Hírek

Ingyenes internet lesz az elővárosi vonatokon is

2013. március 14. // Kategória: Hírek

Bővíti a MÁV-START az ingyenes internetelérésre alkalmas járműveinek körét, így évente akár ötvenmillió utas is igénybe veheti a legújabb szolgáltatást az InterCity- és az elővárosi vonatokon.

Újabb harmincegy ingyenes internetezésre alkalmas kocsival bővül a mai naptól a MÁV-START járműparkja, és az elkövetkező hónapokban hetente újabb húsz-harminc InterCity- és elővárosi járműben lesz elérhető a vasúttársaság legújabb szolgáltatása. Mind a 735 darab érintett kocsi, illetve motorvonat wifirouterrel történő felszerelését várhatóan július 30-ig fejezik be a műhelyekben, így naponta csaknem nyolcszáz közlekedő vonaton lesz elérhető a legújabb fejlesztés.

A szerelési munkálatokat a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. illetve a Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. végzi. A fedélzeti, vezeték nélküli internetet minden erre előkészített járműben ingyenesen vehetik igénybe az utazók. A hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 Mbps.

 

A wifielérést biztosító járműveket külső és belső matricákkal jelöli a vasúttársaság. A projekt megvalósításában a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonában lévő T-Systems Magyarország Zrt. szállította a megoldást és biztosítja a szolgáltatást.

Eddig és az érintett járművek a Budapest-Keleti–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest-Nyugati útvonalon közlekednek, a bővítésnek köszönhetően mától még a budapesti, váci, szobi, újszászi, ceglédi, szolnoki és pécsi utasok egy része is internetezhet a vonatokon. Áprilistól az ország többi IC- és elővárosi vasútvonalán is találkozhatnak az utasok a fejlesztéssel.

 

Kapcsolódó hivatkozások

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés