Hírek

Öntadadó szalagok és fényvisszaverő csíkok fogalma.ELMATIT Kft.

2015. március 9. // Kategória: Hírek

Látni és látszani mindannyiunk érdeke ezért használjunk jól láthatósági ruházatot, kabátot, fényvisszaverő öntapadós ragasztószalagok és ragasztó pöttyök speciális szalagokat vagy csíkokat este vagy sötétben az ELMATIT Kft.-től
Fényvisszaverő szalagok, láthatósági ruházat.Akár kerékpáron közlekedik valaki, akár a munkáját végzi, szürkület után, este kiváltképpen fontos a láthatóságunk. Aki vezetett már autót, tudja, mennyire nehéz egy kivilágítatlan embert vagy tárgyat észrevenni a sötétben – a reflektorok ritkán világítanak száz méterekre, ha pedig még köd, pára vagy eső is csökkenti a látási viszonyokat, mire láthatóvá válik valaki, gyakran már késő.

 

Ezért fontos, hogy láthatósági kabátot viseljünk, vagy legalább fényvisszaverő csíkokat, szalagokat. A láthatóságunk érdekében az alábbi alapelveket fontos, hogy szem előtt tartsuk:

Az út szélére kisebb figyelem fordul, ezért ha ott kell haladnunk, vagy dolgoznunk, mindig viseljünk jól láthatósági mellényt, kabátot, ruházatot! Ezt egyébként rendelet is előírja!
A sötét ruha alig észrevehető! Ha ilyen ruházatunk van, viseljünk rajta minél több láthatósági kelléket, fényvisszaverő csíkot, pántot.
A láthatósági ruházat fényvisszaverő eszközök, kellékek nélkül is figyelemfelkeltő. Ködben, nappali világosságban a neonsárga vagy neonzöld színek látszanak a legjobban!

Tartsuk szem előtt, hogy a legfontosabb, hogy a lehető legmesszebbről észrevegyenek minket, akár előttünk, akár mögöttünk halad. Az autósok mellett minden más közlekedő ember is veszélyt jelenthet. Lovas kocsi, kerékpár, motor – mind okozhat balesetet, ha a vezetőjük nem vesz észre minket.
A fényvisszaverő szalagok működése
A láthatóságunk javításában segítenek a passzív láthatósági eszközök. Ezek olyan fényvisszaverő termékek, amelyek anyaguk tulajdonságai révén verik vissza a rájuk eső fényt. Ezt retroreflexiónak nevezzük, és azt jelenti, hogy az anyag felületét prizma, vagy gömb alakúra képezik ki, ami a ráeső fényt a fényforrás irányába veri vissza.

Hogy ez miért jobb, mint az egyszerű tükröző felületek? Mert a fényforrás felé veri vissza a beérkező fényt, így az autós, motoros is jobban, messzebbről érzékeli. Így működnek egyébként a közlekedési táblák is.
Ha a retroreflexív fényvisszaverő csíkkal kombináljuk a jól láthatósági kabátot, ruházatot, akár 200 méterről is láthatóvá válunk, ez pedig életet menthet!

Munkavédelem láthatósági ruházattal, fényvisszaverőkkel
Manapság már a filléres mellényektől a drága láthatósági termékekig széles a kínálat, de nem érdemes spórolni! A jobb minőségű és hatékonyabb láthatósági termékek, fényvisszaverő szalagok, láthatósági kabátok ugyan többe kerülnek, de élettartamunk, használhatóságuk nem hasonlítható össze a bevásárló központok által kínált termékektől!
Ha az életünkről, egészségünkről van szó, néhány ezer forinton ne múljon, szerezzünk be fényvisszaverő szalagokat.
 

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés