Hírek

Szerszámgépek és célgépek tudástára.

2015. április 17. // Kategória: Hírek

Ha egyedi szerszámokra vagy különleges célgépekre van szüksége, akkor keressenezen az oldalon olyan céget, amely egyedi célgépeket készít.
A szerszámgépek a gépipari termelés legfontosabb eszközei, hiszen az esztergával készítünk el minden olyan szerszámot, amivel további gépeket hozunk létre. Legyen szó akár hagyományos vagy fémmegmunkáló, akár forgács nélküli vagy forgácsoló szerszámgépről, ha egyedi szerszámra van szükségünk, bármit megvalósítanak a szakemberek.
Manapság mind gyakrabban szembesülhetünk azzal az esettel, hogy bár a hagyományos szerszámok és célgépek kínálata óriási mértékűre nőtt, bizonyos munkafázisokat vagy feladatokat nem tudunk a hagyományos szerszámokkal vagy gépekkel elvégezni. Ilyenkor kell szerszámokat vagy célgépeket készítő szakemberhez, vállalkozáshoz fordulnunk.
 

 

A megmunkálás módja szerint a szerszámgépek alábbi főcsoportjait különböztetjük meg: esztergák, marógépek, fúrógépek, gyalugépek, vésőgépek, üregelőgépek, köszörűgépek, fogaskerék-megmunkáló gépek, szűkített feladatú gépek, célgépek, aggregátgépek, gépsorok.

Ha egyedi gépek és célgépek tervezésére, kivitelezésére van szükségünk, forduljunk erre szakosodott szakemberekhez. A minőség, színvonal, tartósság és pontosság mind kiemelt szempont kell legyen, elvégre egyedi szerszámot vagy célgépet nem kapunk a barkácsáruházakban.
Szériagyártáshoz, ipari mennyiségű termékek készítéséhez a célgépek, célszerszámok kászítése szükséges. Fontos az ipari tapasztalat, anyagismeret, gyártási ismeret, mert csak akkor lesz tartós és kifizetődő célgépet készíttetnünk.

Manapság már mind a precizitás mind a gyártási sebesség elképesztő szintet ért el. A modern szerszámgépeket nagy műveletkoncentrációjú gépeknek is nevezzük, mivel egyre többféle technológiát és szerszámot összpontosítanak magukban, így a gyártmány kész, vagy majdnem kész állapotban kerül le a gépről.
Ezeket a komplex szerszámgépeket nevezzük MCBMachiningCentrenek, azaz megmunkáló központnak, vagy rugalmas gyártócellának, azaz FMCB FlexibleManufacturingCellnek.

Ügyeljünk rá, hogy a megbízott szakember vagy cég lehetőleg ISO minősítésű szabvány szerint végezze a szerszámgépek és célgépek tervezését, fejlesztését és gyártását, vagy akár a telepítésének felügyeletét is. Az sem árt, ha vállalják a szerviz-szolgáltatásokat is – elvégre ők készítik az általunk megrendelt, egyedi szerszámot vagy célgépet.
 

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés