Hírek

Mesterek vacsorája és Disznótoros Vigasságok

2010. február 16. // Kategória: Hírek

Mesterek vacsorája a Fenyvesben

2010. január utolsó hétvégéjén közel kétszáz vendég élvezhette a Fenyves Csárda és Panzió vendégszeretetét a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Krivács és Fia Kft közös vacsoraestjén, Baktalórántházán.
 
Mesterek vacsorája a Fenyvesben

2010. január utolsó hétvégéjén közel kétszáz vendég élvezhette a Fenyves Csárda és Panzió vendégszeretetét a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Krivács és Fia Kft közös vacsoraestjén, Baktalórántházán.

Közel 20 fő mesterszakács, szakás és 20 fő éttermi mester, valamint felszolgáló mellett 10 fő cukrászmester és egy osztálynyi fiatal Lónyay-s és Sipkay-s gasztronómus készített és szervírozta az est finomságait.
Közel 1400 tányéron, 2000 evőeszközzel és 1600 pohárból fogyaszthatták a mesterek által összeállított 5 fogásos gálavacsorát.

*



Szennyvízelvezetési tájékoztató Apagyon

A Kelet-Nyírségi szennyvízelvezetési és tisztítási projekt sajtótájékoztatójára került sor az apagyi Közösségi Házban.

Meghívott vendégek: Kótay László, szakállamtitkár (Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium); Tatai Laura, fejlesztési igazgatóság főosztályvezetője (Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium); Gazda László, országgyűlési képviselő; Demendi László, országgyűlési képviselő; Seszták Oszkár, megyei közgyűlés elnöke; Kiss István, polgármester és elnök (Kelet-Nyírségi VíziKözmű Beruházási Társulás); Bodnár Gáspár, igazgató (Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság).

*



Átadták a Kistérségi Gyerekesély Irodát Baktalórántházán

A rendezvényt Simon József, a Kistérségi Többcélú Önkormányzati Társulás elnöke nyitotta meg, majd a Gyerekesély Irodát a kormányfő adta át ünnepélyes keretek között.

A Kistérségi Társulás gyermekrajz pályázatot írt ki néhány héttel az iroda átadását megelőzően. A nyertesek pedig az átadással egybekötve a kormányfővel együtt tekinthették meg Halász Judit Csiribiri c. filmjének bemutató munkálatait.

*



Városfejlesztő Fórum Baktalórántházán

A Fórumot Nagy Lajos, polgármester nyitotta meg november 19-én. A rendezvényen bemutatták a városrehabilitációs pályázatot és a városközpont felújítására vonatkozó terveket is, mely a 2010-ben épülő Kistérségi Járóbeteg Szolgálatot és a Kistérségi Üzleti Szolgáltató Üzleti Köpontot (HACS épülete) is érinti.

*



Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Munkáltatói fóruma

Ezen a rendezvényen 7. alakalommal került megrendezésre a Disznótoros Vigasságok hagyományőrző esemény december 12-én, ahol a régió, megye, kistérség turisztikai érdeklődői kóstolhatták meg a régi hagyományos módszerekkel készült ételeket, és figyelemmel kísérhették a térség kulturális csoportjainak, fellépőinek a színvonalas műsorát.

*



Ünnepélyes keretek között avatták fel a rohodi Közösségi Házat

A rendezvényt Éles Tibor polgármester, Gazda László országgyűlési képviselő, Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés elnökének a köszöntőjével nyitották meg.

Az avatást a rohodi általános iskolások és óvodások műsora színesítette. Az ünnepélyes átadást követően a Közösségi Házban állófogadást tartottak.

Forrás: Közép-Nyírségért és Rétközért Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés