Hírek

Traktoros verseny és paprikáskompér-főzés

2009. október 13. // Kategória: Hírek

III. Horgász Triatlon

Augusztus 1-én reggel 7 órakkor borongós időben gyülekeztek a csapatok a III. Kiskörei Horgásztriatlonra.
 
III. Horgász Triatlon

Augusztus 1-én reggel 7 órakkor borongós időben gyülekeztek a csapatok a III. Kiskörei Horgásztriatlonra. A pecások szerencsét hozó szelleme végig szunyókálta a verseny idejét, így a nagy kapás most elmaradt.

A hármas próbát, (horgászat, szellemi totó, halászlé főzés) három ifjú titán nyerte meg: Oláh Tamás, Réti Ádám és Pelle Viktor

Míg a versenyzők az arany halat várták a Tisza partján, addig a strandon a nagycsaládosok egyesülete gyülekezett régiós találkozóra. 11 órakor már vidám gyerek ricsaj verte fel a békés tájat.

A kicsiket délelőtt vidám mese előadás várta a színpadon, s miután a mézes traktor aludni tért, a gyereksátorban kézműves foglalkozáson és arcfestésen vehettek részta gyerköcök. A strandot hamarosan pillangók, tündérek, batman-ek, és más mese figurák népesítették be, dícsérve Szikra Szűcs Kata varászlásra képes kezeit.

16 órától a Fresh zenekar vonzott lelkes nézőket a színpad elé. Őket az Egri Vitézlő Oskola bemutatója követte. A korhű ruhákat és fegyvereket bemutató előadás után mindenki kipróbálhatta magát, hogy találja el a célt számszeríjjal, dobó csillaggal, egyéb fegyverekkel.
Rövid szünet után a Revans nevű amatőr együttes paródiáin szórakozhattak a nézők, majd Kállai Iván lépett a dobogóra.
21 órakkor a Fiesta zenekar bűvölte a tomboló közönséget.

Szikrázó napsütésben, igazi nyári varázzsal telt el ez a nap!

*



Traktoros ügyességi verseny

Augusztus 8-án immár a III. Traktoros Ügyességi Versenyt rendezték meg Sarudon. Reggel nyolc órától összemérték tudásukat a Tisza-tó körüli gazdák traktorosai.

Délelőtt zajlott maga a verseny, az ebéd borjú- és birkapörkölt volt. Ebéd után mazsorettjeivel fellépett a Szihalmi Fúvószenekar, a programok között szerepelt gumicsizma-távolbadobás, sétarepülés, arcfestés, óriási csúzda, légvár.

*



III. Paprikáskompér-főző verseny Mezőtárkány

Falunapot tartottak augusztus 22-én Mezőtárkányon az általános iskola udvarán, amelynek része volt a paprikáskompér-főző verseny is. A gyerekeket légvár és csúszda, kézműves műhely várta, egy egészségbusz pedig komplex szűrővizsgálatot biztosított mindenkinek.

Fellépett a helyi mazsorettcsoport, az Arcok Álruhában színjátszó kör, az egerfarmosi nyugdíjasklub énekkara, a füzesabonyi Kaláris néptánccsoport, a kápolnai Négy Évszak baráti kör, a Füzes Táncklub.

Átadták a "Mezőtárkányért" kitüntetéseket, az este mulatós sztárja Bunyós Pityu volt.

*



Bravo-fesztivál Kompolton

Augusztus 22-én szombaton délutántól éjszakáig állt a bál Kompolton, az első Bravo-fesztiválon. Főzőverseny, légvárparádé, rodeóbika és erős emberek versenye is várta a szórakozni vágyó közönséget.

Öt órától a szihalmi mazsorettek léptek fel a fúvószenekarral közösen. Fél hattól a Roncs Rt., fél héttől a Heaven's Drink koncertezett, majd extrém motoros bemutató volt látható.

Nyolctól az Extázis, kilenctől a rendezvény fővendége, a Republic lépett a színpadra. A napot utcabál és meglepetés-tűzijáték zárta.

*



Anyatejes Világnap

A Kis Bocs Baba-Mama Egészség, Életmód, Szabadidő és Szociális Információs Közhasznú Egyesüelt augusztus 29-én, szombaton az Anyatejes Világnap alklamából kistérségi családi napra invitálta az érdeklődőket.

*



Néprajzi Múzeum Átányban

Immár fél évszázada annak, hogy Fél Edit, valamint Hoffer Tamás feldolgozta a Heves megyei Átány néprajzát. Kutatási anyaguk, melyet hosszú éveken át gyűjtöttek a Heves megyei faluban, ma is a hazai néprajz egyik legteljesebb gyűjtése.

Idén ősszel, pontosan november 17-én időszaki tárlat nyílik a Néprajzi Múzeumban.

*



Aldebrő, Feldebrő és Tófalu Községek Önkormányzatai, valamint a Debrői Hárs Hegyközség szervezésében megvalósult Szüreti Nap (2009. szeptember 12.)

A programok már reggel 8 órakor megkezdődtek, Aldebrőn az Általános Művelődési Központ udvarán az Aldebrői Nyugdíjasklub, a Cseralja Vadásztársaság, a Német Nemzetiségi Egyesület, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Polgárőr Egyesület, Tófaluért alapítvány, valamint az Általános Művelődési Központ konyhásai főztek a helyszínre látogató vendégeknek.

10-től 12 óráig az ÁMK óvoda udvarán kézműves kiállítás és vásár, valamint játszóház várta az érdeklődőket. 11-órától megkezdődött a 790 éves Feldebrő köszöntése a feldebrői füves sportpályán.

A köszöntőt Gecse Mihály polgármester mondta, melyet Horváth Ferenc színművész "Mikor Noé a szőlőt ültette" című műsora követett, fellépett a jászberényi Deryné Kórus, továbbá üvegfestő kézműves foglalkozások is voltak

12 órakor elkezdődött Aldebrőn az ebéd, a zenéről Kökény Géza és együttese gondoskodott. Délután három óráig Aldebrő és Feldebrő területén meg lehetett tekinteni az Egri Régi Jármű Találkozó és Túra keretén belül felvonuló veterán járműveket.

13 órakor lovasbemutató volt Feldebrőn a sportpályán, ezt követően megkezdődött a szüreti lovas felvonulás Aldebrő-Tófalu-Kápolna utcáin
Az este folyamán átadták a Debrői Körzeti Borverseny díjait, az estet zenés műsor és szüreti bál zárta.

*



Időseket köszöntöttek Tenken

Az idősek napja alkalmából Tenken is köszöntötték a hetvenedik életévüket betöltött helyi lakosokat. A rendezvényen megjelent szépkorúakat Török Margit polgármester köszöntötte, méltatva érdemeiket, tapasztalataikat. Ezt követően a helybéli óvodások és az iskolások műsora következett, amely nagy sikert aratott a nagyszülők, dédszülők körében. Az ünnepségen résztvevők tiszteletére fogadást is rendeztek, majd a község nyugdíjasai átvehették ajándékaikat az önkormányzattól, mégpedig konyhai felszerelési tárgyakkal gazdagodtak.

Forrás: Tisza-Tarna-Rima mente Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés