Hírek

Új tűzoltóautó az Ipoly völgyében

2010. február 24. // Kategória: Hírek

Kutyás rendőrjárőrök Vácott

A Dunakeszi országos rendőrkutya-kiképző bázis és a Váci Rendőrkapitányság együttműködésének köszönhetően a jövőben havonta négy napon keresztül kutyás rendőrjárőrök ügyelnek a rendre Vácott.
 
Kutyás rendőrjárőrök Vácott

A Dunakeszi országos rendőrkutya-kiképző bázis és a Váci Rendőrkapitányság együttműködésének köszönhetően a jövőben havonta négy napon keresztül kutyás rendőrjárőrök ügyelnek a rendre Vácott.

Az egyenruhások gyakorlati továbbképzésük részeként lesznek majd városunkban. A négynapos terepmunka alatt a rendőrkutyás járőrök különböző helyszíneket és területeket is bejárnak a városban - ezzel is javítva a közbiztonságot.

Mint azt Latorovszky Gábor, váci kapitányság-vezető az Elektro Szignál Televízió híradójának elmondta: a kiképzés utolsó hete az úgynevezett gyakorlati kiképzés időszaka és az együttműködésnek köszönhetően, a váci rendőrkapitányság területén hajtják végre ezt a gyakorlatot. Ezzel is növelni tudják a rendőri létszámot. Természetesen ez gyakorlat is egyben és nem csak intézkednek a rendőrök, hanem beállítanak különböző szituációkat, és a kutyákat gyakoroltatják.

Forrás: vac.hu

*



Új tűzoltóautó teljesít szolgálatot az Ipoly völgyében

Az Önkéntes Tűzoltóság gépjárműfecskendőt és rohamcsónakot kapott a szakmai és technikai fejlesztések során. Mint azt a tűzoltóparancsnok, Simon Krisztián elmondta: a Tűzoltóság működési területe 2010 január 1-től Ipolydamásd település és közigazgatás területével bővült. Az új eszközökről és a járművekről részletesebben a Vámosmikolai Tűzoltóság weboldalán olvashatnak.

*



Átépítik a szobi Postát

Szobon az Árpád utca 4. szám alatti Posta hivatalt korszerűsítés miatt ideiglenesen áthelyezték. Jelenleg folyik az új berendezések beüzemelése: vonalkód-leolvasóval ellátott számítógépes rendszert telepítenek, csekk hitelesítésére szolgáló berendezéssel is bővül az eszközpark. A mai kor elvárásainak megfelelő eszközök telepítésén túl az épület belső tereit is felújítják, a Posta bejáratát pedig akadálymentesítik.

*



Van igény a Szobi Szakorvosi Rendelőintézet működtetésére

A Szobi Szakorvosi Rendelőintézet 2009 novemberében kistérségünk településeire egy kérést juttatott el, mert a rendelőintézet napi működése veszélybe került az alulfinanszírozás miatt. Fontosnak érezzük az intézmény fennmaradását, mert igen sok beteg veszi igénybe az általunk nyújtott szolgáltatásokat. Az intézet kérésére 2010. január 10-ig 496.300.-ft összegű támogatás érkezett a térség lakóitól.

*



Felhívás

A Börzsönyvidéki Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási és Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény Fekete István Általános Iskola, Napsugár Napközi Otthonos Tagóvoda Bölcsődéjében megüresedett férőhelyekre 2009/2010-es nevelési évben a második életévüket betöltött gyerekek jelentkezését azonnal várjuk.

A felvételi kérelmeket az intézmény igazgatójához kérjük beadni.

A felvétel a beérkezés sorrendjében történik.

Járik Izabella igazgató

*




Átadták a forgalomnak a 12-es számú utat

Kárpáti Zsuzsa a Szobi HVI Címbirtokosa és a Pest Megyei Közgyűlés tagjának segítő közreműködése révén elkészült a 12. számú út, amelynek átadására 2010. január 26-án került sor Vámosmikolán.

Az átadáson Varjú László fejlesztési ügyekért felelős államtitkár is részt vett.

*



Eboltások a 2010. évben

A szobi állatorvos értesíti az ebtartókat, hogy az ebek kötelező veszettség elleni védőoltását március hónapban végzi, a Dunakanyar kisállat rendelőben. Amennyiben az engedély megérkezik Ipolytölgyes, Letkés, Ipolydamásd, Zebegény községekben összevezetéses oltás is lesz, a kijelölt oltási helyeken. Az oltás minden 3. hónaposnál idősebb kutyára kötelező.

Forrás: Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület, Szobi HVI
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés