Hírek

Újabb pont a Balaton bortérképén - Homola Pincészet

2009. november 25. | Kategória: Nekik sikerült
Impozáns, a mai kor követelményeinek tökéletesen megfelelő pince épül a paloznaki hegyoldalban az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) támogatásával.

Újabb pont a Balaton bortérképén

2009. november 25. | Kategória: Hírek
Csodálatos panorámában gyönyörködhet az ember, miközben a Homola Pincészet teraszáról néz le, és tekintetét végigfuttatja a környéken Tihanytól Balatonkeneséig.

Kaput nyitott a Zemplén Kalandpark

2009. november 25. | Kategória: Hírek
Fejlesztik az árvízvédelmi rendszert a Bodrogközben

A bodrogközi árvízvédelmi fejlesztés volt a témája annak a projektnyitó rendezvénynek, amelyet szerdán tartottak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszakarádon.

ÚMVP nyertesek: tanműhely és szélerőmű

2009. november 25. | Kategória: Hírek
NEEBOR hálózat munkatársainak helyszíni látogatása

A NEEBOR hálózat delegáltjai (8 ország résztvevői) látogatást tettek térségünkben egy tanulmányi út keretében.

Tanműhely és szélerőmű - 16 nyertes Fényeslitkén (ÚMVP III. tengely)

2009. november 24. | Kategória: Nekik sikerült
Ünnepélyes keretek között köszöntötték az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes intézkedések 16 nyertesét Fényeslitkén, a támogatási határozatokat Takács Szabolcs a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Szabolcs megyei kirendeltségének vezetője adta át.

Szövetkezni szükség- és időszerű

2009. november 24. | Kategória: Hírek
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) kedvezményezettjei döntő többségükben egyedülálló gazdálkodók vagy vállalkozások, de a termelői csoportok, termelői értékesítő szervezetek támogatásával, illetve a LEADER program együttműködést szorgalmazó szemléletének kiterjesztésével számos módon ösztönzi a szövetkezést. Európa-szerte igazolódni látszik ugyanis, hogy a piacra jutás, a kiszemelt fogyasztói kör elérése közösen sokkal eredményesebb lehet, mint egyénileg.

Határmenti nyugdíjas találkozó Körösszakállon

2009. november 24. | Kategória: Hírek
Határmenti nyugdíjas találkozó Körösszakállon

Határmenti Nyugdíjas Találkozót rendeztek már harmadik alkalommal Körösszakálban.
A település Nemzetiségi Nyugdíjas Egyesülete baráti összejövetelre hívta a Romániai Szalontán az ottani Magyar Nyugdíjas Egyesület tagjait, akik örömmel fogadták el a meghívást és Nagy Irma elnök vezetésével szívesen megjelentek.

Közösségi busszal gazdagodott Hajdúdorog

2009. november 24. | Kategória: Hírek
Az ujjnyomat az ember genetikai aláírása

A legfontosabb változás, hogy minden magyar állampolgárnak rendelkeznie kell valamilyen érvényes azonosító okmánnyal, valamint a személyi igazolvány igénylésével kapcsolatosan, hogy már nem feltétel a 14. életév betöltése, tehát életkortól függetlenül bárki igényelheti, aki a személyi adat- és lakcímnyilvántartás hatálya alá tartozó, Magyarországon élő magyar állampolgár, bevándorolt, letelepedett és menekült jogállású személy.

A 2009. június 28-a után Magyarországon megszületett újszülött magyar állampolgár részére a személyazonosító igazolványt első ízben a születést anyakönyvező anyakönyvvezetőnél igényelheti a törvényes képviselő. A kérelemhez igazolványképet is csatolni kell. Cselekvőképtelenség, illetve 14 éven aluli gyermek esetén szintén a törvényes képviselőnek kell eljárnia, azonban a tulajdonképpeni kérelmezőnek is meg kell jelennie az igénylés alkalmával. A 14 év feletti személyeknek a törvényes képviselővel történő személyes megjelenés mellett aláírási kötelezettségük is van, és illetéket is kell fizetni. A 18 év felettiek alap esetben maguk kérelmezhetik az okmány kiadását.

Az állandó személyazonosító igazolvány kiadása esetén, illetve az elveszett, megsemmisült vagy megrongálódott okmány cseréje esetén változatlanul 1500 forint a fizetendő illeték. A 14 éven aluliak személyazonosító igazolványa illetékmentes.
120 napra szóló ideiglenes személyazonosító igazolvány adható ki abban az esetben, ha a személyi azonosító igazolvány átmenetileg nem kiadható,. Ebben az esetben 3000 forint illetéket kell fizetni.
Az útlevéligénylésnél újdonság az elektronikus ujjlenyomatot is tartalmazó úgynevezett második generációs, biotermikus útlevél. Az ujjnyomatot a kérelem beadásakor egyidejűleg az okmányirodán kell adni.

Az ujjnyomat adásának folyamata: az ügyintéző kérésére -ha a készülék pirosan világít- először a bal mutatóujj, majd ismételt kérésére a jobb mutatóujjajt kell a készülékre hyelyezni
Sok kellemetlenséget okozhat magának, aki nem a megfelelő ujját helyezi az ujjnyomat leolvasóra, mert azonos kézen lévő két ujj lenyomata sem egyezik. Az útlevélvizsgálatnál pedig ugyanezen két ujjat fogják kérni vizsgálni.
Az ujjnyomatokat a központi rendszerben csak átmenetileg tárolják. Az adatot egy chip-re viszik fel, és ezután törlik a központi rendszerből. A chip az útlevélben szerepel.

Az ujjnyomat adásának kötelezettsége alól mentesül az a személy, aki fizikailag képtelen vagy átmenetileg nem tud ujjlenyomatot adni, aki egészségi állapota miatt nem képes a személyes megjelenésre. A 12 éven aluliaknak nem kell ujjnyomatot adnia, és megjelenniük sem kötelező az igénylés alkalmával.

Forrás: Hajdúszoboszló online

*



I. Kerékpáros nap és gördeszkás verseny "Hajdúdorog Rise Up"

Az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács közel 20 milliós támogatásával és Hajdúdorog Város Önkormányzatának majd? 5 millió Ft hozzájárulásával épülhetett meg az a skate-pálya és streetball-pálya, melynek átadására 2009. július 17-én pénteken került sor.

Az I. Kerékpáros nap és gördeszkás versenyt többen is támogatták (Önkormányzati Minisztérium Zone, Sima Skateboart), melyet ezúton is köszönünk. A programok között volt tűzoltási és műszaki mentési bemutató, rendőrségi közreműködéssel kerékpáros vetélkedő. A verseny fordulói között profi deszkásoktól láthattak bemutatót a fiatalok, akik a régióból és a régión túlról érkeztek hozzánk. Bizonyára mindenki örült volna egy kis felhőnek, mivel elég embert próbáló meleggel és napsütéssel kellett megküzdeniük a jelenlévőknek, és főleg a versenyzőknek.

A gördeszkás versenyen 3 kategóriában lehetett indulni:

• 16 év alatti kategória:
o I. Varga Szabolcs, Debrecen
o II. Fekete Tamás, Debrecen
o III. Szemán Dávid, Hajdúdorog

• 16 év feletti kategória:
o I. Buzás Dániel, Debrecen
o II. Béres Robin, Debrecen
o III. Orosz Dávid, Hajdúdorog

• The Best Tricks (Legjobb Trükkök)
o I. Buzás Dániel, Debrecen.


Gratulálunk minden helyezettnek, és köszönjük a részvételt minden érdeklődőnek! Legközelebb is szeretettel várunk mindenkit!

Forrás: Hajdúdorog város honlapja

*



Gazdag program - sok érdeklődővel

A jubileumhoz méltó rendezvénnyel rukkolt ki a Lakótársak Egymásért Közhasznú Egyesület augusztus 9-én.



Tizedik alkalommal rendezte meg a Lakótelepi Napokat a Győrössy-kertben és a Tizenhárom vértanú utcán élők számára. De rajtuk kívül is minden érdeklődőt szeretettel fogadtak a szervezők. Fórizs László, a körzet képviselője elmondta, hogy a két szomszédos lakótelep focipárbaja volt a kiinduló pont egy évtizeddel ezelőtt. Most sem volt ez másként: az idén is a a gyerekek és a felnőttek meccsei vonzották leginkább a közönséget.

Kígyózott a sor az arcfestő előtt, a legkisebbek pedig kipróbálhatták, milyen is a rendőrautóban ülni, illetve a különböző testpáncélokban mozogni. Tíz bográcsban főztek slambucot, hogy eldöntsék ki is legjobb szakács. Vacsorára pedig marhapörkölt főtt-éppen egy tucat üstben. A Napló Nyár 2009.turnéján ezúttal a Rádiómax látogatott el Böszörménybe. Azok sem maradtak látnivaló nélkül, akik a kulturális és más egyéb programokat kedvelik. Este könnyűzenei fellépőknek, majd a tűzijátéknak tapsolhatott a közönség, hogy aztán hajnalig utcabálon ropja a táncot.



*



Négy mellékút újul meg Hajdú-Bihar nyugati részén

Az Európai Unió strukturális alapjainak támogatásával, az Észak-Alföldi Operatív Program (ÉAOP) keretében újabb négy útszakaszon indult meg a mellékutak felújítása Hajdú-Bihar megyében, ezúttal a megye nyugati részén.

Az érintett utak együttes hossza 17,6 kilométer, a munkálatok összköltsége 507,2 millió forint, a közvetlenül érintett lakosság száma pedig 66 ezer főre becsülhető.

A mellékutak ÉAOP által finanszírozott 2007-2008-as felújítási programját a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezeli projektgazdaként. Az Észak-Alföld régióban összesen 20, ebből Hajdú Bihar megyében öt projekt keretében újulnak meg idén a négy és öt számjegyű utak. A megye keleti részében most elindított projektben négy útszakasz felújítására kerül sor, összesen 17,6 kilométer hosszon. A beavatkozások anyagi fedezetét, összesen 507,2 millió forintot, az Európai Unió strukturális alapjai biztosítják.

A kivitelező mind a négy érintett útszakaszon kicseréli a nem megfelelő teherbírású pályaszerkezetet, s a burkolatot a forgalmi terhelésnek megfelelően méretezett két réteg aszfalttal erősíti meg. A vasúti átjáróknál fényvisszaverő prizmákat helyez a burkolatba, a hidaknál pedig új szalagkorlátokat telepít. A felújítás kiterjed az árkok és átereszek tisztítására, új jelzőtáblák kihelyezésére, az autóbuszmegállók kijavítására és szabványosítására, valamint a padkák rendezésére is.

Az útfelújítás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. számítása szerint mintegy 66 ezer embert érint közvetlenül, megkönnyítve a mindennapi közlekedést. Az útszakaszokon párhuzamosan dolgoznak, a műszaki átadás decemberre várható.

*



Közösségi busszal gazdagodott Hajdúdorog

Augusztus utolsó vasárnapján, a Hajdúdorogi Nyárbúcsúztatón vehette birtokba a város ünnepélyes keretek között azt a gépjárművet, amelyet pályázati úton nyert az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból.

E program célja az, hogy a vidéki külterületeken, tanyás térségekben élő lakosság éppúgy hozzájusson azokhoz az alapszolgáltatásokhoz, amelyekhez mások az ország nagyobb településein.
Kihasználva az Európai Unió adta lehetőségeket 2008-ban Hajdúdorog Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból kistérségi közlekedési szolgáltatások fejlesztésére igénybe vehető támogatásra, egy Citroen típusú gépjárműre, melyet kedvező elbírálásban részesítettek.

Az új kisbusszal a tanyagondnoki szolgáltatás szállítási feladatai oldhatóak meg, de átalakítása után alkalmas mozgáskorlátozott személyek szállítására is.
A buszt Dr. Forgács Barnabás szakállamtitkár vezette be az ünnepségre, és örömmel adta át azt rendeltetésének. Beszédében elmondta, hogy a megfelelő arculati elemekkel ellátott gépjármű nem egyedi, hiszen az ÚMVP keretében közel 1000 nyertes pályázat került támogatásra, ezáltal közel 1000 térségben javultak a szolgáltatások, a közlekedési feltételek az ott élők javára.

Csige Tamás, Hajdúdorog város polgármestere köszönetét fejezte ki ezért a lehetőségért, megemlítve, hogy a település több uniós pályázat nyertese. Biztosította a megjelenteket arról, hogy a nyolc millió forintot meghaladó értékű buszt teljes mértékben ki fogják használni, és megbecsülik, hogy az a város közösségét minél tovább szolgálhassa.

Forrás: HA-VER Hajdúsági Versenyképesség

114 millió forint támogatásáról döntöttek a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Egyesület területén

2009. november 24. | Kategória: Nekik sikerült
Száztizennégymillió forint támogatásáról döntöttek a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Egyesület Leader Helyi Akciócsoport illetékességi területén, tudtuk meg Pergő Margit elnöktől és Kontics Mónikától, a munkaszervezet vezetőjétől.

Másfél milliárd Veszprém megyében

2009. november 24. | Kategória: Hírek
Élénk érdeklődés a fiatal mezőgazdasági termelők között

Élénk érdeklődés mutatkozott a várpalotai kistérségben a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához nyújtandó támogatások igénybevételével kapcsolatban.

Együtt a közösségért - képzés a civileknek

2009. november 23. | Kategória: Hírek
Együtt a közösségért címmel képzés indult a térség civil szervezeteinek

A Mozgáskorlátozottak Sárospataki és Zemplén Térségi Egyesülete a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával "Együtt a közösségért" címmel képzést indított a térség civil szervezetei számára Sátoraljaújhelyben.

8 új erdei iskola és 1 tanösvény a bagolyfűhöz

2009. november 23. | Kategória: Hírek
Játszóház és Tűzoltó bemutató Sárosdon

Augusztus 11-én reggel 9 órától délig a Művelődési Ház udvarán a Jobb Otthon Alapítvány munkatársai játszóházat rendeztek a település gyermekei számára, ezen időszak alatt a Polgárdi Önkéntes Tűzoltók bemutatót tartottak a gyerekek aktív közreműködésével.

Közös programmal a vidéki munkahelyekért

2009. november 23. | Kategória: Hírek
Gőgös Zoltán államtitkár megnyitó beszédében elmondta, hogy a legnagyobb probléma a vidéki foglalkoztatás hatékonyabb szervezésében, javításában a koordináció hiánya.

Álom és valóság – Magyarország jövőképe

2009. november 23. | Kategória: Hírek
"E-Magyarország 2009: A fejlett információs társadalomért!" címmel rendezték meg idén is az immár hagyományos és rendkívül széleskörű gazdasági és vidékfejlesztési konferenciát.

Remeklő zeneiskolások, élelmiszerosztás Miklóson

2009. november 22. | Kategória: Hírek
Remekeltek a zeneiskolások

Több mint száz gyermek tanul muzsikálni Sárbogárdon és Sárszentmiklóson a Violin Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Zeneművészeti tagozatán.

Csősz és Sárkeresztúr falunapi mulatságai

2009. november 22. | Kategória: Hírek
Norvég delegáció Abán

Norvég nagykövet vezetésével egy 25 fős delegáció, valamint az NFÜ és a VÁTI szakemberei részére tartanak egy prezentációt a Norvég pályázat jelenlegi helyzetéről, és a jövőbeni továbbfejlesztési lehetőségekről.

Pályázatírási képzés LHH térségekben

2009. november 22. | Kategória: Hírek
Rally a Bodrogközben

Augusztus 30-án, vasárnap négy gyorsasági szakasszal befejeződött az idei első osztályú rallybajnokság hatodik futama.

Őszi fényünnep a Bodrog-parton

2009. november 22. | Kategória: Hírek
Befejeződtek a nyári felújítási munkálatok a ME Árvay József Gyakorló Általános Iskolájában Sárospatakon

Örömmel számolunk be a nyári szünidőben az iskolánkban történt felújítási munkálatokról.

Szezonértékelés és megújult bölcsőde

2009. november 18. | Kategória: Hírek
Megújul a bölcsőde és a könyvtár

A 8/2009 (II.26) Önkormányzati Miniszter rendeletének a „Bölcsődék és közoktatási intézmények infrastrukturális fejlesztése” című pályázati felhívásra beérkezett pályázatunkat támogatásban részesítette a Minisztérium.

Cselekvési terv a vidéki foglalkoztatás bővítéséért

2009. november 18. | Kategória: Hírek
A kormányprogram prioritásai között van a vidéki munkalehetőségek bővítése, az életszínvonal növelése, a vidék népességmegtartó képességének erősítése és ezen részterületek fejlesztésén keresztül a vidéki életminőség látványos és stabil javítása.

További oldalak:
  • «
  • 1
  • ...
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • ...
  • 35
  • »
  • hirdetés
    hirdetés
    hirdetés


    hirdetés
    hirdetés
    hirdetés
    hirdetés
    hirdetés