Hírek

Meghosszabbítják a növekedési hitelprogramot

2014. november 2. | Kategória: Hírek

A Magyar Nemzeti Bank a növekedési hitelprogram egyéves meghosszabbításáról döntött - mondta Nagy Márton ügyvezető igazgató. Szerződéseket 2015 végéig lehet kötni, a feltételek változatlanok maradnak.Kulcsrakész segítség a kisvállalkozóknak

2014. október 1. | Kategória: Hírek

Mit kezdjen egy vállalkozás az akadályokkal, ha esélye sincs feloldania azokat? Például fordíthatja a helyzetet a hasznára.Még ha a nehézségek a bonyolult és sűrűn változó hazai adó- és ügyviteli szabályozásból adódnak is.A számviteli politika a cég bibliája?

2014. szeptember 10. | Kategória: Hírek

Minden valamilyen alapelven működik – így van ez a gazdálkodó szervezetekkel is. Ahhoz, hogy valami jól működjön, kell egy jó alapelv. Ahhoz, hogy számvitelileg is jól működjön, kell egy jó számviteli politika.
Minden vállalkozásnak a számviteli törvényben rögzített alapelvek, értékelési előírások alapján ki kell alakítania és írásba kell foglalnia az adottságainak, körülményeinek leginkább megfelelő számviteli politikát. Írásban rögzíteni kell azokat a gazdálkodóra jellemző szabályokat, előírásokat, módszereket, amelyekkel meghatározza, hogy mit tekint a számviteli elszámolás, az értékelés szempontjából lényegesnek, jelentősnek, illetve meghatározza azt, hogy a törvényben biztosított választási, minősítési lehetőségek közül melyeket milyen feltételek fennállása esetén alkalmazza.

Itt részletezik az eszközök és a források leltárkészítési és leltározási szabályzatát, az eszközök és a források értékelési szabályzatát, az önköltségszámítás rendjére vonatkozó belső szabályzatát és a pénzkezelési szabályzatát. A számviteli politika elkészítéséért, módosításáért a gazdálkodó képviseletére jogosult személy a felelős.

Ha egy induló vállalkozás nem fogalmazza meg a követendő alapelveket, akkor nem lesz mi alapján működni. A munkavállalóknak nem tudja bemutatni azt a követelményt, amit be kell tartani. Így szankcionálni sem tud.Ne kockáztassa a saját vagyonát.

2014. szeptember 10. | Kategória: Hírek

Egyetlen vezető állású személy sem zárhatja ki a rossz döntés lehetőségét munkája során. De kockára akarja-e tenni eközben a saját vagyonát?

10 ok, amiért érdemes vezetői felelősségbiztosítást (D&O) kötni:Nézze meg a világ legnagyobb Google térképét

2014. szeptember 10. | Kategória: Hírek

Amit eddig csak a számítógépek, okostelefonok, tabletek képernyőjén láthattak, azt most óriásiban is megnézhetik (és használhatják) azok, akik Tokióba látogatnak.
Egy-egy város felfedezése, amellett hogy izgalmas kihívás, nem mindig könnyű, főleg ha nem értjük az ottaniak nyelvét. Fokozottan igaz ez Japánra, talán ezért is döntött úgy a Google, hogy egy turisztikai kampány részeként, Tokióban, a Shibuya állomás kijáratánál szerel fel egy gigantikus Google térképet.

A több mint három és fél méter képátlójú Google Mapsen egyszerű tájékozódni, ráadásul még egy mikrofont is elhelyeztek az installáció előtt, hogy szóban kiadott utasításokkal lehessen támogatni a navigációt. (Más kérdés, és erre az engadget is rámutat, hogy mennyire lesznek érthetőek ezek a parancsok a Shibuya állomás körül hömpölygő zajos tömegben.)
Egyébként minden úgy történik, mintha a számítógépünkön (vagy mobileszközünkön) használnánk a Google Mapset, hogy eligazodjunk a Shibuya negyed kusza, tekergő sikátoraiban. Kár, hogy mindez csak egy kampány része, így állítólag az installáció csak ideiglenes.Átalakulnak a siker feltételei

2014. szeptember 9. | Kategória: Hírek

Felmérést végzett a hazai vállalkozói szektorban a GKI Gazdaságkutató Zrt. a Magyar Telekom megbízásából. A kutatás arra kereste a választ, hogyan találhatják meg ma a magyar kis- és középvállalatok a saját testreszabott útjukat a sikerhez.
A sorozat első részében a felmérés eredményeit elemzik a kutatók.A kulcs a rugalmasság és az ár-érték arány

2014. szeptember 9. | Kategória: Hírek

Elsősorban fém- és műanyagipari cégeknek kínál teljes értékű termelésirányítási funkcionalitással, ám a nagyvállalati megoldásoknál lényegesen kedvezőbb áron vállalati erőforrás-tervező rendszereket a francia fejlesztésű Clip-ERP.
Az ERP (Enterprise Resource Planning vagyis vállalati erőforrás-tervező) az utóbbi években a HBR-ekhez (vagyis hárombetűs rövidítésekhez) az indokoltnál talán jobban vonzódó irodai szakzsargon egyik divatos kifejezésévé vált.Mire kell figyelni, ha irodát keresünk?

2014. szeptember 9. | Kategória: Hírek

Ha irodát keresünk, az első és legfontosabb teendő, hogy kellően felmérjük az igényeinket és pontosan ismerjük a bérleménnyel szemben támasztott elvárásainkat. Fontos ismerni a kínálati oldalt, látnunk kell, milyen lehetőségeink vannak.
Az új iroda felkutatásába csak akkor vágjunk bele, ha a cég rendelkezik elegendő pénzzel a költözéshez. A keresést érdemes egy költségkeret meghatározásával kezdeni - foglalja össze a legelső teendőt Szalma Péter, a CA Immo ingatlanbefektető cég bérbeadási vezetője.Idén is keresik a példamutató vállalkozókat

2014. szeptember 1. | Kategória: Hírek

A Példakép Alapítvány idén második alkalommal írta ki a négymillió forint összdíjazású pályázatát, amellyel a fiataloknak példát mutató, 40 év alatti vállalkozókat keresnek.
Bár a nevezési időszak még vasárnapig tart, az alapítvány tájékoztatása szerint már mostanra is elég színes mezőny gyűlt össze: van köztük egyedi órakészítő, fűszerkereskedő, biocsokoládé-gyártó, kertészeti- és folklórvállalkozás.

Az 50 kiválasztott példakép listáját egy húsztagú, elismert gazdasági szakemberekből álló zsűri készíti majd el.

A győztesekről - a tavalyi évhez hasonlóan - egy exkluzív album is készül, amelyet a szeptember 19-i díjkiosztón mutatnak majd be.A cégek már nem félnek a felhőtől

2014. szeptember 1. | Kategória: Hírek

Az idén tavasszal indított versenyt a Telekom debütáló, illetve már működő, de innovatív üzleti alkalmazásoknak. Mind a hazai, mind a nemzetközi mezőnyben a MiniCRM nevű appot találták a legkiválóbbnak.
Kezdjük az elején: a CRM rendszernek attól kezdve lehet jelentősége, amikor a vállalati szervezés és irányítás eléri a saját természetes korlátait. Hogyan legyen mindenki up to date, amikor egyre több kolléga érintett. Mit tegyünk, ha van stratégiánk, de menet közben irányt kell váltani. Vagy ha, bár fontosnak tartanánk, nincs elég idő a projektre, nem elég kidolgozott az árajánlat, nem engedhetjük meg, hogy kövessük a tranzakciók utóéletét. A CRM-rendszer az egyre duzzadó levélláncokat, az egyre kuszább jegyzeteket, a lassan követhetetlen utólagos módosításokat szálazza szét és teszi kezelhetővé.További oldalak:
 • «
 • 1
 • ...
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • ...
 • 69
 • »
 • hirdetés
  hirdetés
  hirdetés


  hirdetés
  hirdetés
  hirdetés
  hirdetés