Hírek

A megfelelő forgószék kiválasztása

2018. augusztus 28. // Kategória: Hírek

A forgószékek nagyon elterjedtek, irodai és a szellemi munkák esetében a legtöbb ember forgószéket használ, nem véletlen, hiszen ez az egyik legkényelmesebb ülőalkalmatosság az egésznapos munkához.
Az első forgószéket Thomas Jefferson használta tudományos munkája során. 

 

Mire figyeljünk forgószék vásárlásakor?

Az irodai munka több órányi egyhelyben ülést jelent, ami megterheli a gerincet. A forgószék kiválasztásakor vegyük figyelembe a használó testalkatát, illetve a használat fő célját (rendszeresen vagy csak alkalmanként szeretnénk használni).

A megfelelő forgószék stabil, biztosítja a szabad mozgást és a kényelmes testhelyzetet.

Fontos, hogy a forgószék állítható magasságú legyen: Az ideális irodaszék magassága körülbelül 40-55 cm változtatást enged, ez a legtöbb ember számára megfelelő. A magasságot úgy kell beállítani, hogy a használó lába kényelmesen elérje a földet, a combjai vízszintesen legyenek, a karjai pedig az asztallal egyvonalban.

Ideális esetben a szék támlája magasságában állítható és dönthető: A háttámlát döntsük kicsit hátrafelé, de ne túlságosan.

A forgószék ülőfelülete legyen kellően mély és széles: Az irodai székek általánosságban 40-50 cm szélesek. Mélységet tekintve az ideális, ha a használó hátra tud dőlni annyira, hogy a háttámla megtámassza a gerincét.

Az ülőfelület ne legyen túl kemény, de túl puha sem. Tovább növelheti a kényelmet, ha a forgószéken állítható fejtámla, kar-, vagy lábtámasz is található.

A legkényelmesebb, többfunkciós főnöki forgószékek a Samurai forgószékek. Ezeket Japánban tervezték több mint 100 év ergonomikus tanulmányát alapul véve, a gyártásuk pedig Oroszországban zajlik svájci minősítéssel.

 

    

 

Bármilyen széket is válasszunk, fontos, hogy helyes testtartást vegyünk fel ülés közben, hiszen ezzel megelőzhetjük a hát- és derékfájás kialakulását.
 

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés