Hírek

A cégek már nem félnek a felhőtől

2014. szeptember 1. // Kategória: Hírek

Az idén tavasszal indított versenyt a Telekom debütáló, illetve már működő, de innovatív üzleti alkalmazásoknak. Mind a hazai, mind a nemzetközi mezőnyben a MiniCRM nevű appot találták a legkiválóbbnak.
Kezdjük az elején: a CRM rendszernek attól kezdve lehet jelentősége, amikor a vállalati szervezés és irányítás eléri a saját természetes korlátait. Hogyan legyen mindenki up to date, amikor egyre több kolléga érintett. Mit tegyünk, ha van stratégiánk, de menet közben irányt kell váltani. Vagy ha, bár fontosnak tartanánk, nincs elég idő a projektre, nem elég kidolgozott az árajánlat, nem engedhetjük meg, hogy kövessük a tranzakciók utóéletét. A CRM-rendszer az egyre duzzadó levélláncokat, az egyre kuszább jegyzeteket, a lassan követhetetlen utólagos módosításokat szálazza szét és teszi kezelhetővé.

 

Miért nem használja mindenki?
Egy, a Magyar Telekom megbízásából kkv-vezetők körében készült felmérés szerint a cégvezetők 85 százaléka gondolja úgy, hogy elég jól ismerik ügyfeleiket, és jó minőségű az ügyfelek kiszolgálása. A kis- és középvállalkozások mindössze 4 százaléka használ CRM rendszert. Pedig CRM nélkül sok hiányosságra, problémára nem is derül fény. Sok vállalat nem tudja, hogy azért nem tud növekedni, azért nem jön a várt árbevétel, mert a vezetők nem látják a hibákat, nem tudnak az elfelejtett ügyfelekről. A rendszer összefogja a folyamatokat, időt spórol, és szinte nullára csökkenti annak esélyét, hogy elkallódik egy ügyfél jelentkezése, vagy elmarad egy visszahívás. Adja magát a kérdés, ha ilyen nyilvánvalóak az előnyei, ugyan miért tudta az Eurostat 2013-ban kimutatni, hogy az uniós államok közül Magyarországon a legalacsonyabb a felhasználó cégek száma? A nagyvállalatok egészen jól állnak, de a kkv-szektorban még csak a fehér hollók hallottak róla.

Könnyebb elérhetőség
Leskó Norbert valahol a két part között állt, amikor rájött, hogy abban rejlik az üzleti potenciál, ha a szoftver elérhetőségét könnyíti meg. Az Árukereső.hu alapítójaként és ügyvezetőjeként épp elég kitartóan kereste azt a CRM-rendszert, amely illeszkedik az ügyfelek közti árnyalatokhoz. Sőt már az itt töltött 12 évben szerepet játszott, hogy az egyetemről kikerülve olyan munkahelyre készült tudatosan, ahol a technológiában éppúgy kiemelt szerepet kap az újdonság, mint az üzleti arculatban. „Meg akartuk érteni, melyik webshop hajlandó többet fizetni jobb szolgáltatásokért, és ki az, aki éppen kevesebbet akar költeni nálunk, így hát több tucat rendszert végigpróbáltunk – meséli. – Két irányt tapasztaltunk: a nagyon komplex megoldásokat nehéz megérteni és kezelni, de az, amelyiket első látásra is szívesen használnánk, nem tud mindent, amire szükségünk van. Amikor az Árukeresőt megvette az Allegro, és én eljöttem, ennek áthidalásán kezdtünk gondolkozni. Így született meg a MiniCRM koncepciója.”

 

Kapcsolódó hivatkozások

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés