Hírek

Közel 500 millió vidékfejlesztésre Észak-Hevesben

2009. október 28. // Kategória: Nekik sikerült

A pétervásárai és a bélapátfalvi kistérségbe csaknem félmilliárd forint LEADER-pénz érkezik.
 
A pétervásárai és a bélapátfalvi kistérségbe csaknem félmilliárd forint LEADER-pénz érkezik.

Mint azt Kotroczó Istvántól, az Észak Hevesi LEADER Helyi Akció Csoport akciócsoport vezetőjétől megtudtuk, a nyertes önkormányzatok, civilszervezetek, mikrovállalkozások csaknem 500 millió forintos támogatásban részesülnek céljaik megvalósítására.

A Vidéki Örökség Megőrzése projekten belül a hátrányos helyzetű települések közül Terpes 50 millió 684 ezer forintot nyert templomának felújítására. A nem hátrányos helyzetű települések kategóriában az Egercsehi Bányász Baráti Kör Egyesület közel 18 millió forintot, a Balatoni Római Katolikus Egyházközség 14 millió 500, a Nagyvisnyói Református Egyházközség 25 millió 886 ezer forint támogatáshoz jutott.

A Falumegújítás, fejlesztésre benyújtott pályázatok közül a Mátraballa Alsófokú Oktatás Fejlesztésért Közalapítvány közel 50 millió, az Istenmezeje Fejlődésért Közalapítvány 47 millió, a parádi önkormányzat 10 és fél millió, a parádsasvári önkormányzat több mint 46 millió, a recski polgármesteri hivatal öt és félmillió, a Siroki Vár Közhasznú Alapítvány közel 18 millió, a fedémesi és a bükkszéki önkormányzat három- három millió forintnyi támogatást kap. A Balaton Község Közművelődéséért Közalapítvány kis híján negyven millió forinthoz jut.

A mikrovállalkozások közül siroki, recski, váraszói, szilvásváradi, bélapátfalvi vállalkozások nyertek támogatást egyenként 8-12 millió forint összegben.

Forrás: heol.hu
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés