Hírek

A szállítószalagok ugyanazt a célt szolgálják, a termékek hatékony célba juttatását. A terményszárítás helyes módja a termény minőségét védi.

2015. február 2. | Kategória: Hírek

Szállítószalag, terményszárítás
A szállítószalagok régóta hasznos eszközei a gazdaságnak, legyen szó iparról vagy mezőgazdaságról. A szalag készülhet vászonból, fémből, műanyagból vagy gumiból, lehet tömör vagy szitás, hajthatja gép vagy akár emberi erő is. A cél ugyanaz, az alkalmazott technológia pedig változatos: tárgyakat mozgatni a lehető leghatékonyabban, könnyedén, kis távolságra.
Vannak szalagok, amelyekre gép pakolja fel a mozgatni kívánt árut, és úgy juttatja célba, máshol operátorok dolgoznak a szalag mellett, például összeszerelő üzemekben.
Ha azonban a mezőgazdaságról van szó, ott is kiemelten fontos szerep jut a szállítószalagoknak. A terményszállítás már évtizedek óta elképzelhetetlen a szállítószalagok nélkül – soktonnányi takarmányt és terményt lehet megmozgatni és pontosan, megfelelő ütemben adagolva célba juttatni így.
Márpedig a termény helyes kiszárítása minden szempontból jelentős. A terményszárítás ugyanis létfontosságú a gabona feldolgozásának folyamata során. A szemes termények kapillár-pórusos anyagok, a tárolásukhoz, feldolgozásukhoz a betakarításkor meglévő nedvességtartalmukat csökkenteni kell. A terményszárítás hőelvonással történik, amire több megoldás is kínálkozik.

Konvektív szárítás során úgynevezett „melegített áramló közeget”, példáulMűanyag ablak, műanyag ajtó, műanyag nyílászáró, tévhitek, tények, mikor válasszuk, valóban szellőzik-e, érdemes-e cserélni és milyen áron.

2015. január 15. | Kategória: Hírek

Műanyag ablak, műanyag ajtó, műanyag nyílászáró
A műanyag ablakok, ajtók és nyílászárók jó pár éve robbanásszerűen jelentek meg a piacon, én nyugodtan mondhatjuk, hogy azonnal taroltak.
Hamar kiderült azonban a korai műanyag ablakok, ajtók, nyílászárók hibája – túl tökéletesek voltak, így a lakások nem tudtak kellőképpen átszellőzni. Mások az egyenfehér színt kifogásolják, és lássuk be, tényleg lehangoló, ha a ház profiljától teljesen elütő színű és stílusú műanyag nyílászárót építenek be.
Vannak, akikben még mindig ez a kép él, de húsz év hosszú idő az új technológiák terén, és a műanyag ajtók, műanyag ablakok korai problémái ugyanúgy eltűntek, mint a faküllős kerekek és kézidudák az autókról.

Rögtön itt van a műanyag nyílászáró színválasztásának kérdése: fóliamatricával tetszés szerinti fa mintázatú külsőt adhatunk a műanyag keretnek, ami ráadásul kopás- és karcálló is lesz. Ha pedig inkább egyszínű nyílászárót akarunk, többféle színből is választhatunk. A műanyag ajtó és műanyag ablak lehet hagyományos kinézetű, vagyLégi áruszállítás és tengeri áruszállítás

2015. január 12. | Kategória: Hírek

Légi és tengeri áruszállítás esetében fontos tényező a szállítható áruk kategóriái és az idő. A megfelelő szállítási mód kiválasztása odafigyelést igényel.

A légi áruszállítás és tengeri áruszállítás a cégünk számára még az olyan ország esetében is elsődlegessé válhat, amelyik nem rendelkezik tengeri kijárattal és hagyományosan közúti és vasúti szállítmányozásra rendezkedett be.
Mi indokolja, hogy a szállítmányozást légi, vagy részben tengeri teherszállítással valósítsuk meg?
A válasz könnyű: költséghatékonyság. Számos olyan termék van, amelyet akár export, akár import esetében jobban megéri tengeri vagy légi úton szállítani, mintha kamiont vagy vasúti szállítást alkalmaznánk.
Mire figyeljünk légi és tengeri áruszállítás partnerünknél?
 Vállalkozók a jég hátán

2014. december 19. | Kategória: Hírek

Közös kutatási projektben vizsgálta a Magyar Telekom és a GKI Gazdaságkutató, a siker milyen lehetőségei valóságosak a magyarországi kkv-szektor számára. A kutatásról az Üzletrész is írt, ennek égisze alatt mutattunk be hat kiválasztott kkv-t, valamennyiük más-más módon maradt talpon a válság alatt és volt képes tovább fejlődni utána.
A San Marino fagylaltozó termékinnovációt talált ki, közel s távol nem lehet pálinkafagyit kapni a környezetükben. A Kulcs-Soft Kft. megtalálta azt a piaci szegmenst, ahol első lehetett. A rendszerváltás idején alakult Merkbau Kft. a legsérülékenyebb ágazatban, az építőiparban maradt stabil. A Dover Nyelvi Centrum már a szocializmus éveiben becsempészte a lakossági szférába az iskolán kívüli nyelvoktatást, és töretlenül működnek azóta is. A Jankovits Hidraulika Kft. a humánerőforrást értékeli példátlanul nagyra. Az ITware Kft. alapítói a nagyvállalati működéstől fordultak el, hogy vállalkozóként bizonyítsanak. A Balázs-Diák Kft. is az innovációt ragadta meg, ma tabletre fejlesztenek tankönyveket. Végigtekintve működésükön megállapíthatjuk, nagyon hasonló kihívásokra adtak egészen különböző választ – valamennyien testreszabott megoldással találtak ki a labirintusból.Új weboldal segíti a szakmunkásokat az álláskeresésben

2014. december 19. | Kategória: Hírek

Bár a szakképzett munkaerő képzése és megtartása kiemelt nemzetgazdasági cél, tíz szakmunkásból négy külföldön, elsősorban Ausztriában és Németországban keresi a boldogulását. Ezért nekik szóló weboldalt indított a Trenkwalder, Megameló néven. Állásajánlatok, tanácsok és tippek várják a betanított és szakmunkásokat.
Miközben Magyarországon ma a minden negyedik lakosnak van szakmunkás végzettsége, a Németországba kivándorlók körében 37, míg az Ausztriában elhelyezkedők között 41 százalékos az arányuk. Ugyanakkor egyre több az országon belül azon szakterületek száma, ahol egyes szakmákban komoly munkaerőhiány alakult ki. Fehér Tamás, a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója szerint ez egyértelműen kirajzolja a feladatot: világosan és valós alternatívaként kell bemutatni a hazai munkalehetőségeket.

Csak bejelentett állások
Tavaly Magyarországon a GDP több mint ötöde származott nem adózott munkavégzésből, ami nem csupán a gazdaságnak, hanem az érintett munkavállalóknak is komoly hátrányt okoz. A be nem jelentett munkavállaló ugyanis többszörösen kiszolgáltatott helyzetbe kerül: a fizetés ténye bizonytalan, az időpontja is, továbbá juttatások sorától esik el: az ingyenes egészségügyi ellátástól, a táppénztől, a túlóradíjtól, a szabadság alatti fizetés lehetőségétől, a gyermekvállaláshoz kapcsolódó állami juttatásoktól, és a későbbi nyugdíj arányos részétől is.

A munkaügyi hatóság idei első negyedévi ellenőrzései során a legtöbb feketén alkalmazott munkavállalót az építőiparban találta (34 százalék), ezt követték a személy- és vagyonvédelmi szolgáltatások (15 százalék) a kereskedelem (13 százalék) a vendéglátás (10 százalék) és a feldolgozóipar (9 százalék), vagyis gyakorlatilag a gazdaság szinte teljes vertikumában megtalálható a zsebbe fizetés káros gyakorlata. A közvetítő cégeknek tehát komoly felelőssége, hogy bemutassa, van komoly alternatívája a feketemunkának is.Ötből négy cégvezető lát potenciált a vállalkozásában

2014. december 19. | Kategória: Hírek

A Budapest Bank felmérése szerint a kkv-szektorban minden második cég stabil működésre számít, minden harmadik bízik a növekedésben, és minden ötödik kalkulál új munkaerővel.
Problémás azonban a szakképzett munkaerő megtalálása, a motiváció, és az, hogy versenyképes béreket fizethessenek az alkalmazottaiknak.

A felmérés szerint a hazai kkv-k vezetőinek 80 százaléka véli úgy, hogy a cégükben komoly potenciál rejlik, és bízik abban, hogy 10 év múlva is sikeresen fognak működni. A következő egy évben a vállalkozások 30 százaléka vár árbevétel-növekedést, és közel 20 százaléka tervez létszámbővítést. Főképp a nagyobb árbevételű, közepes méretű cégek számítanak több munkatársra, a legmarkánsabb bővülés ezen belül is az iparban várható.

A vállalkozások számára a legnagyobb kihívást a piacrészesedés növelése, az adózás, a jogszabályoknak való megfelelés, a pénzügyi kérdések, valamint a megfelelő szakemberek felkutatása jelentik.Plázából fotelbe: webáruházak nyerhetnek a vasárnapi zárva tartással

2014. december 18. | Kategória: Hírek

Míg a 200 négyzetméternél nagyobb üzletek és a plázák tulajdonosai szívják a fogukat, néhányan akár nyerhetnek is a vasárnapi zárva tartással. Az online áruházak egy része legalábbis arra számít, hogy nőni fog a forgalma március 15-étől. A piac egyelőre nem nagy, de olyan dinamikusan növekszik, hogy még negyedévre előre sem éri meg tervezni.
 Gigászi kitörésből profitálhatsz

2014. december 17. | Kategória: Hírek

Évtizedes csúcsra készül futni az amerikai EMC árfolyama, a látványos kitörés pedig messzire repítheti az adattárolási piac domináns szereplőjét. Felerősödtek a cég átalakítását szorgalmazó hangok is, jó áron lehetne leválasztani fontos részeket a cégről, ennek nyomán pedig jelentősBővül az európai autópiac

2014. december 17. | Kategória: Hírek

Bár lassult a növekedése, novemberben is tovább bővült az európai autópiac. Az eladásoknak lökést tudott adni a zuhanó olajárnak köszönhetően erősödő fogyasztói bizalom, amiből a német autógyártók (BMW, Daimler) profitáltak a legnagyobb mértékben.

Novemberben is folytatódott az európai autópiac fellendülése. Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) ma közzétett statisztikái szerint az idei tizenegyedik hónapban 953 886 darab újautót adtak el az Európai Unióban. Ez 1,4 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ezzel sorozatban a tizenötödik hónapban bővültek az eladások, ugyanakkor a mostani 1,4 százalékos növekedés az elmúlt egy év legalacsonyabb növekedési ütemének felelt meg, ami a dinamika csökkenésére utal.Mindenki optimista 2015-re

2014. december 17. | Kategória: Hírek

10 Wall Street-i stratégát is megkérdezett a Barron’s pénzügyi lap, hogy mit várnak 2015-ben az amerikai tőzsdétől. Kivétel nélkül mindenki magasabb év végi értéket vizionál az S&P500 indexre, mint a mostani. Ez pedig nem feltétlenül jó jelTovábbi oldalak:
 • «
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • ...
 • 69
 • »
 • hirdetés
  hirdetés
  hirdetés


  hirdetés
  hirdetés
  hirdetés
  hirdetés