Hírek

Az encsi romáknak nem kell a szockártya

2009. október 21. // Kategória: Hírek

2009. augusztus 1-én ÚMVP-s támogatással rendeztek falunapot Regécen.

Nagy sikerrel zárult az ÚMVP-s támogatással megvalósult regéci falunap, ahol a gyerekek legnagyobb örömére Papp Rita volt a meglepetés sztárvendég.
 
2009. augusztus 1-én ÚMVP-s támogatással rendeztek falunapot Regécen.

Nagy sikerrel zárult az ÚMVP-s támogatással megvalósult regéci falunap, ahol a gyerekek legnagyobb örömére Papp Rita volt a meglepetés sztárvendég.
A színvonalas műsorok mellett, az ÚMVP-s sátorban a látogatók TOTÓ-t tölthettek ki, amelyért cserébe kisebb ajándékokat kaptak.

Mindezek mellett finom vacsorával is kedveskedtek a vendégeknek.
Az est fénypontját a tűzijáték jelentette, amelyet hajnalig tartó utcabál követett.



*



Közös rövidfilm a körjegyzőségről

Elkészült az Arkát, Boldogkőújfalut és Boldogkőváralját bemutató rövidfilm. A zenét a Hollóének Hungarica zenekar szolgáltatta hozzá.

A film megtekinthető itt: http://www.youtube.com/watch?v=Ed9Ks7e50-g

*



Zempléni Térségi Integrált Szakképző Központ létrehozása Abaújszántón

A Zempléni Szakképzés-szervezési Társulás Abaújszántón a TÁMOP 2.2.3-07/2-2F keretében elnyert 397.169.200 Ft-ból a gazdaság igényeinek megfelelő szak- és felnőttképzés fejlesztésével a TISZK a munkaerő-piaci keresletre rugalmasan reagáló diverzifikált képzési struktúrát hoz létre a lemorzsolódás csökkentésére. A projekt tervezett befejezése 2010.12.15.

A pálinka jövőjéért - Bestillo Látogatócentrum A BOLDOGKŐ-FRUIT Gyümölcsfeldolgozó, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság az ÉMOP 2.1.1/B-2f Turisztikai attrakciók fejlesztése keretében Boldogkőváralján mintegy 100 millió Ft-os beruházást hajthat végre.

*



Ünnepélyes alapkőletétel Deteken

Ünnepélyes alapkőletételre került sor augusztus 17-én Deteken. A település az ÉMOP keretein belül pályázott és nyert 112 millió Ft vissza nem térítendő támogatást.

Jelen projekt keretein belül a közigazgatási központot és a ravatalozót kívánja felújítani, bővíteni, akadálymentesíteni, ezáltal biztosítva a fogyatékossággal élő, gyerekes családok és idős személyek számára a közszolgáltatások, közcélú épületek, szolgáltatások hozzáférését.

*



Aláírásgyűjtés a szociális kártya tervezett bevezetése ellen

A Magyarországi Roma Parlament Encsi Tagszervezete és a Mi magunk-sajátmagunkért Egyesület aláírásgyűjtési akcióba kezdett a szociális kártya tervezett encsi bevezetése ellen.
A két civil szervezet vezetője Lakatos Kálmán és Lázi Ernő október 5-én adja át a 494 fő aláírásával megerősített tiltakozó petícióját Encs város polgármesterének.

Beadványukban leírják, hogy a szociális kártya tervezett bevezetése sérti az emberek önrendelkezési jogát, amennyiben meghatározza, mire költhetik a pénzt, és mire nem, illetve sérül a szociális törvény is, amely behatárolja a természetbeni támogatás formájában adható segélyek körét.

*



Informatikai eszköztámogatás

Mint arról már korábban beszámoltam az Encsi kistérség 36 települése 2008-ban az országban másodikként kapott lehetőséget a Demján Sándor Alapítványtól egy pályázati programon keresztül a hátrányos helyzetű gyerekek képesség- és készségfejlesztésére, tehetséggondozásra és felzárkóztatásra. A program 5 évre szól, mintegy egymilliárd Ft értékű támogatással járulva hozzá az esélyegyenlőség megteremtéséhez a többszörösen is hátrányos helyzetű területen.

A program keretein belül augusztus 29-én szombaton az encsi Váci Mihály Gimnázium aulájában megtartott ünnepségen kiemelkedő tanulmányuk kapcsán száz – ösztöndíj támogatásban is részesülő - diák vehetett át 1-1 db notebookot.

Az informatikai eszközöket Dr. Ódor Ferenc, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke, az abaúji térség országgyűlési képviselője adta át a tehetséges fiataloknak.

*



Orvosi rendelő felújítása és korszerűsítése Novajidrányban

Az ÉMOP keretein belül az Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése témakörben nyújtott be pályázatot és nyert 41773400 Ft vissza nem térítendő támogatást Novajidrány Község Önkormányzata.
A fejlesztés keretében a novajidrányi orvosi rendelő teljes átalakítására, felújítására kerül sor.

Az épület 40,43 m2-el bővül a gyermekek részére kialakított váró és tanácsadó építésével, itt biztosítható lesz a jelentős számú halmozottan hátrányos és veszélyeztetett gyermek speciális igényeknek megfelelő gondozása. Az épület szolgáltató szerepkörének bővítésével és az eszközök, bútorzat, informatika korszerűsítésével a 21. században elvárható színvonalú egészségügyi ellátás valósul meg.

Forrás: Abaúj-Hegyközi HVI, Encsi HVI
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés