Hírek

Tűzoltók Tárcsán-sütő Versenye Vörsön

2009. szeptember 24. // Kategória: Hírek

Tűzoltók Tárcsán-sütő Versenye Vörsön

A több éves, évtizedes tradíció a Tűzoltók Tárcsán Sütő Versenye, és az Országos Veterán Tűzoltóautók Találkozója Vörsön.
 
Tűzoltók Tárcsán-sütő Versenye Vörsön

A több éves, évtizedes tradíció a Tűzoltók Tárcsán Sütő Versenye, és az Országos Veterán Tűzoltóautók Találkozója Vörsön.

A Különleges asztali örömök Somogyban sorozat, kiemelt rendezvénye ez a családi nap. A hivatásos és önkéntes tűzoltók nagy családjának ünnepe ez a találkozó. A jelenlévők nem a versenyért – persze az is számít!- hanem a közös együttlét öröméért, nagyszámban vesznek részt a vendéglátó vörsiek örömére ezen a napon.

A rendezvényen a Dél-balatoni Leader Nonprofit Zrt. sátra is jelen volt.

*



A „falumegújítás és –fejlesztés” jogcímre benyújtott kérelmek

A Vidékünk a Jövőnk Szövetség területén a „falumegújítás és –fejlesztés” jogcímre benyújtott kérelmek formai vizsgálatát a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Somogy Megyei Regionális Illetékességű Kirendeltsége befejezte.

Az MVH-hoz beérkezett 17 kérelemből 3 került elutasításra, a többi 14 db vonatkozásában a kérelmezők, a héten megkapják a befogadó nyilatkozatokat. A befogadó nyilatkozatok átvételét követően az MVH megkezdi a tartalmi értékelést, majd az Irányító Hatósággal és a Helyi Akciócsoporttal együttműködve támogatási rangsort állít fel. A kérelmek elbírálása ezen jogcím esetében 2009. júliusában várható.

*



Mérföldkő a régióban

A Dél-Dunántúli Operatív Program első két évének legfontosabb eredményeit foglalták össze egy rendezvényen a Marcali Városházán.

Feigli Ferenc, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, előadást tartott az elmúlt két éves dél-dunántúli akciótervi időszakról (2007-2008).

Berkecz Balázs, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kistérségi Koordinációs Hálózata igazgatójának tájékoztatója következett, a soron következő időszak regionális pályázati kiírásairól, a kiírásokban várható változtatásokról. Befejezésképen két nyertes projektről kaptak tájékoztatást a jelenlévők.

Ezt követően a Marcali Kistérségi tanács tárgyalta, az úszásoktatás tapasztalatait. Megállapítást nyert, hogy nincs szükség a kialakult rendszer változtatására, a jelenlévő polgármesterek és pedagógusok megelégedésüket hangsúlyozták.

*



ÚMVP által támogatott falunap a Somogy megyei Inkén

A már említett falunap, tradicionális rendezvényként, minden évben az államalapítási ünnep közeledtével kerül megrendezésre, és itt emlékeznek meg államalapítónkról, sor kerül az új kenyér megáldására és a Képviselő-testület döntései értelmében díszpolgári címeket adományoznak az arra méltatott lokálpatriotáknak.

A hivatalos ünnepségek mellett szórakoztató programokat is megrendezésre kerültek, többek között már hagyománnyá vált, hogy ilyenkor az intézmények, a helyi civil szervezetek, vállalkozók főzőversenyen vesznek részt és egy 10 tagú zsűri bírálja el, hogy ki kapja meg a legjobbnak járó, jelképes „arany” fakanalat.

A főzőverseny mellett gondolt a település a sportbarátokra is, ezért a környező településekkel együtt kispályás labdarúgó bajnokságot szervezett a települési futballpályán, lebonyolító a helyi Sportegyesület.

A kicsikről sem feledkeztek meg, ezért egész napos játszóház működött az Óvoda udvarán, ahol üvegfestés, papírhajtogatás, kreatív feladtok várta a gyermekeket.

A Cigány Kisebbségi önkormányzat is részt vett a programok lebonyolításában, ők „Cigány folklor” elnevezéssel, cigány művészeket, előadókat és hagyományőrző bemutatókat szerveztek.
Kulturális bemutatók, zenés-táncos, színdarabos előadások gazdagítják az eseményekkel teli napot. Az előadók a környező falvakból, városokból kerültek ki.

Forrás: Vidékünk a Jövőnk Szövetség
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés