
Az aszódi, hatvani, gyöngyösi, jászberényi és tiszaújvárosi kistérségek együttműködésével 2009. november 6-án, pénteken megrendezésre kerül a "CSAK EGYÜTT SIKERÜLHET! példaadó roma integrációs programok gyakorlata" című szakmai tanácskozás.

Új munkahelyek jöttek létre Tégláson

2009. november 3. | Kategória: Hírek
Ünnepség Bocskaikertben

2009. augusztus 18-án délután négy órakor tartották Bocskaikertben az Általános Iskola díszudvarán az Államalapítás évfordulójának ünnepségét.

Kolbászból volt a kerítés Békéscsabán

2009. november 3. | Kategória: Hírek
Első ízben került felállításra a „Vidék Sátra” a Körösök Völgye Akciócsoport szervezésében, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program, és a Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület támogatásával.

Hamarosan beteríti az orosz piacot a magyar, kapuvári bacon

2009. november 3. | Kategória: Nekik sikerült
Az orosz piacot célozza meg termékeivel az az évi négyezer tonna kapacitású bacon- és sonkaüzem, amely újjáélesztette a kapuvári húskészítmény-gyártást.

Újító haltenyésztés és modern városnézés

2009. november 3. | Kategória: Hírek
XVIII. Farmer Expo

Sikeresen zárult a 2009. augusztus 26. és 29. között nyitva tartó debreceni Farmer Expo és a IV. Hortico Zöldség és Gyümölcs Kiállítás.

Új játszóterek épülnek Kétegyházán pályázati forrásból

2009. november 3. | Kategória: Nekik sikerült
Két új játszótér készülhet el egy helyi civil szervezet, a Családi Egyesület jóvoltából.

Játszóterek Falumegújítás pályázati forrásból

2009. november 3. | Kategória: Hírek
Régi hiányt pótol a faluban az új létesítmény

Az elismerés és a büszkeség hangján szólt a település új kútjáról Kalcsó Istvánné, Kétegyháza polgármestere.

Megszületett a döntés - ÚMVP III. tengelyes sikerek a Hortobágyi LEADER térségben

2009. november 2. | Kategória: Nekik sikerült
A Hortobágyi LEADER HACS Döntéshozó Testülete 2009.október 21-én lezárta az ÚMVP III. tengelyére benyújtott pályázatok bírálatát és meghozta a végleges döntését a támogatandó pályázatokra vonatkozóan.

Elkezdődik a vadkerti szeméttelep rekultivációja

2009. november 2. | Kategória: Hírek
A gazdák és az önkormányzatok összefogásával Csáborig járható az új határút

Közel 700 méter hosszú földutat alakítottak ki nemrégiben a Kőrös és Vadkert közti határút folytatásaként a Csábori Kétsor felé, amelyre már oly régen vártak a környéken gazdálkodók.

Szaktanácsadási szolgáltatások támogatása decembertől

2009. november 2. | Kategória: Hírek
Az ÚMVP Irányító Hatóságának 80/2009. (X. 30.) közleménye az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatások ismételt igénybevételének jogosultságát megalapozó jogszabályok jegyzékéről a 2009. december 1-15. támogatási kérelem benyújtási időszakra vonatkozóan.

Közösségi oltalom alatt a "Hajdúsági torma"

2009. november 2. | Kategória: Hírek
Az Európai Bizottság 2009. október 21-én jegyezte be az oltalom alatt álló eredetmegjelölések és földrajzi jelzések nyilvántartásába a „Hajdúsági torma” elnevezést (985/2009/EK rendelet, HL L 277/15).

Többszörös adomány a Bajai Kórháznak

2009. november 2. | Kategória: Hírek
Lerakták a Jánoshalmi Kistérségi Járóbeteg-szakellátó Központ alapkövét

Mérföldkőhöz érkezett Jánoshalma város önkormányzatának Kistérségi Járóbeteg-szakellátó központ kialakítására vonatkozó beruházása.

Sásdi Nyárbúcsúztató és "Hegyháti Ízek"

2009. november 2. | Kategória: Hírek
Sásdi Nyárbúcsúztató

Sásd Város Önkormányzata 2009. augusztus 29-én tartotta Nyárbúcsúztató rendezvényét.

Folyékonyhulladék-lerakók felszámolása

2009. október 30. | Kategória: Hírek
Farmerba csomagolt értékek az idei Bilibáncson

A rábapatonai Bilibáncs a találkozás, a barátság és a hagyományok fesztiválja.
Tizennyolc éve hű az értékeihez, s a film, a kézművesség és a zene idén sem maradt ki a programok közül.

További oldalak:
  • «
  • 1
  • ...
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • ...
  • 35
  • »
  • hirdetés
    hirdetés
    hirdetés


    hirdetés
    hirdetés
    hirdetés
    hirdetés