Hírek

185 millió forintot nyert 18 pályázó Nyugat-Dunántúlon

2010. január 8. // Kategória: Nekik sikerült

A közelmúltban bírálták el az úgynevezett LEADER-térség pályázatait, amelyen négy területre lehetett beadni támogatási igényt.
 
A közelmúltban bírálták el az úgynevezett LEADER-térség pályázatait, amelyen négy területre lehetett beadni támogatási igényt.

Összesen 38 pályázat érkezett be, közülük 18 nyert. A megítélt összeg pályázónként 10 millió körüli, összesen 185 millió forint. A támogatás mértéke mikro- és kisvállalkozások esetén 60 százalék, az önkormányzatoknál és a nonprofit szervezeteknél 100 százalék. Eszerint térségünkben az önrészekkel együtt mintegy 300 milliós nagyságrendű beruházások valósulhatnak meg.

A támogatásnak köszönhetően Lövőn és Harkán játszótér, Kópházán pedig közösségi tér épül. Csáfordjánosfán a helyi építőipari vállalkozó a telephelyét fejlesztheti, míg Szakonyban, Zsirán, Harkán a falusi turizmus szolgáltatásait bővíthetik. Nagycenken a Hársfa sor mellett egy pihenőteret hozhatnak létre, Ivánban pedig korszerűsítik a tájházat. A legnagyobb tételt az egyházi felújítások jelentik, térségünkben egyszerre egy időben ilyen sok templom nem újult még meg, mint most. Így Fertőszentmiklóson, Újkéren, Sopronhorpácson, Szakonyban, Harkán, Ágfalván a jó idő beálltával már el is kezdődhet a kivitelezés.

A LEADER-pályázat harmadik fordulójára hétfőig lehetett jelentkezni. Az előzetes adatok szerint több mint negyvenen pályáztak, köztük húsz önkormányzat. Várhatóan jövő év tavaszán bírálják el a beadványokat.

Az Alpokalja–Ikva Mente LEADER-térséget 39 település alkotja. A kiírt pályázatok lényege, hogy ezekről a községek képviselőiből álló bizottság dönt, azaz helyben határozzák meg azokat a feladatokat, amelyeket támogatnak. A 2007–13-as időszakban térségünkben közel egymilliárd forint osztható el ily módon.

Forrás: Kisalföld
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés