Hírek

Felhőhasználatban a magyar vállalkozások a sor végén kullognak

2014. december 14. // Kategória: Hírek

Sereghajtók vagyunk az Unióban a vállalati felhőhasználatban, derül ki az Eurostat 2014-es jelentéséből. Csak Bulgáriát, Görögországot, Lengyelországot, Lettországot és Romániát előzzük meg.

Az idei adatok szerint szinte valamennyi a tagállamokban működő, tíz főt meghaladó vállalkozás használ internetet (97 százalék), de csak mintegy ötödük (19 százalék) él a felhőmegoldással. Szektor szerint nem okoz nagy meglepetést, hogy az informatikával és kommunikációval foglalkozó cégek vezetik a statisztikát (45 százalékkal). A második legnagyobb csoportot a tudományos vagy technikai tevékenységekben ügyködő vállalkozások adják (27 százalék). A felhőmegoldásokkal élő cégek 66 százaléka emailezésre, 53 százaléka tárolásra használja azt, másra biztonsági megfontolásokból nem. A csak hagyományos módszerrel internetező vállalkozásoknál a tájékozottság hiánya a fő akadálya a továbblépésnek, de ide sorolható még a jogszabályi bizonytalanság, az ár, illetve maga a tény, hogy harmadik fél tárolja a bizalmas üzleti adatokat.

Az Unióban Finnország jár elöl a felhasználásban (51 százalék), őt követi hasonló arányban Olaszország (40százalék), Svédország (39 százalék) és Dánia (38 százalék). A skála másik végpontján azok az államok állnak, amelyekben még minden tízedik vállalkozás sem használ felhőt. Magyarország is ebben a csoportban helyezkedik el a maga 8 százalékos használatával.

 
 

Kapcsolódó hivatkozások

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés