Hírek

Gyógyfürdőkomplexummal a kisváros jövője felé

2009. november 12. | Kategória: Hírek
Turistákat csalogatnának

Felemás képet mutat Kaba főtere. A műemlék jellegű városháza már megújult arcát mutatja a település lakói előtt, a környékén viszont nagy a felfordulás.

Felzárkóztatási modellek a Somlótól Kelet-Stájerországig

2009. november 11. | Kategória: Hírek
Többek között a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat szervezeti felépítéséről és feladatairól nyilatkozik az MNVH főtitkára a Magyar Vidék Televízió legutóbbi műsorában.

IV. Falumegújítási konferencia - Erdőbénye

2009. november 11. | Kategória: Hírek
A konferencia célja annak áttekintése, hogy a települések identitásőrző fejlődésében a térségi – településközi kapcsolatok milyen jelentőséggel bírnak, és milyen módszerekkel lehet a kiegyensúlyozott falu-város kapcsolatok kialakítását, fenntartását elősegíteni.

Hulladékért Virágot akció Nyíregyházán

2009. november 11. | Kategória: Hírek
Nyíregyházán aláírták a keleti körút építésének kivitelezői szerződését a városházán

A 475 millió forintos beruházással tehermentesül a kórház környéke és a Család utca, hiszen a 41-es főút elérhető lesz a 4-es főútról, és a Kállói útról is a várost elkerülő szakaszon.

Egészségnevelés és Toldi-nap Cserhátalján

2009. november 11. | Kategória: Hírek
Beszámoló a XIII. Alsótoldi Toldi – napról

1996 óta hagyományteremtő céllal rendezik meg Toldi Miklós emlékére minden évben a Toldi Napot, ahol a kulturális, zenei és gasztronómia programok mellett erős emberek találkoznak, mérik össze erejüket.

Egy domonkos szerzetes szellemében - A Vasi Hegyhát szervezete részt vesz a LEADER programban is

2009. november 10. | Kategória: Nekik sikerült
A Vasi Hegyhát kistérsége a Rába folyó jobb partján található. Délen Zala megye, keleten Nyőgér és Hosszúpereszteg, nyugaton a Nádasd–Zalalövő vonal határolja. A kistérséghez 23 település tartozik, területe 372 négyzetkilométer, lakosainak száma pedig 14 ezer 800 fő. Ez a kisvárosnyi ember szereti a lakóhelyét. A vezetőik pedig arra törekszenek, hogy még jobb legyen itt élni. Fukszberger Imre elnök a közelmúlt történéseiről beszélt.

„Január elsejével új kistérségi alapszolgáltatási központot indítottunk be, ahová ötven munkatársat vettünk fel, illetve át egy alapítványtól. A központ a kistérség egész területén tevékenykedik: gyermekjóléti szolgálatot, családsegítést, házi gondozást, illetve jelzőrendszeres segítségnyújtást végez. „Ezek nem új feladatok, az önkormányzatok ellátási köréhez tartoznak, a társulás általi működtetésükkel könnyebben teljesíthetők a szakfeladatok” – mondja az elnök.

Fukszberger Imre örömmel számol be arról a határon átnyúló Európai Uniós partnerségi programról, amelyet Ausztriával és Németországgal közösen három év alatt kell megvalósítaniuk, s amire 998 ezer eurót nyertek el. Valószínűleg még az év végéig szerződést is kötnek a megvalósításra. A pályázat célja komplex egészségturisztikai szolgáltatás fejlesztése a tradicionális Kneipp-módszerre épülve. Sebastian Kneipp (1821-1897) domonkos szerzetesként működött Németországban. Fiatalon szerzett tüdőbaját gyógyította ki rendszeres úszással. A róla elnevezett egészségmegőrzést és prevenciót szeretnék elterjeszteni a kistérségben. Kneipp a víz és a gyógynövények gyógyító hatásaira vonatkozó ismereteket saját tapasztalataival egyesítve szisztematikus tanná építette fel. Sebastian Kneipp annak idején többek között vizes leöntést alkalmazott, a hideg-meleg vizet váltakozva használta, hogy a vérkeringést serkentse. A vizet, a növényeket, a mozgást, a táplálkozást és az egyensúlyt tartotta fontosnak. A mostani programban 13 önkormányzat vesz részt.

A Nyugat-Dunántúli Régióban három Kneipp-egyesület is működik – Vasváron, Sárváron és Bükön – ezek alkotják a Magyar Kneipp Szövetséget, szoros kapcsolatot tartva a német szervezettel. A vasvári egyesület és a szövetség közreműködésével szeretnék elérni, hogy a kistérség Kneipp-régióvá nőjje ki magát. „A németországihoz hasonló mintaterületet szeretnénk létrehozni – ehhez kiválóan alkalmasak a hegyhát lankái, a túraútvonalak, s más turisztikai attrakcióink is. A környéken csekély az ipari tevékenység, s ez előnyös a Kneipp-régió létrehozásában” – teszi hozzá az elnök.

A Vasi Hegyhát szervezete részt vesz a LEADER programban is a göcseji kistérséggel közösen, vagyis hetven település közreműködésével. Vasvár a program központja. A vidékfejlesztési tervek falumegújítást, vállalkozások segítését, turizmus fejlesztését és örökségvédelmet foglalnak magukba.

*

Pályakép

Fukszberger Imre 1960-ban született. 10 évig útépítő technikusként dolgozott, 1989-től megszakítás nélkül Csehimindszent község polgármestere. 1998 decemberétől a Vasi Hegyhát Területfejlesztési Önkormányzati Társulás, majd 2004 novembere óta a Vasi Hegyhát Többcélú Kistérségi Társulás elnöke.

Forrás: Magyar Hírlap

Háromszázmilliót használhat fel a Jászság - Kialakítják a Szent Erzsébet sétányt

2009. november 10. | Kategória: Nekik sikerült
Jászapátin a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete szervezésében tartották a LEADER pályázatok erdeményhirdetését.

Háromszázmilliót használhat fel a Jászság

2009. november 10. | Kategória: Hírek
Háromszázmilliót használhat fel a Jászság

Jászapátin a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete szervezésében tartották a LEADER pályázatok erdeményhirdetését.

Társulási Tanács Ülés és szakmai látóút

2009. november 10. | Kategória: Hírek
Máriapócs- Mariazell - Lourdes - Santiago de Compostela - Fisterra szakmai látóút
2009. szeptember 5-26.

A Nyírség Fejlődéséért LEADER Egyesület, a projektmenedzserünk vezetésével, a térségek közötti és a nemzetközi együttműködés keretében kezdeményezte, az Út mentén a hazai LEADER Helyi Akció Csoportokkal a kapcsolatfelvételt, valamint a határon átívelő kapcsolatok kialakítása, erősítése, és a LEADER program népszerűsítése érdekében, a Máriapócs- Mariazell - Lourd útvonalon Európa -a vallási turizmus szempontjából legjelentősebb- búcsújáró helyeinek felkeresését.

Kétmilliárd jut regionális beruházásokra

2009. november 10. | Kategória: Hírek
Szigorúbban ellenőrzik az őstermelőket

Aki őstermelői igazolvánnyal árusít, ám kertje és földje egy szál se, ezt nehezen magyarázza ki a hatóság előtt. A jövőben fokozott ellenőrzéssel próbálják kiszűrni a neppereket.

Civil szervezetek együttműködése Pásztón

2009. november 10. | Kategória: Hírek
Kistérségi Központ fejlesztése Pásztón

Az Észak – Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség közreműködő szervezet értesítette Pásztó Város Önkormányzatát a Regionális Operatív Program támogatási rendszerhez benyújtott Pásztói kistérségi központ rehabilitációja című programból, az utas pályázataikat bírálatra befogadták.

Harmincmilliót nyertek a templom külső és belső felújítására Zsadányban

2009. november 9. | Kategória: Nekik sikerült
A Demeter Ottó és Demeter Ottóné vezette Zsadányi Református Egyházközség az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap (EMVA) vidéki örökség megőrzéséhez igénybe vehető támogatási keretéből 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a templom külső és belső felújítására.

A pályázathoz saját erőt az egyházközségnek nem kellett biztosítania. Demeter Ottó elmondta: az elnyert támogatásból egyebek mellett lecserélik a templom toronysisakját. Új, a műemlékvédelmi szakemberek által engedélyezett burkolatot kap a templom, illetve parkolóhelyeket alakítanak ki a templom és a parókia között. A felújítási munkálatokat a tervek szerint jövő tavasszal kezdik el. A jövő esztendőben megszépül a zsadányi református templom.

Forrás: Békés Megyei Hírlap

Kelet-Magyarország vákuumbepárlója

2009. november 9. | Kategória: Hírek
1,5 milliárd forint uniós támogatás Debrecen megújuló városközpontjának

Összesen közel másfél milliárd forint európai uniós forrásból valósulhat meg Debrecen városközpontjának funkcióbővítő fejlesztése.

Sokmilliós fejlesztések a Jászságban pályázatokból

2009. november 9. | Kategória: Hírek
Megújulhat a településközpont

Jászalsószentgyörgy az európiai uniós finanszírozású falumegújítási programban összesen 32 millió forintot nyert — tájékoztatott Szarvák Imre polgármester.

Guinness-rekord a balkányi városnapon!

2009. november 9. | Kategória: Hírek
Felavatták az első magyar bioerőművet Szakolyban

Átadták Magyarország első, zöldmezős fejlsztésű, önálló biomasza villamos energia erőművét 2009. augusztus 28-án Szakolyban.

Mária szobor szentelés Kozárdon

2009. november 9. | Kategória: Hírek
Héhalom Falunap

Az augusztus 20-i falunap 10 órakor istentisztelettel kezdődött a Héhalmi Római Katolikus Templomban.

Több munkahely és falufejlesztések

2009. november 6. | Kategória: Hírek
Több munkaerőt tudnak foglakoztatni

Ötven fővel bővitik a közmunkaprogramban résztvevők számát szeptember közepétől Jászkiséren.

AKTUÁLIS hirdetmény a fiatal gazda pályázóknak

2009. november 6. | Kategória: Hírek
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága ezúton tájékoztatja az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 113/2009. (VIII. 29.) FVM rendelet alapján támogatási kérelmet benyújtott, érintett ügyfeleket, hogy a kapcsolódó formanyomtatvány csomag későbbi megjelenése miatt az életkor tekintetében nem éri hátrány az ügyfeleket.

Szomszédolás innovációért

2009. november 5. | Kategória: Hírek
Az MNVH Cselekvési Tervével összhangban tanulmányutat szervez 11 szakterület felkért képviselője számára. A 35 fő részvételével tervezett nemzetközi tapasztalatcsere célja a burgenlandi megújuló energiára épülő beruházások, fejlesztések megtekintése, LEADER együttműködések tanulmányozása az oktatás, a turizmus és vállalkozás ösztönzés területén.


Átköltözött HVI és HACS iroda a Mezőföldön

2009. november 5. | Kategória: Hírek
A sárszentmiklósi civilek nyomásgyakorlása

A helyi civil szervezetek beszámolóját hallgatta meg a napokban a település önkormányzatának képviselő-testüle.

További oldalak:
  • «
  • 1
  • ...
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • ...
  • 35
  • »
  • hirdetés
    hirdetés
    hirdetés


    hirdetés
    hirdetés
    hirdetés