Hírek

Háromszázmilliót használhat fel a Jászság - Kialakítják a Szent Erzsébet sétányt

2009. november 10. // Kategória: Nekik sikerült

Jászapátin a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete szervezésében tartották a LEADER pályázatok erdeményhirdetését.
 
Jászapátin a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete szervezésében tartották a LEADER pályázatok erdeményhirdetését. Az egyesületnek, Jászberény kivételével az összes jászsági település tagja.

A térségből összesen 28 pályázatot nyújtottak be, amelyből az egyesület elnöksége és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal tizenötöt tartott arra érdemesnek, hogy anyagilag támogassa. Így közel 300 millió forint jutott térségünknek.

A pályázatok közül a települések általában belső tereik rekonstrukciójára, illetve turisztikai fejlesztésekre kaptak támogatást, de például Jászkiséren a református templom renoválálásra fordítják a megnyert összeget.

A pályázati program tovább folytatódik, és az egyesületnek 2013-ig közel 1,3 milliárd forintja lesz arra, hogy segítse a települések fejlődését — mondat Lóczi Miklós a az egyeület elnöke. Most aktuális a vidékfejlesztéssel kapcsolatos pályázatok beadása október 1-től lehetséges.

*



Kialakítják a Szent Erzsébet sétányt

Megnyerte Jászjákóhalma a Szent Erzsébet sétány kialakítására megpályázott 20 millió forintot — tudtuk meg ifj. Lukácsi Pál polgármestertől. A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázata segítségével a település hat millió forintos önerején kívül a 20 milliós támogatással megvalósulhat a sétány, amelynek kivitelezőjét közbeszerzési eljárás keretében választják ki.

Forrás: Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesület, szoljon.hu
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés