Hírek

Államtitkár látogatott Kiskörére

2010. február 25. // Kategória: Hírek

Az MNVH főtitkára Hevesen

2009. december 11-én a Hevesi Móricz Zsigmond Művelődési Házban vidékfejlesztési fórumra került sor.
 
Az MNVH főtitkára Hevesen

2009. december 11-én a Hevesi Móricz Zsigmond Művelődési Házban vidékfejlesztési fórumra került sor.

A fórumot a hevesi Helyi Vidékfejlesztési Iroda és az 5. számú választókörzet országgyűlési képviselője, Godó Lajos szervezte. Meghívott vendég volt Pásztohy András FVM miniszteri biztos, az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat főtitkára. Jelen voltak a dél-hevesi kistérség polgármesterei, helyi vállalkozások és civil szervezetek képviselői.



A fórumon Godó Lajos a vendégek köszöntése után a választókörzetben megvalósult fejlesztéseket ismertette, Buda Sándorné a hevesi HVI iroda 2007. óta végzett munkáját mutatta be, Pásztohy András az MNVH jelentőségéről és jövőbeni feladatairól szólt, Balla Imre az Erste -Invest Hungária Szövetkezeti Holding céljait vázolta fel.

A hozzászólásokban az aktuális pályázatokkal kapcsolatos kérdések hangzottak el, és a szociális szövetkezeti lehetőségről érdeklődtek a megjelentek.
Az eredményes tanácskozás jó hangulatban zárult.



*



IKSZT pályázatok

A Dél-Hevesi Kistérségből IKSZT címbirtokossággal négy település rendelkezik: Átány, Hevesvezekény, Tarnaméra, Tiszanána.
A 2009. október 15-i beadási határidővel zárult IKSZT pályázatra mind a négy címbirtokos beadta a pályázatát.

*



Államtitkár látogatott Kiskörére

Érdeklődéssel várt fórumnak adott helyet Kisköre Polgármesteri Hivatala 2009. november 12-én.
A hevesi Helyi Vidékfejlesztési Iroda által az MNVH tagjainak, vállalkozóknak, civil szervezeteknek és magánszemélyeknek szervezett vidékfejlesztési fórumon részt vett Dr. Forgács Barnabás, az FVM államtitkára.



A Megjelenteket először Bódi Sándor, Kisköre város alpolgármestere köszöntötte, majd Godó Lajos, a választókörzet országgyűlési képviselője szólt az elmúlt időszakban a dél-hevesi kistérségben nyertes pályázatok útján a településeken megvalósult beruházásokról és a még megvalósulókról is.

Almádi János, a Tisza-Tarna-Rima Mente LEADER egyesület elnöke a folyamatban lévő LEADER pályázati forrásokról tartott ismertetőt. Dr. Forgács Barnabás az
ÚMVP LEADER és III. tengely pályázatairól és aktuális vidékfejlesztési kérdésekről szólt, megválaszolva a jelenlévők által feltett kérdéseket is.

Buda Sándorné
Hevesi HVI irodavezető




*



Új tűzoltó gépjármű-fecskendő Hevesen

Átadták Heves város új tűzoltautóját 2010 január 7.-én a hevesi tűloltó laktanyában. Nagy István esperes és Mészáros Ildikó nagytiszteletű asszony is megáldotta, megszentelte az uj tűzoltóautót. A gépkocsibeszerzést az idénre tervezték, ám Godó Lajos országgyűlési képviselő közbenjárására már tavaly decemberben megérkezett. A gépjármű közel 100 millió Forint értéket képvisel teljes felszereléssel . A régi tűzoltóautót a tiszanánai önkéntes lánglovagok kapják meg, ahol nagy szükség van a géppark erősítésére.



A most átadott Mercedes-Benz 1529 ATEGO TLF 4000 AT2 gépjárműfecskendő az első ebből a típusból, melyet Magyarországon helyeztek forgalomba. A gépjárműfecskendő teljes szakfelszereléssel érkezett a tűzoltóságra. A hat fős személyzet és 4000 liter víz és a tűzoltáshoz, műszaki mentéshez szükséges eszközök szállítására alkalmas terepjáró jármű.

A hevesi tűzoltóságon 11 éve volt utoljára gépjárműfecskendő fejlesztés. A mindennapok harcát a lakosságra törő elemekkel a tűzoltók egy 11 éves és kettő 22 éves tűzoltógépjárművel vívták meg. Az elöregedett gépjárművek már nem üzembiztosak, a felszerelés a technika megkopott, mely javítása szinte lehetetlen az alkatrész hiány miatt.



Forrás: Hevesi HVI
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés