Hírek

Ponthegesztés és ívhegesztés profiknak.

2015. március 9. | Kategória: Hírek

Ponthegesztés és ívhegesztés.A hegesztés olyan művelet, amely során oldhatatlan kötéssel különálló szerkezeti elemként készült fém alkatrészek kerülnek összeerősítésre. Hegesztéskor a fémes alkatrészek összekötésére belső erőket (fémek atomjait és molekuláit összetartó erőket) használnak fel: az összeolvadást hő, olvasztás vagy nyomás okozza.
Számos fajtája ismert, ezek közül a ponthegesztést és az ívhegesztés érdemes most kiemelni. Nézzük, miben térnek el egymástól:
A ponthegesztést olyankor használják, amikor pontszerű hegesztésre van szükség vagy lehetőség: vékony lemezek és egymást keresztező acélhuzalok, hálók kötése során. A lemezeket átlapolva hegesztik úgy, hogy a hegesztendő helyen két, rendszerint kúpos ponthegesztő szerszámot (áramvezetőt) szorítanak a lemezekre.
Az összeszorított lemezeket az átmeneti ellenállás miatt az átfolyó áram felhevíti és a két lemez érintkezési felületén megolvad, a lemezek az elektródok átmérőjének megfelelő felületen összehegednek.
 



Túlméretes árufuvarozás menete.

2015. március 9. | Kategória: Hírek

A túlméretes árufuvarozás manapság igazán nem okozhat fejtörést senkinek, hiszen számos megoldás született mind a szállítható áruk méretére mind a súlyára vonatkozóan. A túlsúlyos, túlméretes fuvarozás kialakulása is az ipar fejlődéséből adódó teherkapacitás növekedésének és a logisztika fejlődésének köszönhető.
A túlméretes áruszállítás szabályozása,illetve a speciállis áruszállítás kritériumai.
Ahogy az Európai Unió túlméretes és speciális árufuvarozására vonatkozó rendeletében megfogalmazták, az Unió 1996 óta világos szabályozás rendelkezik a közúti szállítmányok megengedett tömegéről és méretéről. Ugyanakkor a megengedett korlátokat túllépő rakományok – amelyeket a szakértők “nem szokványos rakományok”-nak neveznek – a kereskedelmi közúti fuvarozás gazdasági szempontból fontos szegmensét alkotják.
 



Öntadadó szalagok és fényvisszaverő csíkok fogalma.ELMATIT Kft.

2015. március 9. | Kategória: Hírek

Látni és látszani mindannyiunk érdeke ezért használjunk jól láthatósági ruházatot, kabátot, fényvisszaverő öntapadós ragasztószalagok és ragasztó pöttyök speciális szalagokat vagy csíkokat este vagy sötétben az ELMATIT Kft.-től
Fényvisszaverő szalagok, láthatósági ruházat.Akár kerékpáron közlekedik valaki, akár a munkáját végzi, szürkület után, este kiváltképpen fontos a láthatóságunk. Aki vezetett már autót, tudja, mennyire nehéz egy kivilágítatlan embert vagy tárgyat észrevenni a sötétben – a reflektorok ritkán világítanak száz méterekre, ha pedig még köd, pára vagy eső is csökkenti a látási viszonyokat, mire láthatóvá válik valaki, gyakran már késő.



Minőségi szerszámgépek a keziszerszamshop.hu kínálatából

2015. március 5. | Kategória: Hírek

Minőségi szerszámgépek a keziszerszamshop.hu kínálatából
Kéziszerszámra mindenkinek szüksége van, akár szakember, akár az otthonában szeret barkácsolni. Minőségi fúrógépet vagy csavarbehajtó gépet keres? Akár akkumulátoros vagy kézi szerszámot szeretne, a keziszerszamshop.hu kínálatában mindent megtalál.
A munkája, vagy otthoni barkácsolás során bizonyára megtapasztalta már, hogy az olcsó, márka nélküli kéziszerszámok milyen megbízhatatlanok és hamar tönkremennek. A minőségi munkához minőségi gépekre van szükség!
Keziszerszamshop a legkényelmesebb
A kéziszerszám webáruházak közül is kiemelkedik a keziszerszamshop.hu, hiszen itt kizárólag márkás, megbízható, minőségi akkumulátoros csavarbehajtókat, fúrógépeket, akkus fúró csavarozókat és fúrókalapácsot talál a kínálatban.
 



Az irányított fúrás a megoldás

2015. március 5. | Kategória: Hírek

Az irányított fúrás olyan technológia, amely rövid kivitelezési idő és minimális földmunka mellett biztosítja a csőfektetések költséghatékonyságát.Az irányított fúrás olyan technológia, amely rövid kivitelezési idő és minimális földmunka mellett biztosítja a csőfektetések költséghatékonyságát. Az alkalmazása a vezetékfektetés egy különleges eljárása, úgynevezett kitakarás nélküli technológia.
Az irányított fúrás során az alkalmazott fúróberendezés akár – csőátmérőtől és talajtípustól függően – 300 méter hosszú, megszakítás nélküli fúrást is lehetővé tesz. Ennek az alapfeltétele a megfelelő navigáció.
A navigációs irányítás olyan adó-vevő rendszeren át zajlik, amellyel a fúrófej pozíciója, dőlése és iránya a fúrás teljes ideje alatt követhető és változtatható. A fúrásvezető az összes mért adatot folyamatosan figyelemmel követi, valamint jegyzőkönyvezi az irányítási korrekciókat.
Az első irányított, úgynevezett pilótafúrást követően a bővítőfej kerül a fúróra. Ez szavatolja a megfelelő átmérő elérést, amit a haszon
 



Geotechnika,Talajmechanika,Talajfúrás

2015. március 5. | Kategória: Hírek

A geotechnikai ahogy a GEOPLAN Kft. csinálja  +361-385-8501. Felmérés komplex tevékenység, talajmechanikai ismereteket is igényelhet a próbafúrás. Szakértő cégeket itt talál.
A víz a huszonegyedik század olaja – tartja mostanság a közbeszéd, és van benne valami. A víz kincs, és egyre nehezebb tisztítás nélkül is iható vízhez jutni. De mi köze mindennek a geotechnikához?
A talajfúrás komplex tevékenység. Nem pusztán arról van szó, hogy fogunk egy kútfúró gépet, vagy más talajfúró gépet, és bárhol nekiállhatunk ásni!

Geotechnika: minden talajfúrást megfelelő szakmai felmérést kell megelőzzön, és különösen a mélyben fekvő természeti kincsek esetében van szükség próbafúrásra. Akár geothermikus rendszert akar valaki kiépíteni, akár termálvizet szeretne kinyerni, vagy új ásványvíz üzemet létesítene, szükség lesz a megfelelő geotechnikai felmérésekre.

Geotechnikai érdekesség:



Öt tipp az üzleti kapcsolatépítésre

2015. február 6. | Kategória: Hírek

Egyre fontosabb a magyar vállalkozóknak a kapcsolati háló, véli a Business Network International hazai szervezete. Az „Aki ad, az nyer” elvére építő szakmai társaság csokorba szedte, mi mindenre érdemes odafigyelni a networkingben.
Ne akarjuk eladni magunkat

Túl azon, hogy őrült béna ötlet, még akcióként is hiteltelen és eredménytelen. Ellenben bármikor lobbizhatunk ugyanezzel a lelkesedéssel egy stratégiai partnerünkért. Így harmadik félként felépítünk valakit, aki a kapcsolati háló szerkezeténél fogva szintén el tud adni minket. Koncentráljunk arra a beszélgetésben, mire van szüksége a másiknak, és hogy a stratégiai partnereink közül kit tudunk jó szívvel ajánlani.



Kreatív vállalkozások, most ti jöttök

2015. február 6. | Kategória: Hírek

Idén is pályázatot hirdet a Nemzetgazdasági Minisztérium európai vállalkozásoknak az Európai Bizottsággal közösen.
A Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért pályázat célja megtalálni az Unió legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásösztönzési projektjeit. A díj azokat vállalkozói, nonprofit, önkormányzati vagy állami szintű kezdeményezéseket kívánja elismerni, amelyek ösztönzik és támogatják a vállalkozókat.

Nevezni először nemzeti, majd európai szinten kell. A magyarországi zsűri két projektet juttat majd a kontinentális fordulóba. Az Európai Zsűri Fődíját annak a pályázatnak adja majd a fődíjat, amelyet Európa legkreatívabb és leginspirálóbb kezdeményezésének talál. A díjátadó ünnepséget Luxemburgban, az Unió soros elnöki államában rendezik meg 2015 novemberében.

Az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

a vállalkozói kedv ösztönzése,
a vállalkozói ismeretek növelése,
az üzleti környezet fejlesztése,
a vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése,
a zöldgazdaság ösztönzése,
a vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért.
 



Két éven belül megtérül az intelligens termosztát

2015. február 6. | Kategória: Hírek

A Google egyik mellékprojektje az a startup, ami a Nest nevű intelligens termosztátot fejlesztette. A kütyü a fűtésen tíz-, a hűtésen tizenöt százalékot spórol, így kevesebb mint két éven belül behozza az árát.
Az energiahatékonysági beruházások egyik legnagyobb korlátja a viszonylag magas belépési költség, és a hosszú megtérülési idő. A Google Nest nevű házi-startupja most ezt a két akadályt próbálja egyszerre átugrani: az intelligens hőmérséklet-szabályozó rendszer ugyanis a hűtésen és a fűtésen is spórol, így kevesebb mint két éven belül behozza az árát.



Itt a legőrültebb ötlet, amiből valaki milliárdos lesz

2015. február 6. | Kategória: Hírek

"A divat Netflixeként" határozza meg magát az az új szolgáltatás, ami előfizetéses alapon divatos ruhákat kölcsönöz ki a felhasználóinak. Az új modell teljesen agyamentnek hangzik, de épp ezért akár működhet is.
Ugyan ki lenne az, aki hajlandó lenne ruhákat kölcsönözni? Ugye, hogy senki?

Persze érdemes megjegyezni, mi minden tűnt még ugyanilyen őrültségnek: például senki nem gondolta, hogy az emberek önként, a saját nevük alatt megosztanának magukról mindenféle személyes információt (Facebook), hogy befogadnának a lakásukba vadidegeneket (Airbnb) vagy hogy bárkit is érdekelnének élőben közvetített videojátékok (Twitch).



Minden ami raklap: készítés, raklap forgalmazás, raklap bérlés, egyedi raklap, eu raklap, EUR-raklap, MAV raklap, Düsseldorf raklap.

2015. február 2. | Kategória: Hírek

Raklap információk
A raklapok a logisztika: a raktározás és szállítás, szállítmányozás elengedhetetlen kellékei. Ha nagy tömegű árut, vagy sok, de becsomagolt árut akarunk mozgatni, raklapra helyezve sokkal könnyebb dolgunk van, és a rakodógépek is ilyen típusú feladatokra alkalmasak.
A raklapoknak, szerencsére, egyértelmű szabványoknak kell megfelelniük – így biztosan tudunk velük számolni, amikor a raktárban, vagy a teherautón centizzük ki a helyet. A raklapok standardizálása egyszerűsítette a logisztikát.
Közös jellemzője a raklapoknak, hogy fából készülnek. Általában kettő vagy három, párhuzamosan és egyenlő távolságra elhelyezett támasztógerendára szögelnek fel merőlegesen 5-7 lécet, attól függően, hogy mekkora teherbírásnak kell megfelelnie a raklapnak.
A raklap gazdaságos, sokszor felhasználható, javítható, bérelhető szállítmányozási segédeszköz.

A MÁV EUR raklap a leggyakoribb fajta.
Jellemző méretei az 1000x1200, 800x1200 és 600x800 mm.
A legnagyobbak fenyő és nyárfa kivitellel készülnek, 8-14 kg önsúllyal bírnak, és 600 kg-os a terhelhetőségük. Ezek az egyutas raklapok
 



A klímaberendezések telepítése és szerelése ma már mindenki számára elérhető. A klíma nem luxus, hanem alapvető eszköz az egyre forróbb nyarak átvészeléséhez.

2015. február 2. | Kategória: Hírek

Klíma telepítés, klímaszerelés

A klíma telepítése több lépésből álló folyamat, amely során mindenképpen szükség lesz kőművesmunkára is – a beltéri és kültéri egységet a falon átvezetett cső fogja összekapcsolni. A kicsapódó víz elvezetésére is figyeljünk oda, lehetőleg az ereszcsatornába legyen bekötve a kondenzvíz elvezető cső.
A klímaberendezések telepítését megelőzően, ha társasházban élünk, fontos kikérnünk a többi lakó engedélyét! Ha családi házban élünk, illetve rendelkezünk a társasház beleegyezésével, alaposan nézzünk körül a piacon, és válasszuk a legjobb klímaszerelőket.
Mindenképpen ragaszkodjunk a helyszíni felméréshez és előzetesen tájékozódjunk a nekünk legmegfelelőbb klímaberendezés felől.

Milyen a jó klímaszerelő?



Kéménybélelés., egyedi kémények bélelése, a kazánok és a bélelőanyagok technológiai fejlődése révén ma már hosszú évekig tartós megoldást jelenthet.

2015. február 2. | Kategória: Hírek

Kéménybélelés, kémények bélelése ahogy a DIAMETRUS Kft. szakemberei végzik!
A kéménybélelés lényege, hogy a kéményen belül egy további csövet elhelyezve gondoskodunk a füst és korom lehető legjobb távozásáról. Többféle bélelőanyag áll rendelkezésre, amelyek közül nem mindig a legdrágább a legjobb. A kéménybélelésre építészeti szabványok is érvényesek, amit be kell tartani.

Miért fontos a kéménybélelés?
Biztos, hogy Önnek is a családja, önmaga, otthona biztonsága a legfontosabb. A szakszerűen megépített, jól szellőző kémény legalább annyira fontos, mint a szivárgásmentes gázvezetékek, vagy a riasztóberendezés.
A jól megépített és megfelelően bélelt kéménynek kiemelt szerepe van abban, hogy a fűtés a lehető legolcsóbb legyen, és ugyanakkor elég oxigén jusson az égési folyamatoknak, miközben a káros és veszélyes gázok és füst akadálymentesen távoznak a szabadba.

Kéménybélelés nélkül balesetveszélyes?



A szállítószalagok ugyanazt a célt szolgálják, a termékek hatékony célba juttatását. A terményszárítás helyes módja a termény minőségét védi.

2015. február 2. | Kategória: Hírek

Szállítószalag, terményszárítás
A szállítószalagok régóta hasznos eszközei a gazdaságnak, legyen szó iparról vagy mezőgazdaságról. A szalag készülhet vászonból, fémből, műanyagból vagy gumiból, lehet tömör vagy szitás, hajthatja gép vagy akár emberi erő is. A cél ugyanaz, az alkalmazott technológia pedig változatos: tárgyakat mozgatni a lehető leghatékonyabban, könnyedén, kis távolságra.
Vannak szalagok, amelyekre gép pakolja fel a mozgatni kívánt árut, és úgy juttatja célba, máshol operátorok dolgoznak a szalag mellett, például összeszerelő üzemekben.
Ha azonban a mezőgazdaságról van szó, ott is kiemelten fontos szerep jut a szállítószalagoknak. A terményszállítás már évtizedek óta elképzelhetetlen a szállítószalagok nélkül – soktonnányi takarmányt és terményt lehet megmozgatni és pontosan, megfelelő ütemben adagolva célba juttatni így.
Márpedig a termény helyes kiszárítása minden szempontból jelentős. A terményszárítás ugyanis létfontosságú a gabona feldolgozásának folyamata során. A szemes termények kapillár-pórusos anyagok, a tárolásukhoz, feldolgozásukhoz a betakarításkor meglévő nedvességtartalmukat csökkenteni kell. A terményszárítás hőelvonással történik, amire több megoldás is kínálkozik.

Konvektív szárítás során úgynevezett „melegített áramló közeget”, például



Műanyag ablak, műanyag ajtó, műanyag nyílászáró, tévhitek, tények, mikor válasszuk, valóban szellőzik-e, érdemes-e cserélni és milyen áron.

2015. január 15. | Kategória: Hírek

Műanyag ablak, műanyag ajtó, műanyag nyílászáró
A műanyag ablakok, ajtók és nyílászárók jó pár éve robbanásszerűen jelentek meg a piacon, én nyugodtan mondhatjuk, hogy azonnal taroltak.
Hamar kiderült azonban a korai műanyag ablakok, ajtók, nyílászárók hibája – túl tökéletesek voltak, így a lakások nem tudtak kellőképpen átszellőzni. Mások az egyenfehér színt kifogásolják, és lássuk be, tényleg lehangoló, ha a ház profiljától teljesen elütő színű és stílusú műanyag nyílászárót építenek be.
Vannak, akikben még mindig ez a kép él, de húsz év hosszú idő az új technológiák terén, és a műanyag ajtók, műanyag ablakok korai problémái ugyanúgy eltűntek, mint a faküllős kerekek és kézidudák az autókról.

Rögtön itt van a műanyag nyílászáró színválasztásának kérdése: fóliamatricával tetszés szerinti fa mintázatú külsőt adhatunk a műanyag keretnek, ami ráadásul kopás- és karcálló is lesz. Ha pedig inkább egyszínű nyílászárót akarunk, többféle színből is választhatunk. A műanyag ajtó és műanyag ablak lehet hagyományos kinézetű, vagy



Légi áruszállítás és tengeri áruszállítás

2015. január 12. | Kategória: Hírek

Légi és tengeri áruszállítás esetében fontos tényező a szállítható áruk kategóriái és az idő. A megfelelő szállítási mód kiválasztása odafigyelést igényel.

A légi áruszállítás és tengeri áruszállítás a cégünk számára még az olyan ország esetében is elsődlegessé válhat, amelyik nem rendelkezik tengeri kijárattal és hagyományosan közúti és vasúti szállítmányozásra rendezkedett be.
Mi indokolja, hogy a szállítmányozást légi, vagy részben tengeri teherszállítással valósítsuk meg?
A válasz könnyű: költséghatékonyság. Számos olyan termék van, amelyet akár export, akár import esetében jobban megéri tengeri vagy légi úton szállítani, mintha kamiont vagy vasúti szállítást alkalmaznánk.
Mire figyeljünk légi és tengeri áruszállítás partnerünknél?
 



Vállalkozók a jég hátán

2014. december 19. | Kategória: Hírek

Közös kutatási projektben vizsgálta a Magyar Telekom és a GKI Gazdaságkutató, a siker milyen lehetőségei valóságosak a magyarországi kkv-szektor számára. A kutatásról az Üzletrész is írt, ennek égisze alatt mutattunk be hat kiválasztott kkv-t, valamennyiük más-más módon maradt talpon a válság alatt és volt képes tovább fejlődni utána.
A San Marino fagylaltozó termékinnovációt talált ki, közel s távol nem lehet pálinkafagyit kapni a környezetükben. A Kulcs-Soft Kft. megtalálta azt a piaci szegmenst, ahol első lehetett. A rendszerváltás idején alakult Merkbau Kft. a legsérülékenyebb ágazatban, az építőiparban maradt stabil. A Dover Nyelvi Centrum már a szocializmus éveiben becsempészte a lakossági szférába az iskolán kívüli nyelvoktatást, és töretlenül működnek azóta is. A Jankovits Hidraulika Kft. a humánerőforrást értékeli példátlanul nagyra. Az ITware Kft. alapítói a nagyvállalati működéstől fordultak el, hogy vállalkozóként bizonyítsanak. A Balázs-Diák Kft. is az innovációt ragadta meg, ma tabletre fejlesztenek tankönyveket. Végigtekintve működésükön megállapíthatjuk, nagyon hasonló kihívásokra adtak egészen különböző választ – valamennyien testreszabott megoldással találtak ki a labirintusból.



Új weboldal segíti a szakmunkásokat az álláskeresésben

2014. december 19. | Kategória: Hírek

Bár a szakképzett munkaerő képzése és megtartása kiemelt nemzetgazdasági cél, tíz szakmunkásból négy külföldön, elsősorban Ausztriában és Németországban keresi a boldogulását. Ezért nekik szóló weboldalt indított a Trenkwalder, Megameló néven. Állásajánlatok, tanácsok és tippek várják a betanított és szakmunkásokat.
Miközben Magyarországon ma a minden negyedik lakosnak van szakmunkás végzettsége, a Németországba kivándorlók körében 37, míg az Ausztriában elhelyezkedők között 41 százalékos az arányuk. Ugyanakkor egyre több az országon belül azon szakterületek száma, ahol egyes szakmákban komoly munkaerőhiány alakult ki. Fehér Tamás, a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója szerint ez egyértelműen kirajzolja a feladatot: világosan és valós alternatívaként kell bemutatni a hazai munkalehetőségeket.

Csak bejelentett állások
Tavaly Magyarországon a GDP több mint ötöde származott nem adózott munkavégzésből, ami nem csupán a gazdaságnak, hanem az érintett munkavállalóknak is komoly hátrányt okoz. A be nem jelentett munkavállaló ugyanis többszörösen kiszolgáltatott helyzetbe kerül: a fizetés ténye bizonytalan, az időpontja is, továbbá juttatások sorától esik el: az ingyenes egészségügyi ellátástól, a táppénztől, a túlóradíjtól, a szabadság alatti fizetés lehetőségétől, a gyermekvállaláshoz kapcsolódó állami juttatásoktól, és a későbbi nyugdíj arányos részétől is.

A munkaügyi hatóság idei első negyedévi ellenőrzései során a legtöbb feketén alkalmazott munkavállalót az építőiparban találta (34 százalék), ezt követték a személy- és vagyonvédelmi szolgáltatások (15 százalék) a kereskedelem (13 százalék) a vendéglátás (10 százalék) és a feldolgozóipar (9 százalék), vagyis gyakorlatilag a gazdaság szinte teljes vertikumában megtalálható a zsebbe fizetés káros gyakorlata. A közvetítő cégeknek tehát komoly felelőssége, hogy bemutassa, van komoly alternatívája a feketemunkának is.



Ötből négy cégvezető lát potenciált a vállalkozásában

2014. december 19. | Kategória: Hírek

A Budapest Bank felmérése szerint a kkv-szektorban minden második cég stabil működésre számít, minden harmadik bízik a növekedésben, és minden ötödik kalkulál új munkaerővel.
Problémás azonban a szakképzett munkaerő megtalálása, a motiváció, és az, hogy versenyképes béreket fizethessenek az alkalmazottaiknak.

A felmérés szerint a hazai kkv-k vezetőinek 80 százaléka véli úgy, hogy a cégükben komoly potenciál rejlik, és bízik abban, hogy 10 év múlva is sikeresen fognak működni. A következő egy évben a vállalkozások 30 százaléka vár árbevétel-növekedést, és közel 20 százaléka tervez létszámbővítést. Főképp a nagyobb árbevételű, közepes méretű cégek számítanak több munkatársra, a legmarkánsabb bővülés ezen belül is az iparban várható.

A vállalkozások számára a legnagyobb kihívást a piacrészesedés növelése, az adózás, a jogszabályoknak való megfelelés, a pénzügyi kérdések, valamint a megfelelő szakemberek felkutatása jelentik.



Plázából fotelbe: webáruházak nyerhetnek a vasárnapi zárva tartással

2014. december 18. | Kategória: Hírek

Míg a 200 négyzetméternél nagyobb üzletek és a plázák tulajdonosai szívják a fogukat, néhányan akár nyerhetnek is a vasárnapi zárva tartással. Az online áruházak egy része legalábbis arra számít, hogy nőni fog a forgalma március 15-étől. A piac egyelőre nem nagy, de olyan dinamikusan növekszik, hogy még negyedévre előre sem éri meg tervezni.
 



További oldalak:
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • ...
  • 35
  • »
  • hirdetés
    hirdetés
    hirdetés


    hirdetés
    hirdetés
    hirdetés