Hírek

Nézze meg a világ legnagyobb Google térképét

2014. szeptember 10. // Kategória: Hírek

Amit eddig csak a számítógépek, okostelefonok, tabletek képernyőjén láthattak, azt most óriásiban is megnézhetik (és használhatják) azok, akik Tokióba látogatnak.
Egy-egy város felfedezése, amellett hogy izgalmas kihívás, nem mindig könnyű, főleg ha nem értjük az ottaniak nyelvét. Fokozottan igaz ez Japánra, talán ezért is döntött úgy a Google, hogy egy turisztikai kampány részeként, Tokióban, a Shibuya állomás kijáratánál szerel fel egy gigantikus Google térképet.

A több mint három és fél méter képátlójú Google Mapsen egyszerű tájékozódni, ráadásul még egy mikrofont is elhelyeztek az installáció előtt, hogy szóban kiadott utasításokkal lehessen támogatni a navigációt. (Más kérdés, és erre az engadget is rámutat, hogy mennyire lesznek érthetőek ezek a parancsok a Shibuya állomás körül hömpölygő zajos tömegben.)
Egyébként minden úgy történik, mintha a számítógépünkön (vagy mobileszközünkön) használnánk a Google Mapset, hogy eligazodjunk a Shibuya negyed kusza, tekergő sikátoraiban. Kár, hogy mindez csak egy kampány része, így állítólag az installáció csak ideiglenes.

 
 

Kapcsolódó hivatkozások

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés