Hírek

Dunakeszin is megnyílt az első szociális bolt

2009. december 8. // Kategória: Hírek

Soponyai Falunap 2009. augusztus 20-23.

A megnyitó ünnepélyen telt házas hallgatóság fogadta Hollósi László polgármester beszédét, valamint a közreműködő Citera együttes, néptáncosok és a Nyugdíjas Klub műsorát.
 
Soponyai Falunap 2009. augusztus 20-23.

A megnyitó ünnepélyen telt házas hallgatóság fogadta Hollósi László polgármester beszédét, valamint a közreműködő Citera együttes, néptáncosok és a Nyugdíjas Klub műsorát.

Rendhagyó kiállítást rendeztek a Művelődési Házban. Három generációs Sándorfalvi család különböző, de mindenképpen a természethez kötődő szenvedélyükkel alkotott tárlatot csodálhattak meg az érdeklődők. A legidősebb Sándorfalvi Sándor festőművész festményeiből, majd fia Sándorfalvi László fővadász vadásztrófeáiból, és végül de nem utolsó sorban az unoka ifj Sándorfalvi László természetfotóiból láthattunk tárlatot
A szabad tér a soponyai Bokréta Mazsorett Csoporté és szintén soponyai Hastánccsoporté volt.



Már délután készülődtek a pirotechnikusok az esti tűzijátékhoz. Rakétákat a posta és az orvosi rendelő közötti ideiglenesen elzárt területről lőtték fel.
Az est a ""Lángoló lelkek"" tűzszínház bemutatójával folytatódott. A hangulatról Varga László slágerénekes és diszkózene gondoskodott. A mulatságnak kora hajnalban lett csak vége.

A gyermekeknek játszóházat és sétakocsikázást tartottak.

Délután kezdődtek azok a magán kezdeményezésű rock koncertek, amik vitatlanul a legtöbb vidéki vendéget vonzották. Fellépés szerint Rock Byker, Jump, Sárdy Barbara - Papp Gyula és zenekara és végül a sztár csapat P.Mobil.
Harmadik nap reggelén indult a horgászverseny, mely messze illatozó halászlé főzéssel zárult. Ugyanezen a napon a tornateremben kézilabda-, a sportpályán pedig bajnoki labdarúgó-mérkőzések voltak.



Szolga Péter a Sárvíz Önkormányzati Település- és Térségfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője és Fejes István a Sárvíz Helyi Közösség munkaszervezet vezetője ÚMVP III. és IV. tengelyes pályázati lehetőségekről tájékoztató fórumot tartottak az érdeklődők számára. (további képek a cikkek alatti galériában)

*



Mogyoród ismét indult a faluközpont pályázaton

Mogyoród ismét indult a faluközpont pályázaton. Cél a Római Katolikus templom környékének rendbetétele, mintegy 100 millió forintból, amelynek 80 %-a lehet támogatás.

*



Olvasó Város

A Kölcsey Ferenc városi könyvtár harmadik alkalommal hirdette meg Olvasó Város címmel olvasási programját dunakeszi lakosok illetve a városban tanuló, dolgozó nem dunakesziek részére. A programban iskolás kortól nyugdíjas korig bárki részt vehetett.

A cél az volt, hogy 2009. szeptember 17-november 17 közötti időszakban minél több dunakeszi polgár csatlakozzon az olvasók széles táborához azzal, hogy legalább egy, általa választott szépirodalmi művet elolvas, és ezt a könyv adatlapjának kitöltésével igazolja.

A program minden szempontból eredményes volt.

*



Szociális bolt nyílt Dunakeszin

Dunakeszin is megnyílt az első szociális bolthálózat részeként a Dózsa György tér 9.sz. alatt, a Városháza mellett található, ahol magyar gazdák termékei kaphatók kedvezményes áron.

*



Kisebb támogatás ellenére is lesz kerékpárút

A Pro Régió Kft. tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy a Fóti úti kerékpárút az igényelt 113.723.526.- Ft helyett, 102.960.329 Ft, míg a Fő út és a Liget utca mentén épülő kerékpárút az igényelt 125.913.987.- Ft helyett, 113.157.037 Ft támogatásban fog részesülni.

A vártál kevesebb támogatási összeg oka, hogy a Közép Magyarországi Operatív Program nem ad pénzt az önkormányzat által igényelt járdák, autóbuszöblök, parkolók, a forgalomtechnika, és a szervizút aszfaltozása, csak a kerékpárúthoz szűkebb értelemben kapcsolódó műtárgyakra. Az Testület az ülésen úgy döntött, hogy a kisebb támogatási összeg ellenére a kerékpárúthoz elgondolt komplett tervet megépíti.

A szükséges plusz 27,6 millió forint a folyószámlahitelből fedezi majd a város.

Forrás: Dunakeszi HVI
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés