Hírek

Gyula város ipari park építésére pályázik

2009. szeptember 9. | Kategória: Hírek
A kisiskolások és az óvodások fejlődéséért pályáznak

Pályázati forrás bevonásával szeretnék erősíteni Gyulán az óvodások, kisiskolások személyiségének fejlődését.

Muzsika és művészeti kavalkád a Mátrában

2009. szeptember 9. | Kategória: Hírek
„Muzsikál az erdő” Mátrai művészeti napok

A „Muzsikál az erdő” Mátrai művészeti napok rendezvénysorozatának kozárdi állomására 2009. július 9-én került sor.

Feladatalapú támogatás Kisebbségi Önkormányzatoknak

2009. szeptember 8. | Kategória: Hírek
Átadták a kerékpárutat

Kerékpározó csapat indult a Papíros malomtól indult az ünnepség helyszínére a Kovirág utcába, ahol dr. Kovács Zoltán polgármester mondott köszöntőt.

A „LEADER-mozgalom" sikerei Vécsen

2009. szeptember 8. | Kategória: Hírek
Vécs a fejlődés útján

A Mátra déli lejtőin festői környezetben található Vécs község. A mintegy 700 lelkes hátrányos helyzetű település 2005 óta tagja a „LEADER” mozgalomnak.

Magyarország mindent megtesz a tejágazatunkért

2009. szeptember 8. | Kategória: Hírek
Magyarország él minden olyan lépéssel, amelyet az európai uniós szabályok lehetővé tesznek a tejágazat átmeneti gondjainak megsegítésére, miután az Európai Bizottság esetleges közös uniós intézkedésekre ezúttal is szerény elképzeléseket vázolt fel a témában - jelentette be Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter hétfői brüsszeli sajtótájékoztatóján, az EU-tagországok mezőgazdasági minisztereinek ülését követően.

LEADER települések találkozója Nagypáliban

2009. szeptember 8. | Kategória: Hírek
Civil Központ Zalalövőn

A kisvárosban hamarosan megnyitja kapuit a közösségi célokat szolgáló Civil Központ.

Érkezik a pályázati pénz a veszprémi kistérségbe

2009. szeptember 7. | Kategória: Hírek
Kolostorok és kertek a Veszprémi Vár tövében

A jövőbeni foglalkoztatás lehetőségét is biztosítja a „Kolostorok és kertek a veszprémi Vár tövében” projekt, amelynek keretében közel 1,1 milliárdos beruházást valósít meg a Királynék városa 2010 végére.

A környezetvédelem és a fenntartható turizmus

2009. szeptember 7. | Kategória: Hírek
UTIRO Leader Egyesület a büki aratófesztiválon

2009. július 11-én, szombaton került megrendezésre a büki nyár rendezvénysorozat megnyitója, mely a környékbéliek közös aratásával kezdődött.

Az aratófesztiválon szép számban vettek részt térségbeliek, helyiek, vendégek. A helyi UTIRO Leader Egyesület és a környékbéli termelők helyi termékvásárt rendeztek. Lehetett itt kóstolni és vásárolni mindent, ami a helyi gazdák földjein vagy a kézművesek műhelyében termett. Volt füstölt húsárú, tönkölybúzából készült péktermékek, kenyérlángos, házi savanyúságok, édes csemegék és természetesen nem hiányozhatott a kínálatból a jóféle termelői bor sem.

Ugyancsak újszerű színfoltot jelentett a MARTON-SZÁLLÁS által bemutatott IX-X. századi lovas harcmodor bemutató. A Kőszeg-hegyaljáról érkezett hagyományőrző csoport tagjai a honfoglalás kori harci szokásokból adtak ízelítőt talajon és harci lovon, korhű ruházatban, korabeli fegyverekkel. Jól forgatták a botot, a karikás ostort, a harci fokost, a hajítóbaltát,a kelevézt és a visszacsapó íjat.

Késő estig szolgáltak termékeikkel az őstermelők, vállalkozók, akik egésznap a vendégek szolgálatában álltak. (képek a fesztiválról)

*



Utiro Leader Egyesület a kőszegi Ostromnapokon

Kőszegen augusztus 7.-ével kezdődött az 1532-es vár ostrom 477. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozat: Félhold és Telihold, mely egy egész hónapon át számos és változatos programokat kínált a városba látogatóknak, a helyi lakosoknak.

*



Angol nyelvű film a Natúrparkról

A hétvégén német forgatócsoport készített filmet az Írottkő Natúrparkról, nevezetességeiről. Ezt mutatják be majd októberben Brüsszelben, az európai díj átvételekor.

Az Európai Bizottság 2008-ban harmadik alkalommal írt ki pályázatot az úgynevezett "Kiváló Európai Desztinációk" témában. A projekt célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az európai turisztikai desztinációk értékeire, sokszínűségére, továbbá, hogy a turisztikai fejlesztéseiket a társadalmi, kulturális, környezeti fenntarthatóság elvei mentén támogassa. A 2008/2009-es program célja olyan turisztikai desztinációk, turisztikai együttműködések kiválasztása és díjazása, amelyek ökoturisztikai kínálatukat magas színvonalon mutatják be a turisták számára.

2009-ben Magyarország legjobban fejlődő ökoturisztikai desztinációja címet az Írottkő Natúrparkért Egyesület Az Alpok lehelete - az Írottkő Natúrpark természeti értékei című pályaműve nyerte. Ennek alapján az Írottkő Natúrpark jogosult a "Kiváló Európai Desztináció - European Destination of Excellence" cím használatára.

2009. október 7-9. között a nyertes térség Brüsszelben részt vesz az Európai Turizmus Napján és kiállításon, valamint az Európai Turizmus Fórumon, ahol európai társaival együtt átveheti a "Kiváló Európai Desztináció" díjat.

Az elismerő címet nyert Írottkő térség marketingeszközeinek fejlesztéséhez a Magyar Turizmus Zrt. anyagi segítséget nyújt. Az egyesület kiadványokat, "Kiváló Európai Desztináció" táblákat készíttet hat natúrpark határterületre, illetve a brüsszeli utazást, marketingeszközök beszerzését finanszírozza ebből a támogatásból.

Az európai uniós cím elnyerésének egyik hozadéka egy háromperces, angol nyelvű film készítése a nyertes térségről. Ennek kapcsán érkezett meg a hétvégén Kőszegre az a német forgatócsoport, amely az Írottkő Natúrpark ökoturisztikai lehetőségeiről, fejlődéséről, szépségeiről készített rövidfilmet.
A filmben egy család kalauzolja végig a nézőket az Írottkő Natúrpark térségében, megtekintik a nevezetességeket, ennek során élményeiket is megosztják velük. A produkcióban - interjúk révén - központi szerep jutott a környezetvédelem és a fenntartható turizmus témáinak is.

Forrás: UTIRO Leader Egyesület

Megjelenési lehetőség a FŐSZEZON'09 kiállításon

2009. szeptember 7. | Kategória: Hírek
Ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk a turisztikai területet fontosnak tartó LEADER Helyi Akciócsoportok, valamint a térségekben működő turisztikai szolgáltatók részére a 2009. szeptember 18-20. között a budapesti WestEnd City Centerben megrendezésre kerülő FŐSZEZON'09 kiállítás és szállásbörze Falusi turizmus utcájában.

Több milliárd forintra pályázhattak a halászok

2009. szeptember 7. | Kategória: Hírek
A vártnál több - 5 milliárd forintot meghaladó - igény érkezett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) a haltermelés, a halfeldolgozás és a természetes vízi halászat fejlesztését célzó beruházások támogatására az első kérelembenyújtási időszak alatt - közölte Soproni Horváth Lajos, az MVH sajtófőnöke.

Magyarországon mintegy 400 olyan halászati vállalkozás működik, amely eséllyel pályázhat ilyen uniós pénzre az Európai Halászati Alapból. Az idén meghirdetett támogatásra 78 kérelem érkezett. Ha ezek az elképzelések megvalósulnak, akkor az elkövetkezendő két évben hozzávetőlegesen tíz milliárd forint összegű beruházás valósul meg a halászati ágazatban.

Az első évben a legtöbb kérelmet, hetvenötöt akvakaultúra-beruházások támogatására adták be az érintettek, az igényelt pénzösszeg meghaladta az ötmilliárd forintot. A halfeldolgozás és értékesítés támogatására összesen három kérelem érkezett, százötvenegymillió forintos támogatási összeggel. A természetes vízi halászatra viszont senki nem kért támogatást. A támogatási kérelmek feldolgozása már megkezdődött MVH-nál. Az első kifizetési kérelmeket december 1-31. között lehet beadni.

Az unió a 2013-ig tartó hétéves programra 34.8 millió eurót biztosít Magyarországnak. Ez az összeg a nemzeti hozzájárulással kiegészítve 46.8 millió euróra emelkedik, azaz mintegy 13,3 milliárd forintot tesz ki.

Forrás: MTI

25. Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok

2009. szeptember 7. | Kategória: Hírek
A kiállítás házigazdája a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft., társrendezője az IKR Zrt., szervezője a Congress Kft.

XIX. Kazári Búcsú Néptánc Fesztivállal

2009. szeptember 4. | Kategória: Hírek
A búcsút 1991-ben szervezték meg első alkalommal, azzal a céllal, hogy bemutassák a község értékeit és hagyományait. Az elmúlt évek során a búcsú többnapos rendezvénnyé fejlődött és több ezer látogatót csábított a településre.

Értékmentés barokk falusi mulatságokkal

2009. szeptember 4. | Kategória: Hírek
Turistacsalogatás barokk falusi mulatságokkal

A Barokk Nosztalgiák Művészeti Fesztivál programjaiba Győrhöz közeli falvak is bekapcsolódtak.

A csepregi kistérség sikeresen pályázott

2009. szeptember 4. | Kategória: Hírek
Taroltak a Csepregi kistérség települései a 2009-es decentralizált önkormányzati pályázatokon

A Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 2009. augusztus 10-én tartott rendkívüli ülésén döntött a TEÚT, a CÉDE, illetve a TEKI néven ismert önkormányzati decentralizált forrásokra beérkezett pályázatokról.

Felkészülés a LEADER-re a Velencei-tónál

2009. szeptember 4. | Kategória: Hírek
Különleges élmények a verebi Falunapon!

Augusztus 14-15-én Verebre invitáltuk a kedves olvasókat. Vereb község, a 2009. évi ÚMVP Falunap pályázaton támogatást nyert a Vereb Vitéz Napja rendezvényre.

Fesztiválok Éve 2010 fotópályázat

2009. szeptember 3. | Kategória: Hírek
Érdemes most a hazai fesztiválokon a fényképezővel kattintani, illetve előkeresni az archívumból a legjobb felvételeket.

Aktív zalai HACS az országos fesztiválokon

2009. szeptember 2. | Kategória: Hírek
Falunap Zalaszentivánon

Az időjárás ugyan nem támogatta, de minden és mindenki más hozzájárult ahhoz, hogy Zalaszentivánon június 20-án – Szent Iván napjához közeledve – sikeres és emlékezetes falunapot tartson a település közössége.

"IDESÜSS Budaörs" testvérvárosi hétvégével

2009. szeptember 2. | Kategória: Hírek
Uniós támogatással megújul a faluközpont

Budajenő településközpontja, azaz a Kossuth Lajos utcai buszmegállók közötti szakasz: a pincesor, templom és óvoda előtti közterületek teljes megújítása megtörténik 2009 nyarán.

Friss: megjelent az IKSZT - rendelet

2009. szeptember 2. | Kategória: Hírek
Megjelent a 112/2009. (VIII. 29.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások körében az integrált közösségi és szolgáltató tér kialakítására és működtetésére igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről.

Nemzetiségek összefogása Dunakeszin

2009. szeptember 2. | Kategória: Hírek
Együtt szórakoztak, egymással ismerkedtek a dunakeszin élő nemzetiségek

A bolgár, a cigány, lengyel és német kisebbségi önkormányzatok vezetői - Kirov Gábor, Kertész Lóránt, Kochanowsky Jerzy és dr. Mádl Antal - által korábbban aláírt közös megállapodás nyomán jött létre a város életében joggal történelminek is nevezhető esemény.

További oldalak:
  • «
  • 1
  • ...
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • »
  • hirdetés
    hirdetés
    hirdetés


    hirdetés
    hirdetés
    hirdetés