Hírek

A klímaberendezések telepítése és szerelése ma már mindenki számára elérhető. A klíma nem luxus, hanem alapvető eszköz az egyre forróbb nyarak átvészeléséhez.

2015. február 2. // Kategória: Hírek

Klíma telepítés, klímaszerelés

A klíma telepítése több lépésből álló folyamat, amely során mindenképpen szükség lesz kőművesmunkára is – a beltéri és kültéri egységet a falon átvezetett cső fogja összekapcsolni. A kicsapódó víz elvezetésére is figyeljünk oda, lehetőleg az ereszcsatornába legyen bekötve a kondenzvíz elvezető cső.
A klímaberendezések telepítését megelőzően, ha társasházban élünk, fontos kikérnünk a többi lakó engedélyét! Ha családi házban élünk, illetve rendelkezünk a társasház beleegyezésével, alaposan nézzünk körül a piacon, és válasszuk a legjobb klímaszerelőket.
Mindenképpen ragaszkodjunk a helyszíni felméréshez és előzetesen tájékozódjunk a nekünk legmegfelelőbb klímaberendezés felől.

Milyen a jó klímaszerelő?

 

A jó klímaszerelő tanácsokkal látja el a megrendelőt, hogy hova érdemes szerelni a klímát, hiszen fontos, hogy a berendezés a leghatásosabban és legcsendesebben üzemeljen. Az esztétikai szempontok se maradjanak ki a megbeszélésből, hiszen nem mindegy, mennyire illeszkedik a ház profiljához a klímaberendezés.

A jó klímaszerelő nem csak szakszerűen helyezi fel és üzemeli be a klímaberendezést, de tisztán hagyja maga után a szerelési területet, és gondoskodik a keletkezett hulladék elszállításáról is.

Persze mielőtt klímaberendezést vásárolunk el kell döntenünk mire fogjuk használni?mire van igényünk?

A szokványos ablak klímák és mobil klímák elég behatárolt teljesítményre képessek szemben a modernebb split és inverteres klímaberendezésekkel,ráadásul kis plusz ráfordítással vehetünk olyan klímát ami már nem csak hűt hanem fűt is ami kifejezetten előnyös és hasznos lehet a késő őszi időkben amikor még nem akarjuk beüzemelni a gépészetet vagy ha neadj isten elromlik az épületgépészet.

A klíma szerelése többlépcsős folyamat.

Első lépésként el kell látni az alapvető ellenőrzési feladatokat. A klíma szerelését is bízzuk szakemberre!
Mint minden elektromos berendezés, a klíma is javításra szorul időnként. A beltéri egység szűrőit rendszeresen érdemes cserélni, ez az allergiások számára nem szorul magyarázatra, miért fontos.
A kültéri egység ugyancsak elöregedhet, illetve a kosznak és az időjárás viszontagságainak is jobban ki van téve, emiatt évente egyszer érdemes ellenőriztetni. A bajt jobb megelőzni kis pénzért, mint javíttatni jóval nagyobb költségen.

A klíma karbantartása évente legalább egyszer szükséges
Mivel a kültéri egységben nincs szűrő, így a levegővel együtt beszívott szennyeződés nagy része a sűrű lamellás hőcserélő felületen tapad meg. A poros, száraz levegő az atkáknak, a nedves a gombáknak kedvez.
Ha sokáig hagyjuk elkoszolódni a berendezést, akár teljesen tönkre is mehet, mert a lerakódó szennyeződés idővel meggátolja a hőleadást, így a készülék elromolhat.

Legyen akár Hamilton klímaberendezés vagy Fischer, Daikin, Fuji Electric, Daikin, Fujitsu, Gree, Panasonic, Midea, LG, Therma-V, Altherma, Waterstage, NIBE, Mitsubishi, Zubadan, Panasonic, Aquarea, Fisher, Geo, NIBE Fighter, Mitsubishi klíma minden évben ügyeljünk a karbantartásra mert ez a kötelező minimum hogy egész évben,de legalább a meleg hónapokban megkönnyítse életünket és hétköznapjainkat.

Ha a klímakészülék csöpög, hangos, vagy kellemetlen szagú, vagy ha nem hűt megfelelően, ideje szerelőt hívni!
 

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés