Hírek

Az iroda berendezése

2018. augusztus 28. // Kategória: Hírek

Az irodai dolgozók napjuk nagy részét a munkahelyükön töltik, ezért nem mindegy, hogy hogyan van berendezve az iroda, ahol dolgoznak. 

 

Az iroda esetében fontos a szín: sokan azt javasolják, hogy az irodahelyiségek fala legyen fehér, mert így tágabbnak tűnik a tér. Viszont, ha minden fehér, könnyen olyan érzésünk lehet, mint egy kórházban, ami azért nyomasztó érzés, ezért vigyázzunk a fehérrel. Ha nem szeretnénk sötét színeket használni, válasszunk egy világos pasztell árnyalatot, például sárgát, zöldet, pirosat. Ezekhez bútort is könnyű lesz találni.

Az iroda berendezése során figyelni kell rá, hogy ne zsúfoljuk túl a teret. A túlzsúfolt iroda nyomasztó mind az ott dolgozók, mind pedig a látogatók számára is. Próbáljunk olyan irodabútort választani, amely méretben és funkcióit tekintve megfelel a szoba méretének (ha szükséges, mérjük le előre a teret). Ha nem találunk olyan bútort, ami megfelelne, sok cég egyedi irodabútor készítését is vállalja.

Az irodabútorok kiválasztásánál szenteljünk elég figyelmet a design mellett a praktikusságra is, legyen fiókja, ahova az iratokat elpakolhatjuk, legyen elég hely a kis tárgyak elhelyezésére / takarítás esetén elpakolására. Ha ezekre figyeltünk, utána már jöhet a látvány.

 

Mérlegeljük, hogy mennyi pénzt szánunk irodabútorra. 

Ha nem akarunk túl sokat költeni az irodabútorokra, beszerezhetjük őket használtan is. Itt a multi cégektől átvett, jó minőségű irodabútorokra gondolunk, olyanokra, mint amiket például a Multibutor.hu kínál. Soha ne vegyünk törött, kopott, hibás irodabútort csak azért, mert olcsón adják.

    

 

Ha a dolgozók 8-10 órát is eltöltenek az irodában a forgószékek mellett akár egy kanapét is érdemes lehet beszerezni, persze ha elfér.

Berendeztük az irodát, de valami még mindig nem jó?
Dobjuk fel pár zöld növénnyel, képpel a szobát, esetleg akasszunk a falra egy naptárat.
A munkakörnyezet még komfortosabb lesz, ha néhány személyes tárgy is kerül az asztalra, egy családi fotó, kabala, stb.. Ez nagyban javíthat a munkakedven is. :)

Az iroda berendezése nem egyszemélyes feladat, ha nincs ötletük, érdemes megbízni egy lakberendező céget, vagy kérjük ki néhány munkatárs véleményét, és csak utána kezdjük el a vásárlást. Nyilván lesznek olyan helyzetek, ahol a döntés nem mindenki számára lesz optimális (ha olyan az iroda elrendezése, valakinek muszáj az ajtónak háttal ülnie), de mindig próbáljunk figyelni mindenki igényeire!
 

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés