Hírek

Kellemes meglepetés a Microsofttól

2014. április 25. // Kategória: Nekik sikerült

Szép meglepetéssel szolgált a Microsoft befektetőinek, ugyanis profitját jobban növelte az elmúlt negyedév során, mint ahogyan azt az elemzők várták. A jelentést követően 2,6 százalékot ugrott az árfolyam.

 

Habár éves alapon csökkent a Microsoft profitja (6,5 százalékkal), azonban a 68 centes egy részvényre jutó eredménye (EPS) magasabb lett, mint az elemzők által várt 63 cent, ez pedig mindenképpen pozitív meglepetés.
Az árbevétel a vártnak megfelelően alakult (20,4 milliárd dollár), ami minimális zsugorodást jelent az egy évvel korábbihoz képest, mivel a csökkenő PC-piac továbbra sem segít a cégnek.
Pozitív viszont, hogy emelkedni tudtak például a készülékek és fogyasztói termékek (beleértve a Surface tablet és az Xbox játékkonzolokat is) eladásai. Xboxokból például két millió darabot adtak el a január-márciusi időszakban. De a Windows licencértékesítések, vagy a felhő üzletág is a vártnál jobban teljesített.
A cégnek március végén 88,4 milliárd dolláros készpénz állománya volt, míg a megelőző negyedévben 1,85 milliárd dollárért vásárolt vissza saját részvényeket.
A gyorsjelentésből kiderül az is, hogy épp ma várható a Nokia-ügylet lezárása.
A jelentés után a Microsoft részvények árfolyama 2,6 százalékkal ugrott, 40,89 dollárra.
 

 

Kapcsolódó hivatkozások

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés