Hírek

Szeretnék normális feltételek mellett vállalkozni

2014. december 14. | Kategória: Hírek

Nem külföldi példák alapján, még csak nem is olthatatlan vállalkozó kedvből indult el, stílusosan puszta játékból született meg a JátékNet 8 évvel ezelőtt. A magyar e-biznisz hajnalán négyfős családi vállalkozás mára több tucat alkalmazottal működő milliárdos üzlet. Bognár Ákos alapítóval beszélgettünk a növekedésről, a fejnehéz szakmáról, és mindarról, ami a vállalkozó munkáját 2014-ben Magyarországon mérgezi.Harminc alatt egyáltalán nem járnak bankba

2014. december 10. | Kategória: Hírek

Minden tízedik banki ügyfél kizárólag digitális megoldásokkal él, tízből négy ügyfél pedig hagyományos és digitális csatornákon keresztül bankol.
Az okoseszközök jelentősen átalakították a bankolási szokásokat is. Az oilyan rutinfeladatokért, mint az átutalás vagy az egyenleglekérdezés egyre kevesebben térnek be bankfiókba, különösen mert az otthoni ügyintézést a bankok sokszor még kedvező tarifákkal is honorálják. A fiatalok esetében sokszor meghatározó szempont a bankválasztásban, milyen színvonalúak az elektronikus bankolással nyújtott szolgáltatások. Számukra a banki applikáció – amelyik állandóan frissül – már nem luxus, hanem alapkövetelmény.

Egy korábbi felmérés szerint az emberek 11 százaléka, elsősorban a 30 év alatti fiatalok, ma már egyáltalán nem járnak bankfiókba, hanem minden pénzügyet digitálisan intéznek. 40 százalék körüli azon ügyfelek aránya, akik a hagyományos mellett az elektronikus szolgáltatásokat is használják, vagyis bizonyos ügyletek, tanácsadás miatt felkeresik ugyan a bankfiókot, de már rendszeresen intézik elektronikusan is pénzügyeiket.

Dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese szerint az interneten keresztüli banki ügyintézés már az ügyfelek számára a mindennapi rutin része.A K&H Bank mobilbank alkalmazása dobogós helyezést ért el az idén a több nemzetközi megméretés előszobájának is számító eFestival versenyen, és ez visszaigazolás arról, a szolgáltatás megfelel az ügyfelek 21. századi elvárásainak. A tervek szerint 2017-ig 6 milliárd forintot költ további digitális fejlesztésekre.A jó honlap nem csinál semmi mást, csak elad

2014. december 7. | Kategória: Hírek

Áttekinthető, választ ad a felmerülő, leggyakoribb kérdésekre és minden elemével az eladásra fókuszál. Ezek egy hatékony landolóoldal legfontosabb tulajdonságai - derült ki az Üzletrész ügyfélrendezvényén.
„Érdemes kevesebbet markolni, hiszen a tapasztalatok szerint sok honlap túlvállalja magát, így pont az ügyfelet érdeklő információt nehéz rajtuk megtalálni” – emelte ki Pogátsnik László, az Origo kkv-üzletágának kampánymenedzsere a hatékony landolóoldalakról (landing page) tartott előadásában. A rendezvényt csütörtök este tartották a Telekom székházában.

A szakember szerint egy jól összerakott oldal kilenc alapelemből áll, és három alapvető kritériumnak felel meg. A kritériumok: legyen áttekinthető, adjon választ a legáltalánosabb kérdésekre, és minden eleme az eladásra legyen optimalizálva.

„Mindenhonnan reklámok ömlenek ránk, egyetlen ügyfél sem fog kibogarászni egy túlságosan összetett ajánlatot” – mondja Pogátsnik László, aki szerint az áttekinthetőség fontos eleme, hogy ne csak maga az ajánlat, de az is azonnal érthető legyen, hogy a látogatónak mit kell tennie, hogy vásárolhasson.Elektronikus számlák: ott lehet sokat spórolni, ahol sokat költenek

2014. december 2. | Kategória: Hírek

Rengeteg szó esett már arról, hogy a kis cégek és a kkv-szektor mennyit spórolhatnak az olcsóbb és egyszerűbb elektronikus számlákkal. De az igazán nagy megtakarítás ott lehetséges, ahol igazán sokat költenek: vagyis a nagyobb vállalatoknál.
Durván számolva: egy papír alapú számla összköltsége körülbelül 120 forint. Egy elektronikus számla ehhez képest nagyjából 6 forintba kerül.

Könnyű kiszámolni, hogy egy havonta 100 számlát kiállító cég nagyjából 10 000 forintot spórolhat havonta az új technológia bevezetésével. De mi a helyzet azokkal a vállalkozásokkal - például a közszolgáltatókkal vagy a telekommunikációs cégekkel -, amelyek havonta tízezres nagyságrendben állítják és küldik ki az ügyfélszámlákat?

A megtakarítás mértéke természetesen arányosan nő, és ezeknél a cégeknél milliós vagy akár tízmilliós nagyságrendről is beszélhetünk.Hogyan vezessünk be CRM rendszert?

2014. december 2. | Kategória: Hírek

Aki eljutott odáig, hogy elgondolkozik egy CRM-rendszer bevezetésén, az azt jelenti, hogy szeretne jobban koncentrálni az ügyfeleire, jobban meg akarja érteni őket és a viselkedésüket, és jobban szeretné kiszolgálni őket.
Az első lépés azt meghatározni, hogy milyen változásokat szeretnénk látni, hol szeretnénk fejlődést elérni.

Tudnunk kell, hogy hol tudna jelentősen javulni a cégünk. A CRM rendszerek megoldást nyújthatnak:

1) A jobb ügyfélszolgálatraHarmincöt év után lépik át a Dunát

2014. november 22. | Kategória: Hírek

Huszonegyedik századi technológia és hagyományos, az embereket középpontba állító értékrend. Kátbeltévé- és internetszolgáltatóként a szekszárdi Tarr Kft. olyan terepen ér el sikereket, ahol a kkv-szektornak már a jelenléte sem tipikus. A cég második generációs vezetőjével, Tarr Jánossal beszélgettünk.
A kábeltévé- és internetszolgáltatás a legtöbb helyen a multinacionális cégek játszótere. Hogy alakult és főleg hogyan maradt életben ezen a területen egy kis, magyar vállalkozás?

Amikor édesapám 1979-ben lerakta a cégünk alapjait, még nyoma sem volt a multinacionális konkurenciának. Egész életében vállalkozó szellemű ember volt, és rádió és televízióműszerészként már egészen korán antennarendszerekkel és hálózatépítéssel kezdett foglalkozni.Az elektronikus számlázás 5 legfontosabb előnye

2014. november 22. | Kategória: Hírek

Az elektronikus számlázás - mint minden, radikálisan új technológia - alapjaiban változtathatja meg az üzleti folyamatokat. Ez a forradalom ráadásul a következő néhány évben szinte bizonyosan meg fog történni.

Ha az, amit eddig tudtál az elektronikus számlázásról még nem győzött meg, érdemes megfontolnod az alábbi, kétségtelen előnyöket.

Pénzt takarítasz meg
Tiszta sor, hogy az elektronikus számla lényegesen olcsóbb a papír alapúnál. Míg az utóbbi költsége mindent összevetve számlánként körülbelül 110 - 120 forintra jön ki, addig az e-számla körülbelül 6 forintból megvan. A különbség tehát durván számolva húszszoros.A cégek már nem félnek a felhőtől

2014. november 22. | Kategória: Hírek

Az idén tavasszal indított versenyt a Telekom debütáló, illetve már működő, de innovatív üzleti alkalmazásoknak. Mind a hazai, mind a nemzetközi mezőnyben a MiniCRM nevű appot találták a legkiválóbbnak.
Kezdjük az elején: a CRM rendszernek attól kezdve lehet jelentősége, amikor a vállalati szervezés és irányítás eléri a saját természetes korlátait. Hogyan legyen mindenki up to date, amikor egyre több kolléga érintett. Mit tegyünk, ha van stratégiánk, de menet közben irányt kell váltani. Vagy ha, bár fontosnak tartanánk, nincs elég idő a projektre, nem elég kidolgozott az árajánlat, nem engedhetjük meg, hogy kövessük a tranzakciók utóéletét. A CRM-rendszer az egyre duzzadó levélláncokat, az egyre kuszább jegyzeteket, a lassan követhetetlen utólagos módosításokat szálazza szét és teszi kezelhetővé.Vállalati hitelek: a legjobb alternatíva, ha lecserélnéd régi hiteledet

2014. november 22. | Kategória: Hírek

Nem titok, hogy a kedvezményes növekedési hitel elsősorban azoknak a vállalkozásoknak érhető el, akik teljes mértékben első osztályú adósnak számítanak. Különösképpen igaz ez, ha éppen hitelkiváltáshoz keres a cég finanszírozási megoldást. Vállalkozói berkekben pedig igen gyakori ez a típusú hitelcél, de tapasztalataink alapján a Növekedési Hitelprogram keretében ez az igény csak ritkán kerül teljesítésre. Készítettünk ezért egy gyors piaci kitekintést, hogy megmutassuk, mire számíthatnak a kkv-k a támogatott hiteleken túl, ha korábbi hitelük kiváltását tervezik.

Nem áll szándékunkban köntörfalazni, így rögtön el is áruljuk, hogy ez esetben a legegyszerűbb megoldást a szabad felhasználású hitelek jelentik. Nincs, ugyanis kötött hitelcél, a vállalkozás dönti el, hogy mire szeretné a felvett összeget fordítani. Tehát „bármire”, felhasználási cél megjelölése és számlák bemutatása nélkül felhasználható, így akár hitelkiváltásra is igénybe vehető.

A nagybankok ajánlatait végigböngészve a kínálat azonban elég sovány. A gyér kínálat mellett pedig tovább nehezíti az életünket, hogy a hitel kamatáról és az egyéb díjak mértékéről semmit sem tudunk meg a bank weboldalán található információkból. Ennek persze az az oka, hogy ezek a hitelbírálat során, annak eredményétől függően kerülnek megállapításra. De koncentráljunk azokra a termékekre, ahol a legfontosabb tudnivalók elérhetőek, megismerhetőek a hitelminősítéstől függetlenül!A cégvezetők nehezen engedik el a stafétabotot

2014. november 2. | Kategória: Hírek

Egyre több cégvezető gondolkodik távlatokban, és készít stratégiai tervet. A vezetők közel kétharmada egy-két évre előre tekint, és egyre több kérdés eldöntésébe vonja be munkatársait. A tervezés erősödését mutatja, hogy akik gondolkodtak a staféta átadásán, sokan már ki is jelölték az erre alkalmas személyt. Pénzügyekben is látszik a tervezés fontossága: a cégek irányítói egyértelműen igénylik a külső tanácsadók véleményét, tanácsát – derül a CIB Bank és a GfK közös kutatásából.
A kutatásban a 100 millió és 10 milliárd forint nettó árbevétel közötti cégeket vették alapul. Összesen 600-an válaszoltak a GfK és a CIB Bank kérdéseire. 120 mezőgazdasági, 160 ipari,160 szolgáltatási és 160 kereskedelmi cégvezetőt vagy tulajdonost interjúvoltak meg.További oldalak:
 • «
 • 1
 • ...
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • ...
 • 69
 • »
 • hirdetés
  hirdetés
  hirdetés


  hirdetés