Hírek

Alapkőletétel és kapcsolatépítés

2009. október 9. | Kategória: Hírek
Gyóni Beton rendezvény, Dabas 2009. október 10.

Dabas Város Önkormányzata és a Fóti Motorbarátok Köre még tavaly elhatározta, hogy 2009-ben megemlékezik arról, hogy 75 évvel ezelőtt a város fejlődésében meghatározó fejlődést hozó országos főút (a jelenlegi 5-ös főút) került átadásra és egyúttal a hazai és nemzetközi sport történelemben "Gyóni Beton" néven ismertté vált útszakaszon megvalósított sebességi világrekordoknak is emléket állít, különös tekintettel az egyik itt meghalt versenyzőre.

1937-ben, a közkedvelt rekorder, az angol Eric Fernihough sikeresen állította fel az akkori világrekordot szóló motorral (273,3 km/ó) és oldalkocsival (220,5 km/ó) is. Sajnos egy évvel később ezen az útszakaszon halálos baleset érte. Dabas Város Önkormányzata az ő emlékét szeretné megörökíteni egy domborművel, amelynek elkészítésével Varga László ócsai szobrászművészt bízta meg.

A helybéli lakosság megőrizte emlékeiben azokat az időket és még elég sokan élnek is azok közül akik, gyerekként élték meg a rekord kísérleteket, sőt a balesetre is emlékeznek. Így a pálya megépítése és működése fontos mérföldkőnek számított nem csak Dabas és Gyón, hanem a nemzetközi és a magyar motor- és autósport fejlődésében is. Az útszakaszt 1934-ben maga Horthy Miklós kormányzó avatta fel a nemzetközi és hazai sajtó érdeklődése közepette. Ennek ellenére vagy pontosabban éppen ezért a háború után a rendszerváltozásig nem volt lehetőség a város ezen fejlődési szakaszának emlékét ápolni...

Az események három helyszínt érintenek:

Háború előtti veterán jármű és "Gyóni Beton" kiállítás a Dabasi Sportcsarnokban, 11 órakor. Egyúttal a helytörténeti kutatásokon alapuló kiadvány ismertetése is megtörténik.

13 órakor a várost járnák körbe a megjelenő veteránosok, illetve bárki, aki a menethez kíván csatlakozni, hogy ily módon is felhívják a város lakóinak figyelmét az eseményre és, hogy a résztvevők is egyfajta "hangulati impulzust" kapjanak a kisnemesi kúriáiról híres városról.

14 órakor érkezés a dombormű átadás helyszínére, amely azonos a baleset helyszínével, mi több a feltételezések szerint ezen épület szélárnyékából kikerülve tért le az útról a versenyző. A balesete előtt pár másodperccel készült fotón is látszik az útszéli, azóta is "London" névre hallgató csárda.

15 órakor visszavonulás a Sportcsarnokhoz, amikor is jobban meg lehet tekinteni a kiállítást.

18 órakor a rendezők a Halász Kúriában állófogadást adnak a megjelent notabilitások és a kiállítók tiszteletére.

A rendezvényen - melynek a MAVAMSZ védnöke - részt vesz Vic Blake az angol Veterán Motoros Klub képviselője is. A hazai veterános klubokon felül Kassáról is várnak vendégeket, akik a helyi szlovák családoknál kerülnek elszállásolásra.

A rendezők szeretnék, ha ez a múltban gyökerező, de végül is a jövőbe mutató kezdeményezés, mely - véleményem szerint - a "diófa ültetéshez" hasonlatos minél nagyobb nyilvánosságot kapna, és hogy az emlékmű a technikai sportok és a technika-történelem kedvelőinek egyfajta "kultikus" helyévé válna.

*



Csatoltuk a cikk alján, így letölthető a dabasi Kistérségi HÍD legfrissebb kiadványa.

*



Bugyi polgármestere nemzetközi kapcsolatokat épített Spanyolországban

A frissen megalakult Naturama Szövetség nagy sikerrel vett részt kiállítóként a Spanyolországban megrendezett I. Nemzetközi Vidékfejlesztési Fórumon.

A szervezet egyik képviselője Somogyi Béla is aktívan segítette a szervezet munkáját.

*



Alapkőletétel Bugyin

A Bugyi településen már 20 éve működő és több száz környékbeli lakosnak munkát adó OBO BETTERMAN német tulajdonú cég az elkövetkezendő pár évben tervezett fejlesztéseket ünnepélyes keretek között kezdte meg a július 29-i alapkőletétellel.

A befektetés eredményeként 2012-ig várhatóan újabb 150-200 főnek biztosítanak majd munkalehetőséget.

*



A találkozás öröme – Sziget 2009.

Azt hiszem, legtöbbször örömmel tölt el, ha régen látott, kedves, ismerős arcokkal találkozunk. Ez a pozitív élmény csak fokozódik, ha a régen látott ismerőssel egy tömegrendezvényen találkozunk.

Egy kedvenc képem a Szigetről évekkel ez előttről, mikor kicsit megtörten, nagyon fáradtan, 500 fokban bandukoltam egyedül. Idáig persze semmi pozitív nincs a történetben, de egyszer csak a hátam mögül hallom, hogy „Hajráááá Dabas!”. Ösztönösen fordultam hátra, és realizáltam egy seregnyi ismerős fiatalt. Jobban megfigyelve, rájöttem, hogy Dabasról, buszról, bulikból, iskolából ismerősek, valójában egyikük nevét sem tudom, de mindnyájan vidám invitáltak egy beszélgetésre.

Valószínűleg egyéb helyzetben soha nem szólítottuk volna meg egymást, de itt, a Szigeten, természetes volt, hogy köszönteni kell a „földi” ismerősöket. Ma már örömmel könyvelhetem el, hogy ezek a nagy találkozások nem csak tiszavirág életűek voltak, hanem később itthoni programok alkalmával elmélyülő kapcsolatokká váltak.

Remélem, idei Szigeten is sokatokkal találkozhatunk, és gyűjthetünk közös élményeket.

Írta: Kocsír Anikó
Forrás: www.leaderkontakt.hu


Forrás: Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület, Gyáli HVI

Nem csökkentek a mezőgazdasági támogatások

2009. október 8. | Kategória: Hírek
Az agrártárca vezetője utalt rá: 2009-ben a mezőgazdaság büdzséjéből mintegy 33 milliárd forintot vontak el a gazdasági válság miatt.

Uniós támogatásból fejlődnek a falvak Békés megyében

2009. október 8. | Kategória: Nekik sikerült
Sok tízmillió forint érkezik európai uniós forrásból a megyébe falumegújításra és -fejlesztésre. A legtöbb kistelepülésen összetett beruházásokkal igyekeznek még vonzóbbá és élhetőbbé tenni községüket.

Dévaványa 57 milliót költhet oktatásra

2009. október 8. | Kategória: Hírek
Nagy sikerű ÚMVP Falunap Sarkadkeresztúron augusztus 1-én

A Sarkadkeresztúri Általános Iskolásokért Alapítvány sikeres pályázatot nyújtott be az FVM által kiírt „vidéki rendezvény, falunapok szervezésére 2009. évben” című pályázati felhívásra, így az Alapítvány a Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatával, a helyi kisebbségi önkormányzatok és civil szervezetekkel közösen tartalmas programokat szerveztek a kilátogatók számára.

Esztergomi kistérségi küldöttség Bambergben

2009. október 8. | Kategória: Hírek
Kistérségi küldöttség Bambergben!

2009. július 24-én a németországi Bambergben járt az Esztergomi Kistérség küldöttsége. A látogatás célja a kulturális és sport kapcsolatok elmélyítése volt.

Szavaztak a legkedveltebb zalai nyaralóhelyről

2009. október 8. | Kategória: Hírek
Lesencéktől a Balatonig

Tizenötödik alkalommal került megrendezésre 2009. szeptember első hétvégéjén a "Lesencéktől a Balatonig" Szüreti Felvonulás és Fesztivál, melyen mintegy négyezer ember vett részt.

Borba fektetik a pénzt - Az első borászati beruházás alapkövét helyezték el

2009. október 8. | Kategória: Nekik sikerült
Badacsonytomaj - Ünnepélyes keretek között helyezték el a hamarosan felépülő új Laposa pincészetnek az alapkövét, melyet az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatnak.

Körös-Zugi Hagyományőrző Fesztivál

2009. október 8. | Kategória: Hírek
Amatőr Gyermek Ügyességi Lovasverseny

2009. július 25-én Amatőr Gyermek Ügyességi Lovasversenyt szervezett a Szent Márton Lovasegyesület.

Zöld jelzés a falvak fejlesztésének

2009. október 7. | Kategória: Nekik sikerült
Palócföldön a néprajzi és kulturális értékekkel csalogatnák a turistákat, a Tisza-tónál pedig a vízi sportok mellett a történelmi jelentőségű kunhalmokra építenék a jövőt az ÚMVP pályázati segítségével.

Zöld jelzés a falvak fejlesztésének

2009. október 7. | Kategória: Hírek
Többezer beruházás indulhat el a kistelepüléseken, hiszen mostanra valamennyi LEADER-térség pályázói megkapták az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) vidékfejlesztési jogcímeinek támogatási határozatait.

Kirándulás a Göcsej falvaiban

2009. október 7. | Kategória: Nekik sikerült
Göcsej és a Vasi Hegyhát apró települései az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengely pályázati forrásaiból fejleszti a térséget, a turizmust és a mikrovállalkozásokat.

Kirándulás a Göcsej falvaiban

2009. október 7. | Kategória: Hírek
Babosdöbréte, Bérbaltavár, Becsvölgye, Csipkerek, Ormándlak… E varázslatos falunevek nem egy szépíró fantáziájának termékei.

Falunapi összegzés a Déli Napfény HACS-tól

2009. október 7. | Kategória: Hírek
III. Nomád Ételek Főzőfesztiválja, Algyő

2009. szeptember 12 – én került megrendezésre az ÚMVP által támogatott III. Nomád Ételek Főzőfesztiválja Algyőn a Szabadidőközpontban.

10 órakor az ünnepélyes megnyitóval és tűzgyújtással vette kezdetét a III. Nomád Ételek Fesztiválja.

A megnyitóval egy időben készült el az ÚMVP sátor is, ahol a gyerekeket Rajzversennyel az idősebbeket pedig az Új Magyarország Vidékfejlesztéssel kapcsolatos kvízzel vártuk. Minden résztvevőt ajándékkal jutalmaztunk. Rengeteg ajándék közül lehetett választani: póló, sapka, kirakó, malacpersely, magyar kártya, kifestő, frizbi. Akciócsoportunkat Bartusek Irén projektmenedzser és Terhes Csaba projektmenedzser képviselte. A rendezvényen részt vett Szőke Krisztina a jánoshalmi Helyi Vidékfejlesztési Iroda vezetője is. A főzés finom illataihoz élő zene is párosult.

14 órára készültek el a nomád ételek így ekkor kezdődhetett meg a zsűrizés.
15:30 kor a zsűri kihirdette a főzőverseny végeredményét melyben értékes díjakat osztott ki a helyezetteknek. Minden főzésben díjazott a szervezők jutalma mellett egy ÚMVP-s pólót is kapott.
16 órakor érkezett meg az ÚMVP meglepetés vendége Kertész Richárd személyében, aki stand up comedy showjával szórakoztatta az egybegyűlteket.
Ezek után 16-órától RETRO-BULI vette kezdetét Horváth Andrással.



A gyermekrajzok a dokumentemtárban gyermekrajzok Algyő cím alatt megtekinthetők, valamint a rendezvényen készült fotók a galériában elérhetők Falunap Algyő címen.

*



XV. Deszki Falunapok X. Nemzetközi Kulturális- és Gasztronómiai Fesztivál

2009. szeptember 4-5-6-án megrendezésre kerülő XV. Deszki Falunapok és X. Nemzetközi Kulturális- és Gasztronómiai Fesztivál ÚMVP által támogatott napja szeptember 5-e, szombat.

Szombaton már korán reggel megkezdődtek a színesebbnél-színesebb programok. Reggel 7 órakor az 1-es tónál megkezdődött a Horgászverseny, 8 órától pedig a VI. Szalma Zoltán Kézilabda Emléktorna került megrendezésre a Sportcsarnokban, ahol több településről érkező csapat mérhette össze tudását.

A Szabadidő Parkban a legfiatalabb érdeklődőket az ugrálóvár, játszóház, arc- és hennafestés várta, 13 órától pedig megnyílt az Ízek, italok utcája, ahol a Polgármesterek X. Nemzetközi Főzőversenye vette kezdetét, mely szeretettel várta az érdeklődőket. Kora délután már finom pörkölt illat lepte el a sátrakat, ahol Belgiumból, Szerbia-Montenegroból, Ukrajnából, Erdélyből érkeztek önkormányzatok, hogy bemutassák főzőtudásukat és megmérettessék magukat a nemzetközi versenyen. A külföldi versenyzők mellett számos hazai önkormányzat is képviseltette magát.

A Déli Napfény HACS területéhez tartozó 12 településen kívül Ambrózfalvától Üllésig mutatták be pörköltfőző tudományukat a polgármesterek és munkatársaik.

Király László Deszk alpolgármestere vezetésével „Mással szórakozzatok!” című humoros vetélkedő vette kezdetét 15:30-kor, ahol helyi csapatok mérték össze tudásukat. Nagy népszerűségnek örvendett a vetélkedő, melyen a falubeliek szurkolhattak kedvenc csapatuknak. Ezt követően „Miénk a színpad!” című kulturális műsor következett, amelynek keretében zenekarok, tánc- és énekegyüttesek, valamint majorette-ek bemutatóját nézhette meg a nagyszámú közönség.

A HACS-hoz tartozó települések polgármestereit köszöntöttük, akik szívélyesen kínáltak bennünket az általuk elkészített konyhai remekekkel.

Az ÚMVP sátrat Igaz Tibor vezetésével felállították a fővárosi kollégák, ahol 15 órától kezdetét vette a gyermekrajz-verseny, és ezzel egyidőben a felnőtteket kvíz totó várta, melyet a Szegedi HVI és a Déli Napfény HACS közösen állított össze, hogy népszerűsítsék a kistérségben az ÚMVP-t és a III- as tengely általi beruházásokat, valamint a IV.-es tengely várható pályázati lehetőségeit. A totóhoz segítségül készítettünk egy ppt. diasorozatot, melyben a kitöltők a feltett kérdésekre találtak helyes választ. Örömmel tapasztaltuk, hogy a totóra jelentkezők számára nem volt újdonság a LEADER és a III. tengely sem, valamint tisztában voltak az ÚMVP arculati elemivel is.

A rajzversenyen résztvevő gyerekek különböző és nagy sikernek örvendett ajándékok közül választhattak, többek között ÚMVP-s malacpersely, kifestőkönyv, kirakó játék. A felnőttek körében a kvíz totó nyertesei közül legtöbben a pólót és magyar kártyát választották, melyet a Merlin Kft. dolgozói hoztak nagy számban. Ezen promóciós tárgyak már az előző falunapi rendezvényen is rendelkezésünkre álltak, melyek növelték az érdeklődést.

17 órakor vette kezdetét a főzőverseny kihirdetése, 19 órától pedig az ÚMVP Meglepetés fellépője Szabó Erika - Barátok közt Tildája - lépett színpadra.
Simicz József polgármester Úrnak és a deszki Önkormányzatnak köszönhetően egy rendkívül színvonalas rendezvénynek lehettünk részesei, ahol mind a szegedi kistérség, mind a megye, illetve testvértelepülésekkel való virágzó együttműködés volt látható.

Szokásunkhoz híven a rajzversenyen elkészült műveket a www.delinapfeny-hacs.hu weboldalon közzé tesszük, ahol szintén megtalálhatók az eddig megrendezésre került falunapok rajzversenyeinek remekei.

A Szegedi HVI-t Bajuszné Varga Csilla irodavezető, a Déli Napfény Nonprofit Kft.-t Máté Péter ügyvezető és Cserényi Szilvia Bernadett projektmenedzser képviselte.

Cserényi Szilvia Bernadett

*



Falunapi összegzés a Déli Napfény Nonprofit Kft.-től

2009. szeptember 12-én Algyőn utolsó állomásához érkezett a szegedi kistérségben a "Falunap 2009" rendezvénysorozat.

Az események kifejezetten sikeresnek mondhatók abból a szempontból, hogy a HVI és a HACS munkatársai az ÚMVP sátrak programja segítségével megismertették az ÚMVP lényegét a települések lakóival.

Tíz település nyújtott be támogatási kérelmet az Irányító Hatóság felé, közülük nyolc nyertes pályázót tudhattunk magunkénak. A nyertes települések: Algyő, Deszk, Dóc, Kübekháza, Szatymaz, Tiszasziget, Újszentiván, Zsombó.

Forrás:
Déli Napfény Nonprofit Kft.

A kun hagyományoknak állítottak emléket

2009. október 7. | Kategória: Hírek
Közös projektben Mezőtúr és a Szolnoki Főiskola

Július 21-én együttműködési megállapodást kötött egymással a Szolnoki Főiskola és a mezőtúri önkormányzat, a Norvég Alap pályázati kiírásán való közös részvételről.

Nemzetközi találkozó Lesencetomajon

2009. október 7. | Kategória: Hírek
Kétnapos agrár szakmai program angol vendégek számára

5 fős delegáció járt a Balaton-felvidéken - az angliai Ipswichben működő Otley College, felsőfokú szakképzéssel és felnőttképzéssel foglalkozó intézmény két oktatója és három végzett diákja.

Lakótelepi lecsófőzés és falunapi beszámolók

2009. október 6. | Kategória: Hírek
VII. Szent Márton Kupa Fogathajtó Verseny

Május 23-án hetedik alkalommal rednezte meg a Szent Márton Lovas Egyesület az Érparti lovaspályán a pusztaötös-, csikós-, díjlovas- és lovasíjász- bemutatóval színesített nemes versengést.

*



Cibakháza Nagyközség Polgármesteri hivatalának szervezetfejlesztése

Cibakháza Nagyközség Polgármesteri Hivatala az Új Magyarország Fejlesztési Terv Államreform Operatív Program támogatási rendszerében ÁROP-1.A.2/A-2008-0176 jelű pályázatával „Cibakháza Nagyközség Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése” címen
19 912 000 Ft összegű támogatást nyert.

A projekt megvalósításának időtartama: 2009. április 14-től 2010. július 16-ig.

A projekt keretében a polgármesteri hivatal működésének optimalizálása céljából szervezetfejlesztő szakemberek vizsgálják át a működési folyamatokat, a dolgozók képzéseken vehetnek részt, továbbá szoftver beszerzésekre kerül sor.

A projekt konkrét célja Cibakháza Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztésével hozzájárulni a Hivatal hatékonyabb működéséhez, az ügyfélszolgálati folyamatok átszervezéséhez valamint a partnerekkel és a felügyelt szervezetekkel való intézményesített kapcsolattartás megteremtéséhez.

A projekt összköltsége 20 960 000 Ft melynek 95%-át az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozza.

*



Ünnepélyes játszótér avatás Kunszentmártonban

2009. augusztus 14-én pénteken avatták fel Kunszentmárton főterén a megújult parkot és játszóteret. A beruházás az ÉAOP keretén belül valósulhatott meg.

A korszerű játszóteret azonnal birtokba vették a gyerekek. A felújított parkban új sétautak és padok kerültek kialakításra.

*



Falunap Tiszakürtön

2009. július 11-én került megrendezésre Tiszakürtön az ÚMVP támogatásával a falunapi rendezvény.

Délelőtt 10 órakor a református templomban ünnepélyes keretek között felavatták a rekonstruált Patrona Hungaria szobrot. Ezt követően 13 órától vette kezdetét a Falunap.

A rendezvényen számos helyi és meghívott előadó adott műsort, a Két Zsivány, Lovász Irén népdalok, Almási Klára és Csengeri Gábor magyar nótája, Dalma Dance Club tánc show, Gyermekszépségverseny, Puding és Palacsinta a két bohóc műsora.

Az ÚMVP sátorban a Tiszazugi borok bemutatója egybe kötött borkóstolóra is sor került. Az ÚMVP támogatásával a meglepetés előadó Kertész Richárd humorista volt, aki "stand up comedy" műsorával szórakoztatta a közönséget.

*



Segélyt osztottak Kunszentmártonban

A kunszentmártoni önkormányzat már második éve működik együtt az Európai Unió élelmiszersegély-programjának keretében a Baptista Szeretetszolgálattal.

A hátrányos helyzetű városokat és a programban résztvevő feldolgozóipari cégeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal választja ki.

A szeretetszolgálat áprilisban kereste fel a kunszentmártoni önkormányzatot. Akkor egy együttműködési megállapodást írtak alá, amelyben megfogalmazták, hogy a város vállalja az élelmiszerek szállítását, tárolását, őrzését, szétosztását és azt, hogy utólag minden egyes termékről tételesen elszámol.

Az akció június 22-24-ig, 3 napig tartott, ezalatt összesen 3660 embernek osztottak ki egy-egy csomag tésztát, lisztet, nápolyit, sajtot és italport. A tavalyi évhez képest szűkebb lett a jogosultak köre, idén a létminimum közelében élők, a kisnyugdíjasok, illetve a hátrányos szociális helyzetű gyermekek kaptak segélycsomagot.

— Voltak olyan családok, ahol külön-külön nem mindenki lett volna jogosult, de amennyiben módunk volt rá, a háztartások minden tagja kapott csomagot — mondta Tigyi Mártonné, az önkormányzat általános igazgatási osztályának vezetője.

*



A Tiszazug életéből adnak egy csokorra valót az érdeklődőknek

A gyermekek számára is látványos és izgalmas állandó kiállítás nyílt a földvári múzeumban.

A tiszaföldvári Tiszazugi Földrajzi Múzeumban a közelmúltban nyílt állandó kiállítás Tiszavilág címmel, ami az Oktatási és Kulturális Minisztérium Alfa programjának támogatásával nyitotta meg kapuit. A múzeum új épületét 2007-ben adták át. Már ekkor szerettek volna egy állandó kiállítást berendezni, ám ez nem valósult meg.

A lehetőség most újra adódott, mivel az intézményfenntartó megyei önkormányzat sikeresen pályázott.

*



Hatodik Epreskerti Kakaspörköltfőző verseny

A kunszentmártoni Epreskerti Közösség szervezésében idén is megrendezték a kakasfőző versenyt az Epreskeri Közösség szervezésében.

A sorrendben már a hatodik találkozón harminc bográcsban rotyogott a kakas pörkölt. A Vándorkupát a zsűri döntése értelmében ebben az évben a Városi Nőklub csapata vihette magával.

*



Epreskerti Nyugdíjas Nap

Idén 2009. augusztus 21-én, 9. alkalommal ismét megrendezésre került Kunszentmártonban az Epreskerti Nyugdíjas nap. 600 fő nyugdíjasnak felejthetelen nap mindez,hiszen egész napos programokkal, ebéddel, vendégelték meg őket.

A rendezvényt dr. Czuczi Mihály polgármester Úr és Kövesdy Zsolt plébános úr meglátogatta.

*



Szent István Nap

Augusztus 21-én délután könnyebb, szórakoztató programokkal köszöntötte a főtéren a város államalapító Szent István napját.

A fellépők közt szerepeltek hastáncos lányok, a bolgár népi együttes, a kecskeméti kreatív amatőr színjátszók két tagja és azt est záró előadását FankaDeli repper zárta.

*



III. Lakótelepi Lecsófőző Verseny

Immár harmadik alkalommal került megrendezésre Kunszentmártonban szeptember 5-én a Lakótelepi Lecsófőző Verseny.

15 csapat mérte össze főzési tudományát. A meghívott vendég Várkonyi András művész úr volt (a barátok közt Vili bácsija), aki a zsűri tiszteletbeli elnökeként jól érzete magát az eseményen. Az I. helyezett a Tasnádi Balázs vezette Tornádó csapat lett, különdíjat kapott a Budapestről érkezett Gazdagrét csapata.

Forrás: Tiszazugi- Leader Nonprofit Kft., Kunszentmártoni HVI, szoljon.hu, Kunszentmártoni Hír- lap

Merre visz a kistelepülések útja?

2009. október 6. | Kategória: Hírek
A vidékiek alapvetően elégedettek a helyi infrastruktúrával, a közműellátottságot magasra értékelik, ám az utak, járdák állapotát csupán közepesre minősítik.

Félmilliárdos beruházással korszerű tojásléüzemet építettek Siska tanyán

2009. október 6. | Kategória: Nekik sikerült
Az elmúlt évek egyik legjelentősebb fejlesztését valósította meg a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt.

Küszöbön az új uniós tejpiaci stratégia

2009. október 6. | Kategória: Hírek
Fontos döntés született, amelyre égető szükség van a gazdasági válság által igen erőteljesen sújtott európai tejszektorban.

Közös egészségnevelő programot terveznek

2009. október 6. | Kategória: Hírek
Átadták az új közparkot Litéren

Ünnepélyes keretek között átadták a település új közparkját, ami egyben a közösség új központja is lesz.

További oldalak:
  • «
  • 1
  • ...
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • ...
  • 35
  • »
  • hirdetés
    hirdetés
    hirdetés


    hirdetés
    hirdetés
    hirdetés