Hírek

Ne kockáztassa a saját vagyonát.

2014. szeptember 10. | Kategória: Hírek

Egyetlen vezető állású személy sem zárhatja ki a rossz döntés lehetőségét munkája során. De kockára akarja-e tenni eközben a saját vagyonát?

10 ok, amiért érdemes vezetői felelősségbiztosítást (D&O) kötni:Nézze meg a világ legnagyobb Google térképét

2014. szeptember 10. | Kategória: Hírek

Amit eddig csak a számítógépek, okostelefonok, tabletek képernyőjén láthattak, azt most óriásiban is megnézhetik (és használhatják) azok, akik Tokióba látogatnak.
Egy-egy város felfedezése, amellett hogy izgalmas kihívás, nem mindig könnyű, főleg ha nem értjük az ottaniak nyelvét. Fokozottan igaz ez Japánra, talán ezért is döntött úgy a Google, hogy egy turisztikai kampány részeként, Tokióban, a Shibuya állomás kijáratánál szerel fel egy gigantikus Google térképet.

A több mint három és fél méter képátlójú Google Mapsen egyszerű tájékozódni, ráadásul még egy mikrofont is elhelyeztek az installáció előtt, hogy szóban kiadott utasításokkal lehessen támogatni a navigációt. (Más kérdés, és erre az engadget is rámutat, hogy mennyire lesznek érthetőek ezek a parancsok a Shibuya állomás körül hömpölygő zajos tömegben.)
Egyébként minden úgy történik, mintha a számítógépünkön (vagy mobileszközünkön) használnánk a Google Mapset, hogy eligazodjunk a Shibuya negyed kusza, tekergő sikátoraiban. Kár, hogy mindez csak egy kampány része, így állítólag az installáció csak ideiglenes.Átalakulnak a siker feltételei

2014. szeptember 9. | Kategória: Hírek

Felmérést végzett a hazai vállalkozói szektorban a GKI Gazdaságkutató Zrt. a Magyar Telekom megbízásából. A kutatás arra kereste a választ, hogyan találhatják meg ma a magyar kis- és középvállalatok a saját testreszabott útjukat a sikerhez.
A sorozat első részében a felmérés eredményeit elemzik a kutatók.A kulcs a rugalmasság és az ár-érték arány

2014. szeptember 9. | Kategória: Hírek

Elsősorban fém- és műanyagipari cégeknek kínál teljes értékű termelésirányítási funkcionalitással, ám a nagyvállalati megoldásoknál lényegesen kedvezőbb áron vállalati erőforrás-tervező rendszereket a francia fejlesztésű Clip-ERP.
Az ERP (Enterprise Resource Planning vagyis vállalati erőforrás-tervező) az utóbbi években a HBR-ekhez (vagyis hárombetűs rövidítésekhez) az indokoltnál talán jobban vonzódó irodai szakzsargon egyik divatos kifejezésévé vált.Mire kell figyelni, ha irodát keresünk?

2014. szeptember 9. | Kategória: Hírek

Ha irodát keresünk, az első és legfontosabb teendő, hogy kellően felmérjük az igényeinket és pontosan ismerjük a bérleménnyel szemben támasztott elvárásainkat. Fontos ismerni a kínálati oldalt, látnunk kell, milyen lehetőségeink vannak.
Az új iroda felkutatásába csak akkor vágjunk bele, ha a cég rendelkezik elegendő pénzzel a költözéshez. A keresést érdemes egy költségkeret meghatározásával kezdeni - foglalja össze a legelső teendőt Szalma Péter, a CA Immo ingatlanbefektető cég bérbeadási vezetője.Idén is keresik a példamutató vállalkozókat

2014. szeptember 1. | Kategória: Hírek

A Példakép Alapítvány idén második alkalommal írta ki a négymillió forint összdíjazású pályázatát, amellyel a fiataloknak példát mutató, 40 év alatti vállalkozókat keresnek.
Bár a nevezési időszak még vasárnapig tart, az alapítvány tájékoztatása szerint már mostanra is elég színes mezőny gyűlt össze: van köztük egyedi órakészítő, fűszerkereskedő, biocsokoládé-gyártó, kertészeti- és folklórvállalkozás.

Az 50 kiválasztott példakép listáját egy húsztagú, elismert gazdasági szakemberekből álló zsűri készíti majd el.

A győztesekről - a tavalyi évhez hasonlóan - egy exkluzív album is készül, amelyet a szeptember 19-i díjkiosztón mutatnak majd be.A cégek már nem félnek a felhőtől

2014. szeptember 1. | Kategória: Hírek

Az idén tavasszal indított versenyt a Telekom debütáló, illetve már működő, de innovatív üzleti alkalmazásoknak. Mind a hazai, mind a nemzetközi mezőnyben a MiniCRM nevű appot találták a legkiválóbbnak.
Kezdjük az elején: a CRM rendszernek attól kezdve lehet jelentősége, amikor a vállalati szervezés és irányítás eléri a saját természetes korlátait. Hogyan legyen mindenki up to date, amikor egyre több kolléga érintett. Mit tegyünk, ha van stratégiánk, de menet közben irányt kell váltani. Vagy ha, bár fontosnak tartanánk, nincs elég idő a projektre, nem elég kidolgozott az árajánlat, nem engedhetjük meg, hogy kövessük a tranzakciók utóéletét. A CRM-rendszer az egyre duzzadó levélláncokat, az egyre kuszább jegyzeteket, a lassan követhetetlen utólagos módosításokat szálazza szét és teszi kezelhetővé.Aktívabbak a cégek az eurózónában

2014. augusztus 25. | Kategória: Hírek

A nyári szabadságok első hulláma után némileg növekedett a cégek aktivitását méri beszerzési menedzserindex (BMI) az euróövezet országaiban.
A növekedés üteme a Markit Economics piackutató intézet szerint a legnagyobb volt az elmúlt három évet nézve, de regionális alapon természetesen jelentős különbségek vannak: Franciaorszgban például csökkenést jelez a mutató.

A szezonalitáson kívül természetesen a geopolitikai fejlemények - az ukrán és a közel-keleti helyzet - is érzékelhetők a gazdaságban. A szakemberek ezzel magyarázzák például azt, hogy a feldolgozóiparban csökkent az új megrendelések beérkezésének üteme.Egyre népszerűbb a kölcsönzött munkaerő

2014. augusztus 25. | Kategória: Hírek

Majdnem ötödével, 18,9 százalékkal bővült a munkaerő-kölcsönzés 2013-ban, és a tendencia az idei első félévben is töretlenül folytatódott - áll a Trenkwalder elemzésében.
A munkaerő-kölcsönzés főleg a fizikai beosztásokban jellemző, döntő többségük betanított szakmunkás pozíció.

A kölcsönzött alkalmazottak 24,5 százaléka 25 év alatti, jelentős többségük pályakezdőként szerzi meg ily módon első tapasztalatait a munka világában. A kölcsönzött munkavállalók havi bruttó átlagkeresete meghaladta a 145 ezer forintot, ami 43 százalékkal magasabb az aktuális minimálbér-szintnél.

Fontos pont
„A munkaerő-kölcsönzés fontos belépőpont a munkaerő-piacra: a tavalyi 120 ezer kölcsönzött munkavállaló 24,4 százalékát a foglalkoztatók időközben saját állományba vették át, lehetővé téve a cégen belül további karrier építésének lehetőségét" – mondja az adatokkal kapcsolatban Fehér Tamás, a Trenkwalder ügyvezetője.A vállalkozások fele reálisnak tartja, hogy uniós forrást nyer

2014. augusztus 25. | Kategória: Hírek

Habár a 2007-2013-as pályázati ciklus vállalkozások számára elérhető uniós forrásait már mind lekötötték, az új pályázati kiírások pedig még nem jelentek meg, a hazai kkv-k mégis bizakodóak az EU pályázatokkal kapcsolatban. Jelenleg a vállalkozások fele tartja reálisnak uniós forrás elnyerését – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból.
A K&H 500 hazai kkv vezetőt kérdezett meg arról, miként vélekednek az Európai Uniós pályázati lehetőségekről. „A kutatásunk azt mutatja, hogy javult az uniós pályázatok megítélése, ugyanis a K&H kkv bizalmi index EU részindexe mintegy 10 ponttal emelkedett, így jelenleg 43 ponton áll. A javulás annak köszönhető, hogy a vállalkozások fele tartja reálisnak azt, hogy elnyerhet uniós forrást” – részletezte az eredményeket Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője. „Ugyan a 2014-2020-as költségvetési ciklusra irányuló partnerségi megállapodás még folyamatban van, a kormányzati bejelentések szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program első pályázatai a jelenlegi ütemezés szerint már néhány héten belül, augusztus végén, ősz elején megjelenhetnek. A kiírt pályázatok középpontjában a kkv beruházások állnak majd, így várhatóan egyre több vállalkozás mer majd belevágni új fejlesztésbe” – mondta el a szakember. „Ezt támasztja alá az is, hogy a megkérdezett vállalkozások közel egyharmada (29 százalék) nyilatkozott úgy, hogy beruházási terveivel megvárja az új költségvetési ciklusban pályázható forrásokat” – tette hozzá a szakember.

A különböző ágazatok eltérő véleményen vannak az uniós pályázatok elérését illetően. Az előző negyedévhez hasonlóan az ipari, építőipari cégek közül tartják legtöbben (63 százalék) reálisnak, hogy uniós forráshoz jutnak a jövőben. A mezőgazdasági vállalkozásoknál ez az arány 56 százalék, ami jelentős, 12 százalékpontos ugrás az előző negyedévhez képest. A kereskedelmi és szolgáltató cégek várakozásai ehhez képest visszafogottabbak, kevesebb mint felük – 49 százalék és 47 százalék – tartja reálisnak uniós pályázat elnyerését.

A tevékenységi kör mellett a méret is meghatározza a pályázati kilátásokat. Jelenleg a kisvállalkozások és a középvállalkozások bizakodóbbak, közel azonos arányban (61 százalék és 57 százalék) látnak esélyt uniós pályázat megnyerésére, ami a kisvállalkozásoknál 7 százalékpontos növekedés, a középvállalkozásoknál azonban jelentős, 17 százalékpontos visszaesés az előző negyedévez képest. A mikrovállalkozások várakozásai jóval szolidabbak, mindössze 43 százalékuk tartja esélyesnek uniós pályázat elnyerését.További oldalak:
 • «
 • 1
 • ...
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • ...
 • 69
 • »
 • hirdetés
  hirdetés
  hirdetés


  hirdetés
  hirdetés
  hirdetés
  hirdetés