Hírek

Szőregi rózsatő - Három uniós pályázaton összesen csaknem 170 millió forintot nyert

2009. december 16. // Kategória: Nekik sikerült

Három év alatt három pályázaton is eredményes volt a szegedi születésű, Deszken dolgozó Tóth Zita. Három uniós pályázaton összesen csaknem 170 millió forint támogatást nyert.
 
Három év alatt három pályázaton is eredményes volt a szegedi születésű, Deszken dolgozó Tóth Zita. Három uniós pályázaton összesen csaknem 170 millió forint támogatást nyert.

– Rózsák között nőttem fel, szüleimnek és nekem régóta dédelgetett álmunk volt egy korszerű kertészet kialakítása – mondta a fiatal vállalkozó.

– Édesapám folyamatosan beszámolt a külföldi utazásain tapasztalt osztrák, dán, német, finn, holland és francia modern kertészetekről, gazdaságokról. Tizenhárom évvel ezelőtti holland–német–ausztriai körutam során eldöntöttem, hogy hasonlót valósítok meg itthon – mesélte.

– A korábbi családi vállalkozás célja volt egy korszerű irodaház és bemutatóterem létrehozása, ami a marketingtevékenységek és az alkupozíció javításában segít – tette hozzá a vállalkozó.



– Nagy értékű szezonális munkagépeink vannak, amelyek állagmegóvásához géptároló szükséges. A rózsatőke hozzáadott értékének növeléséhez csomagolóüzemre, illetve hűtőkapacitás bővítésére van szükség. A szorgalmas és ügyes munkaerő megbecsüléseként kulturált szociális helyiségek kialakítása is a terveink közt szerepelt. Céljaink eléréséhez pályázati lehetőségeket kerestünk, így találtuk meg az Agrár- és Vidékfejlesztési Program és az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap kiírását. Mivel a közös agrárpolitika egyik fontos feladata, hogy a mezőgazdasággal foglalkozók korösszetételét, emellett a nők vállalkozó kedvét javítsa, az uniós forrásokat egyéni vállalkozóként pályáztam meg. Az elnyert pályázatok utófinanszírozottak, tehát a megvalósulás és ellenőrzés után fizetik ki a támogatás összegét. A programok megvalósításához a családom teljes vagyonát mozgósítottuk, de számlavezető bankom rendkívüli hozzáállását és bizalmát is szeretném kiemelni. Egy pályázati projekt megvalósítása hosszú idő, rengeteg utánajárást, módosítást igényel, a papírmunkáról nem is beszélve. Egyszóval időt, pénzt, erőt nem kímélve jártuk, járjuk az utat a kitűzött cél felé.

Bereczky Diána

Forrás: Délmagyarország
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés