Hírek

IPARI HEGESZTŐGÉPEK! Ahogy mi csináljuk!

2015. április 17. // Kategória: Hírek

Az SL Metál Bt. Kizárólag a nagy teljesítményű, ipari hegesztéstechnikai berendezésekre specializálódott! MMA, AWI, Inverteres és CO hegesztőgépek segítségével tökéletes varratokat készíthet minden hegesztő szakember
Az AWI hegesztőgépet TIG hegesztőgépként ismerik külföldön, és az egyik legkedveltebb géptípus. A „magyar” nevét három szó adta: Argon, Wolfram és Inverter (egyenáram), a nemzetközi betűszó pedig a Tungsten, Inert és Gas szavakból áll össze.
Miért is jó annyira az argon védőgázos volfrám-elektródos ívhegesztőgép? Mert alkalmas bevont elektródás, azaz rutilos, bázikus, cel, saválló, feltöltő, öntvény és alumínium bevont elektróda hegesztésére, AWI módban pedig szénacél, saválló acél és réz hegesztésére is. Érdeklődni az slmetal@slmetal.hu e-mail címünkön lehet.
 

 

A nevét onnan kapta, hogy AWI-hegesztéskorargon gázburok veszi körül a volfrám-elektród és az alapanyag között húzott ívet. A gázburok hatásossága persze jelentős mértékben függ a gáz sűrűségétől és a hegesztés sebességétől.

IPARI HEGESZTŐGÉPEKRŐL ÉRDEKLŐDJÖN AZ slmetal@slmetal.hu levelezési címünkön.

A ponthegesztőgép ezzel szemben egyen- és váltóárammal is hegeszt, kapható helyhez kötött, illetve hordozható berendezés formájában is. Nevét onnan kapta, hogy pontszerű hegesztésre használható készülék, amelynek fontos része az elektróda.
A ponthegesztőgép az elektróda (amely jó elektromos- és hővezetésű anyagból készült) segítségével valósítja meg a koncentrált áramátadást és a nyomás közvetítését.

A CO hegesztőgép jellegzetességei közé tartozik az állandó előtolási sebesség, a magas bekapcsolási idő, az energiatakarékosság mellett is jó ívstabilitás és beolvasztás, az alacsony elektromágneses kibocsátás és a csekély méretű fröcskölés.
A CO hegesztőgép funkciói között szerepel az ív ki és bekapcsolása, ezáltal automatizálható a hegesztés. Kitűnő hegesztési jellemzőket a kapcsolható és állítható fojtással lehet elérni, és ráadásként képesek kiegyenlíteni a hálózati áram ingadozásait is.

A CO hegesztőgépnek több fő típusát is érdemes megemlíteni. Az inverteresvédőgázas CO hegesztőgépnél például fontos, hogy a hegesztéshez nagy teljesítményű áramforrást kapjunk. Ehhez IGBT, azaz Insulated Gate BiopolarTransistor tranzisztorokat alkalmazunk, ami az 50Hz/60Hz hálózati áramot egyenárammá alakítja, majd megnöveljük a frekvenciáját.
Az inverteres technológia ráadásul komoly előrelépést jelentett a hordozhatóság és hatékonyság szempontjából, hiszen miközben ahatásfokuk több mint 30%-kal nőtt, a gépek mérete és súlya jócskán lecsökkent.

Bármit is akarunk hegeszteni, ma már az egészen kis, hordozható hegesztőgépektől a hatalmas ipari készülékekig széles kínálat áll a szakemberek rendelkezésére.
 

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés