Hírek

Az önkormányzat több embert foglalkoztatna

2009. december 9. // Kategória: Hírek

Több embert foglalkoztatna a sárbogárdi önkormányzat

Módosítják a közfoglalkoztatási tervet, a jövőben növelik az alkalmazható személyek létszámát.
 
Több embert foglalkoztatna a sárbogárdi önkormányzat

Módosítják a közfoglalkoztatási tervet, a jövőben növelik az alkalmazható személyek létszámát.

A város önkormányzati képviselő-testületének tegnapi ülésén napirenden szerepelt a közfoglalkoztatási terv módosítása. Az eddigi (tervezett) 284 személy helyett a jövőben a helyhatóság 310 helybélit kíván munkába hívni. A plénumon elhangzott, a korrekció oka egyértelműen a munkanélküli ráta növekedése, ennek érdekében kell módosítani ezen feladatok megfeleléséhez is a város büdzséjét.

Szóbeli kiegészítésében Juhász János városi elöljáró kifejtette, ilyen nagy létszámú munkakeresőnek nem egyszerű hivatalosan elfoglatságot biztosítani. Természetesen érdemes lenne megvárni egy korrekt döntéshez a szociális törvény módosítását - ám erre nem biztos, hogy most van idő, ezért vállalják fel az azonnali döntést.

Támogatta az elképzelés alapjait Szabadkai Tamás (MSZP), az ellenzéki frakció vezetője, országgyűlési képviselő, megjegyezve: nem szabad elfelejteni, a téli időszakban nehezebb lesz munkát adni az érintetteknek, akkor már nem lehet füvet nyírni és gazolni, legfeljebb a komoly szakképesítéssel rendelkezőket tudja a városháza naponta érdemben foglalkoztatni.

*



Falubusz Vajtán

Az Új Magyarország vidékfejlesztési programban (ÚMVP) sikeresen pályázva több mint tizenegymillió forint értékű falubuszt nyert a település önkormányzata.

A gyermekek szállítására ugyanúgy szánják a járművet, miként az idősek szociális ellátására, ha kell orvoshoz juttatásuk érdekében. A buszt Gráf József agrárminiszter adta át, hangsúlyozva, az ÚMVP keretében már a helyi közösségeket kell támogatni. Térmeg György vajtai elöljáró szerint most kaptak egy lehetőséget, hogy a faluban élők mindennapjainak életminőségén javítsanak, olyan szinten, ami a 21. században elvárható.

*



Új helyre költözött az Adonyi HVI iroda és a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület

Felhívom a kedves Ügyfelek figyelmét, hogy az Adonyi Helyi Vidékfejlesztési Iroda új irodavezetője, Volek Dóra 2009. október 1-től új címen várja az ügyfeleket az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program, valamint bármilyen egyéb kapcsolódó vidékfejlesztés programok témakörében.

Elérhetőségek: 2458 Kulcs, Rákóczi u. 139. (a Kistérségi Egészségügy Központ épületében) telefonszám: 30/ 661-0729, email: adonyi@vkszi.hu.

Felhívjuk kedves Ügyfeleink figyelmét, hogy a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Munkaszervezetének irodája 2009. október 5-től új címen üzemel: 2458 Kulcs, Rákóczi u. 139. (a Kistérségi Egészségügy Központ épületében).

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programmal, valamint bármilyen kapcsolódó vidékfejlesztési kérdéssel keressék az Egyesület Munkaszervezetének munkatársait: Krausz Marianna (20/252-70-20 krausz.marianna@mezofoldihid.hu) vagy Tatár Szilvia (20/441-02-46 tatar.szilvia@mezofoldihid.hu) vagy Délczeg Annamária (20/518-12-90

*



A helyi civil szervezetek beszámolóját hallgatta meg ülésén a település önkormányzatának képviselő-testülete

A grémium tagjai érdemben nem kívántak sem vitatkozni, sem hozzászólni az írásos beszámolóhoz. A Sárszentmiklósért Egyesület elnöke - a város korábbi elöljárója -, Varga László viszont elmondta véleményét. Úgy látja, nehezen nevezhető kiegyensúlyozottnak az az állapot, amelyben jelenleg a civil szervezetek működnek. Ennek alapja, hogy változatlanul nem átlátható a támogatás, illetve nehéz megnevezni a polgármesteri hivatalban azt a köztisztviselőt, aki komolyan, megfelelő szinten foglalkozna velük, figyelne rájuk. Sajnos változatlanul érvényesül a protekcionizmus, tehát nem egyenlő a megmérettetés. Varga ehhez hosszan sorolta a példákat.

Az egyesületi elnök elismerte, természetesen a civil szervezetek is felelősek azért, hogy saját érdekeiket nem tudják kellő formában érvényesíteni a településen. Megoldást jelenthetne, ha megpróbálnának együtt pályázni a szerveződések. Természetesen ehhez kellene egy megfelelőbb anyagi ösztönzés az elöljáróságtól - mert a jelenlegi apanázs nem felel meg az elvégzett munka mennyiségének és színvonalának.

*



Turisztikai Információs Pont

Kistérségi Turisztikai Információs Pont kezdte meg működését Adonyban, ahol az Adonyi kistérség 8 településéről, látnivalóiról, kulturális eseményekről, rendezvényekről, a vendéglátó- és szálláshelyekről, valamint a közlekedésről kapnak információt az érdeklődők.

Kékesi István, az iroda vezetője azt szeretné elérni, hogy a különböző turisztikai szolgáltatások biztosítására képes vagy képessé váló kistérségi és helyi vállalkozók együttműködésévela kistérségbe érkező turisták az igénybe vehető, illetve megszervezhető lehetőségekről, szolgáltatásokról megfelelő információt kapjanak az irodától. Az iroda kezdetben a hét utolsó napjaiban -péntektől vasárnapig- tart nyitva 8-18 óráig, a többi napontelefonos ügyfélszolgálat működik.

Az iroda szolgáltatásai:
-Az érdeklődőknek, illetve a látogatóknak információt szolgáltat
-Ingyenes turisztikai kiadványok terjesztése
-Turisztikai marketing tevékenység: koncert- és színházjegyek, különböző rendezvények belépőjegyeinek értékesítése
-Szálláshely közvetítés, szálláshelyfoglalás
-Turisták utazási tájékoztatása, tanáccsal és útitervvel való ellátása
-Szabadidő eltöltésére programajánlat és programszervezés
-Szakmai kapcsolat a helyi turisztikai szolgáltatókkal, vállalkozókkal, a különböző szakmai szervezetekkel
-Önálló weblapon széles körű információk az internetezők számára a kistérség aktuális eseményeiről, rendezvényeiről, kulturális és turisztikai értékeiről, érdekességeiről.
2457 Adony, Kossuth u. 7. (a postával szemben) Telefon: 06 25 231-541 mobil: 06 30 900 5606 email: esiida@freemail.hu Ifj. Kékesi István ügyvezető

Forrás: Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület, Adonyi HVI
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés