Hírek

NYISSA KI A SZEMÉT! NEM BÁNTJA A SZEMÉT?

2009. október 2. // Kategória: Hírek

A pályázat célja a lakosság figyelmének felhívása az illegális szemétlerakóhelyek problémájára.
 
A pályázat célja a lakosság figyelmének felhívása az illegális szemétlerakóhelyek problémájára.

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület, A Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület, a Borsod-Torna-Gömör Egyesület, „A BAKONYÉRT” Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület, a Szigetköz-Mosoni-sík LEADER Egyesület, az Alpokalja-Ikvamente Leader Egyesület, a GERJE-SZTŐK Helyi Vidékfejlesztési Közösség Egyesület, DIPO Duna-Ipoly Határmenti Együttműködés Helyi Közössége Közhasznú Egyesület és a Nagykunságért Térségi Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. a NATURAMA Szövetség tagjaként fotópályázatot hirdet az illegális szemétlerakást tiltó táblák témájában.

A beérkezett fényképekből kiállítást rendezünk, amely a 2010-es év folyamán a NATURAMA Szövetség 9 tagjának területén vándorkiállításként körbejárva hívja fel a figyelmet erre a mindannyiunkat érintő problémára.

Megfigyeltük, hogy a tiltó táblák szövegezésének stílusa igen sokféle lehet, és a megfogalmazás jellemző a tábla kihelyezőjének (önkormányzat, vállalkozás, magánszemély stb.) a szemétlerakáshoz való viszonyára. Mindenféle stílusú (humoros, udvarias, durva stb.) tábla fotójával lehet pályázni; a megrendezendő kiállítás egyik rejtett, másodlagos célja a szemét elleni harc stílusbeli sokféleségének bemutatása.

Pályázni lehet az illetékes LEADER Helyi Akciócsoport Irodájába postán, ill. a fotopalyazat2009@naturama.hu e-mail címre digitális formában beküldött, fekete-fehér vagy színes fényképekkel, amelynek szerzői jogával alanyi jogon a pályázó rendelkezik, és amellyel más pályázaton korábban nem vett részt.

A digitális képeket min. 300dpi felbontásban elektronikusan kérjük CD-n az illetékes Leader csoport címére postán vagy e-mailben a fotopalyazat2009@naturama.hu e-mail címre.

Kérjük minden egyes beküldött képhez töltsenek ki egy adatlapot, mely tartalmaz egy rövid leírást arról, hogy hol készült a fotó (Pl. Balatoncsicsó határában, a Berkenyés dűlőben), és ki készítette a felvételt (név, cím, telefonszám, e-mail cím), valamint a kép címét.
Az adatlap postai úton is beküldendő az illetékes Leader csoport címére! A borítékra és az e-mail tárgysorába kérjük írják: „Nyissa ki a szemét! Nem bántja a szemét? Fotópályázat az illegális szemétlerakás ellen”.

(részletek a csatol anyagban!)

Beküldési határidő (postai / e-mail feladás dátuma): 2009. október 30.

A pályázatok benyújtásának helye: A pályaműveket elsősorban e-mailen várjuk, ám nagyméretű képeket cd-n is be lehet nyújtani annak a Helyi Akciócsoportnak (Leader csoportnak) az irodájába, amelynek területén a fotó készült. A kitöltött adatlapot minden esetben postai úton is be kell küldeni.

Nyeremények: A legjobb képet beküldő számára a fődíj 30.000 Ft, a második és harmadik helyezett értékes tárgynyereményekben részesül.

Forrás: Éltető Balaton-felvidékért Egyesület
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés