Hírek

Kiderült, mit tervez még idén a kormány

2013. június 25. // Kategória: Nekik sikerült

A Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg az a kormányhatározat, amely tartalmazza a kabinet második féléves munkatervét, vagyis, hogy milyen törvényeket tervez elkészíteni a kormányülésekre. Összesen 42 előterjesztés szerepel a tervek között. Szeptemberben tárgyalja ezek szerint a kormány a jövő évi költségvetés tervezetét és az ezzel összefüggő módosításokat. 

 

Így például júliusban a Nemzetgazdasági Minisztérium előterjeszti az utazásszervező és -közvetítő tevékenységről szóló rendelet módosítását, valamint a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által kiszabható bírság mértékére és alkalmazására vonatkozó részletes szabályokról szóló rendelet módosítását.

Augusztusban terjeszti be a kormány elé a 2012-es költségvetés zárszámadását az NGM, míg szeptemberben már a 2014. évi költségvetést tárgyalhatja a minisztérium előterjesztésében a kormány. Emellett a tárca elkészül a Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló törvényt megalapozó egyes törvények módosításával, valamint az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításával.

Októberben az Emberi Erőforrások Minisztériuma beterjeszt a kormány elé egy újabb egészségügyi salátatörvényt, valamint a társadalmi felzárkóztatásról szóló törvényjavaslatot. Eközben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elkészíti a megújuló energiáról, valamint az energiahatékonyságról szóló törvényjavaslatát.

Novemberben fény derülhet már arra is, hogy a nyugdíjasok mekkora nyugdíjemeléssel számolhatnak jövőre, mivel az EMMI benyújtja a kormánynak a nyugellátások és egyes más ellátások 2014. január havi emeléséről szóló kormányrendeletet. Még ebben a hónapban a fejlesztési tárca elkészítheti az atomenergiáról szóló 1996. évi CXVI. törvény módosítását, a gazdasági minisztérium pedig az egyes pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról és módosításáról szóló előterjesztését. A kormány készül valamire a fogyasztói csoportokkal kapcsolatban is, miután egy novemberi kormányülésen tárgyalhatja az NGM előterjesztésében a fogyasztói csoportok működéséről szóló kormányrendelet módosítását.

Decemberben az NFM beterjesztheti többek között az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X. 4.) kormányrendelet módosítását.  

 

Kapcsolódó hivatkozások

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés