Hírek

Gyep zöldell majd a szeméttelepek tetején

2009. október 16. // Kategória: Hírek

Szociális nyári gyermekétkeztetés Szajolban

Ezen a nyáron a szajoli önkormányzat állami támogatásból biztosította a településen élő rászoruló gyermekek étkeztetését.
 
Szociális nyári gyermekétkeztetés Szajolban

Ezen a nyáron a szajoli önkormányzat állami támogatásból biztosította a településen élő rászoruló gyermekek étkeztetését.

Az önkormányzat a kapott összeget, azaz 979 ezer húsz forintot, teljes mértékben felmelegíthető készétel vásárlására fordította. A településen rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek között osztották szét az ételt, így idén összesen negyvenkilenc gyereket támogattak.

A csomagokat június 16. óta osztják és augusztus 31-én kapták utoljára a rászorulók. Így biztosították a nyár folyamán a folyamatos napi egyszeri melegétkeztetést.

*



Modern módszereket alkalmaznak Újszászon

Sikeresen pályázott az újszászi önkormányzat A Társadalmi Megújulás Operatív Program kompetencia alapú oktatás bevezetését célzó pályázatára.

A projekt által a város minden oktatási intézményében a pedagógusok képzésével és szakmai tanácsadások igénybevételével elkezdődik a modern okatatási módszerek adaptálása, a pedagógiai szakmai dokumentumok átdolgozása, a szükséges eszközök, tankönyvek beszerzése.
Az elnyert támogatás közel 57 millió forint.

*



Gyep zöldell majd a szeméttelepek tetején

Négy település, Szolnok, Rákóczifalva, Szajol és Abony közös pályázatot nyújtott be, uniós források elnyeréséért, a települések területén lévő, már nem használt hulladéklerakók rekultiválásának - rendbe tételének és a természetnek való "visszaadásának" - finanszírozása érdekében.

A ma benyújtott második fordulós projekt 1,17 milliárd forint összes költséget tartalmaz. A négy települési szeméttelep összesen 28 hektár területet foglal el, s ezen több mint kétmillió köbméter hulladék vár rendbe tételre.

*



A csataszögi művelődési házat szeretnék felújítani

A művelődési ház felújítására benyújtott uniós pályázat túljutott az első fordulón, jelenleg a második fordulóra nyújtanak be a helyiek pályázatot, mondta Pomázi Ferenc polgármester.

*



Egymilliárdból tűnnek el a régi szeméttelepek

Szalay Ferenc, szolnoki polgármester tegnapi sajttájékoztatóján elmondta: a Kétpói lerakóhoz kapcsolódó regionális hulladékgazdálkodási program részeként meg kell szüntetni a régi szeméttelepeket. Erre a feladatra Szolnok, Abony, Rákóczifalva és Szajol egy külön céget hozott létre.

Az összesen egymilliárd forintos beruházás teljes egészében uniós támogatással valósulhat meg, melyhez a pályázatot a hónap elején nyújtották be.

Forrás: Szolnoki HVI, Új Néplap
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés