Hírek

Ponthegesztés és ívhegesztés profiknak.

2015. március 9. | Kategória: Hírek

Ponthegesztés és ívhegesztés.A hegesztés olyan művelet, amely során oldhatatlan kötéssel különálló szerkezeti elemként készült fém alkatrészek kerülnek összeerősítésre. Hegesztéskor a fémes alkatrészek összekötésére belső erőket (fémek atomjait és molekuláit összetartó erőket) használnak fel: az összeolvadást hő, olvasztás vagy nyomás okozza.
Számos fajtája ismert, ezek közül a ponthegesztést és az ívhegesztés érdemes most kiemelni. Nézzük, miben térnek el egymástól:
A ponthegesztést olyankor használják, amikor pontszerű hegesztésre van szükség vagy lehetőség: vékony lemezek és egymást keresztező acélhuzalok, hálók kötése során. A lemezeket átlapolva hegesztik úgy, hogy a hegesztendő helyen két, rendszerint kúpos ponthegesztő szerszámot (áramvezetőt) szorítanak a lemezekre.
Az összeszorított lemezeket az átmeneti ellenállás miatt az átfolyó áram felhevíti és a két lemez érintkezési felületén megolvad, a lemezek az elektródok átmérőjének megfelelő felületen összehegednek.
 Túlméretes árufuvarozás menete.

2015. március 9. | Kategória: Hírek

A túlméretes árufuvarozás manapság igazán nem okozhat fejtörést senkinek, hiszen számos megoldás született mind a szállítható áruk méretére mind a súlyára vonatkozóan. A túlsúlyos, túlméretes fuvarozás kialakulása is az ipar fejlődéséből adódó teherkapacitás növekedésének és a logisztika fejlődésének köszönhető.
A túlméretes áruszállítás szabályozása,illetve a speciállis áruszállítás kritériumai.
Ahogy az Európai Unió túlméretes és speciális árufuvarozására vonatkozó rendeletében megfogalmazták, az Unió 1996 óta világos szabályozás rendelkezik a közúti szállítmányok megengedett tömegéről és méretéről. Ugyanakkor a megengedett korlátokat túllépő rakományok – amelyeket a szakértők “nem szokványos rakományok”-nak neveznek – a kereskedelmi közúti fuvarozás gazdasági szempontból fontos szegmensét alkotják.
 Öntadadó szalagok és fényvisszaverő csíkok fogalma.ELMATIT Kft.

2015. március 9. | Kategória: Hírek

Látni és látszani mindannyiunk érdeke ezért használjunk jól láthatósági ruházatot, kabátot, fényvisszaverő öntapadós ragasztószalagok és ragasztó pöttyök speciális szalagokat vagy csíkokat este vagy sötétben az ELMATIT Kft.-től
Fényvisszaverő szalagok, láthatósági ruházat.Akár kerékpáron közlekedik valaki, akár a munkáját végzi, szürkület után, este kiváltképpen fontos a láthatóságunk. Aki vezetett már autót, tudja, mennyire nehéz egy kivilágítatlan embert vagy tárgyat észrevenni a sötétben – a reflektorok ritkán világítanak száz méterekre, ha pedig még köd, pára vagy eső is csökkenti a látási viszonyokat, mire láthatóvá válik valaki, gyakran már késő.Minőségi szerszámgépek a keziszerszamshop.hu kínálatából

2015. március 5. | Kategória: Hírek

Minőségi szerszámgépek a keziszerszamshop.hu kínálatából
Kéziszerszámra mindenkinek szüksége van, akár szakember, akár az otthonában szeret barkácsolni. Minőségi fúrógépet vagy csavarbehajtó gépet keres? Akár akkumulátoros vagy kézi szerszámot szeretne, a keziszerszamshop.hu kínálatában mindent megtalál.
A munkája, vagy otthoni barkácsolás során bizonyára megtapasztalta már, hogy az olcsó, márka nélküli kéziszerszámok milyen megbízhatatlanok és hamar tönkremennek. A minőségi munkához minőségi gépekre van szükség!
Keziszerszamshop a legkényelmesebb
A kéziszerszám webáruházak közül is kiemelkedik a keziszerszamshop.hu, hiszen itt kizárólag márkás, megbízható, minőségi akkumulátoros csavarbehajtókat, fúrógépeket, akkus fúró csavarozókat és fúrókalapácsot talál a kínálatban.
 Az irányított fúrás a megoldás

2015. március 5. | Kategória: Hírek

Az irányított fúrás olyan technológia, amely rövid kivitelezési idő és minimális földmunka mellett biztosítja a csőfektetések költséghatékonyságát.Az irányított fúrás olyan technológia, amely rövid kivitelezési idő és minimális földmunka mellett biztosítja a csőfektetések költséghatékonyságát. Az alkalmazása a vezetékfektetés egy különleges eljárása, úgynevezett kitakarás nélküli technológia.
Az irányított fúrás során az alkalmazott fúróberendezés akár – csőátmérőtől és talajtípustól függően – 300 méter hosszú, megszakítás nélküli fúrást is lehetővé tesz. Ennek az alapfeltétele a megfelelő navigáció.
A navigációs irányítás olyan adó-vevő rendszeren át zajlik, amellyel a fúrófej pozíciója, dőlése és iránya a fúrás teljes ideje alatt követhető és változtatható. A fúrásvezető az összes mért adatot folyamatosan figyelemmel követi, valamint jegyzőkönyvezi az irányítási korrekciókat.
Az első irányított, úgynevezett pilótafúrást követően a bővítőfej kerül a fúróra. Ez szavatolja a megfelelő átmérő elérést, amit a haszon
 Geotechnika,Talajmechanika,Talajfúrás

2015. március 5. | Kategória: Hírek

A geotechnikai ahogy a GEOPLAN Kft. csinálja  +361-385-8501. Felmérés komplex tevékenység, talajmechanikai ismereteket is igényelhet a próbafúrás. Szakértő cégeket itt talál.
A víz a huszonegyedik század olaja – tartja mostanság a közbeszéd, és van benne valami. A víz kincs, és egyre nehezebb tisztítás nélkül is iható vízhez jutni. De mi köze mindennek a geotechnikához?
A talajfúrás komplex tevékenység. Nem pusztán arról van szó, hogy fogunk egy kútfúró gépet, vagy más talajfúró gépet, és bárhol nekiállhatunk ásni!

Geotechnika: minden talajfúrást megfelelő szakmai felmérést kell megelőzzön, és különösen a mélyben fekvő természeti kincsek esetében van szükség próbafúrásra. Akár geothermikus rendszert akar valaki kiépíteni, akár termálvizet szeretne kinyerni, vagy új ásványvíz üzemet létesítene, szükség lesz a megfelelő geotechnikai felmérésekre.

Geotechnikai érdekesség:Öt tipp az üzleti kapcsolatépítésre

2015. február 6. | Kategória: Hírek

Egyre fontosabb a magyar vállalkozóknak a kapcsolati háló, véli a Business Network International hazai szervezete. Az „Aki ad, az nyer” elvére építő szakmai társaság csokorba szedte, mi mindenre érdemes odafigyelni a networkingben.
Ne akarjuk eladni magunkat

Túl azon, hogy őrült béna ötlet, még akcióként is hiteltelen és eredménytelen. Ellenben bármikor lobbizhatunk ugyanezzel a lelkesedéssel egy stratégiai partnerünkért. Így harmadik félként felépítünk valakit, aki a kapcsolati háló szerkezeténél fogva szintén el tud adni minket. Koncentráljunk arra a beszélgetésben, mire van szüksége a másiknak, és hogy a stratégiai partnereink közül kit tudunk jó szívvel ajánlani.Kreatív vállalkozások, most ti jöttök

2015. február 6. | Kategória: Hírek

Idén is pályázatot hirdet a Nemzetgazdasági Minisztérium európai vállalkozásoknak az Európai Bizottsággal közösen.
A Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért pályázat célja megtalálni az Unió legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásösztönzési projektjeit. A díj azokat vállalkozói, nonprofit, önkormányzati vagy állami szintű kezdeményezéseket kívánja elismerni, amelyek ösztönzik és támogatják a vállalkozókat.

Nevezni először nemzeti, majd európai szinten kell. A magyarországi zsűri két projektet juttat majd a kontinentális fordulóba. Az Európai Zsűri Fődíját annak a pályázatnak adja majd a fődíjat, amelyet Európa legkreatívabb és leginspirálóbb kezdeményezésének talál. A díjátadó ünnepséget Luxemburgban, az Unió soros elnöki államában rendezik meg 2015 novemberében.

Az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

a vállalkozói kedv ösztönzése,
a vállalkozói ismeretek növelése,
az üzleti környezet fejlesztése,
a vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése,
a zöldgazdaság ösztönzése,
a vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért.
 Két éven belül megtérül az intelligens termosztát

2015. február 6. | Kategória: Hírek

A Google egyik mellékprojektje az a startup, ami a Nest nevű intelligens termosztátot fejlesztette. A kütyü a fűtésen tíz-, a hűtésen tizenöt százalékot spórol, így kevesebb mint két éven belül behozza az árát.
Az energiahatékonysági beruházások egyik legnagyobb korlátja a viszonylag magas belépési költség, és a hosszú megtérülési idő. A Google Nest nevű házi-startupja most ezt a két akadályt próbálja egyszerre átugrani: az intelligens hőmérséklet-szabályozó rendszer ugyanis a hűtésen és a fűtésen is spórol, így kevesebb mint két éven belül behozza az árát.Itt a legőrültebb ötlet, amiből valaki milliárdos lesz

2015. február 6. | Kategória: Hírek

"A divat Netflixeként" határozza meg magát az az új szolgáltatás, ami előfizetéses alapon divatos ruhákat kölcsönöz ki a felhasználóinak. Az új modell teljesen agyamentnek hangzik, de épp ezért akár működhet is.
Ugyan ki lenne az, aki hajlandó lenne ruhákat kölcsönözni? Ugye, hogy senki?

Persze érdemes megjegyezni, mi minden tűnt még ugyanilyen őrültségnek: például senki nem gondolta, hogy az emberek önként, a saját nevük alatt megosztanának magukról mindenféle személyes információt (Facebook), hogy befogadnának a lakásukba vadidegeneket (Airbnb) vagy hogy bárkit is érdekelnének élőben közvetített videojátékok (Twitch).További oldalak:
 • «
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • ...
 • 69
 • »
 • hirdetés
  hirdetés
  hirdetés


  hirdetés