Hírek

A munkaruházat elengedhetetlen része számos különböző munkának.

2015. november 24. // Kategória: Hírek

Elsősorban hasznos a munkavédelmi ruházat, de akár szép és elegáns is lehet.

Munkaruha
A munkaruházat ideális esetben tényleges védelmet nyújt a munkavállalónak, akár vegyészként dolgozik egy laborban, akár tűzoltóként megy a lángok közé, vagy acélhengerlő üzemben dolgozik sok száz fokos fémmel.
Aki keményen dolgozik, az a legjobb védelmet érdemli meg. Viszont ki mondta, hogy a munkaruhának csúnyának kell lennie? Természetesen nem divatozásra készültek, ám többnyire a hölgyek igenis érzékenyek arra, hogyan néznek ki.
Egy gondos munkaadó tehát nem pusztán hasznos, de igényes munkaruházatot szerez be az alkalmazottainak.

 

Mire figyeljünk munkaruházat vásárlásakor?

Először is arra, hogy ne spóroljunk, és megfeleljünk az adott munkakörben előírt szabványoknak, ha van épp ilyen.
Inkább kerüljön többe a hőálló nadrág, vagy a savnak ellenálló laboránsköpeny, mint hogy az orvosi költségeken és esetleg a munkavállaló betegszabadságán és a munkaügyi pereken veszítsünk többet!
Mindig győződjünk meg róla, hogy a kiszemelt munkaruházat megfelel-e az iparági előírásoknak, és ténylegesen megérdemelten kapta-e meg az erről szóló tanúsítványokat.

Szintén fontos a munkaruhák esetében a viselés, a kényelem. Ha a munkavállaló azzal van elfoglalva, hogy „itt szűk, ott viszket”, az egyértelműen a munka rovására megy.

Szerencsére ma már a legjobb gyártók idehaza is képviseltetik magukat, így munkavédelmi bakancstól a munkaruházaton át a különféle kiegészítőkig mint például a munkavédelmi szemüveg,munkavédelmi köpeny,munkavédelmi sisak meglehetősen széles választék áll a rendelkezésünkre.
Sőt a hazai innováció sikerét mi sem jellemzi jobban, mint hogy magyar gyártó szállít már évek óta német piacra munkaruházatokat.

A modern, nem hő- vagy tűzálló munkaruházatra jellemző, hogy legalább 30 százalékban pamutból készül, így sokkal kényelmesebb és egészségesebb viseletet jelent olyan munkahelyeken, ahol a fokozott környezeti terhelés mellett kell jelentősebb fizikai munkát végezni.

A munkaruha mellett a munkavédelmi védőfelszerelés is fontos

Hallásvédelem, munkavédelmi sisak, különféle kesztyűk és szemüvegek mind a munkavállaló egészségének megőrzését szolgálják, márpedig az egészséges munkavállaló termel csak hasznot!
Ha magunknak vásároljuk a munkaruhát, munkavédelmi felszerelésünket, akkor még inkább igaz, hogy az egészségen nem érdemes spórolni. Ha ház körüli munkához keresünk felszerelést, vigyázzunk épségünkre ugyanúgy, mert baleset mindenhol lehet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés