Hírek

Egyre népszerűbb a kölcsönzött munkaerő

2014. augusztus 25. // Kategória: Hírek

Majdnem ötödével, 18,9 százalékkal bővült a munkaerő-kölcsönzés 2013-ban, és a tendencia az idei első félévben is töretlenül folytatódott - áll a Trenkwalder elemzésében.
A munkaerő-kölcsönzés főleg a fizikai beosztásokban jellemző, döntő többségük betanított szakmunkás pozíció.

A kölcsönzött alkalmazottak 24,5 százaléka 25 év alatti, jelentős többségük pályakezdőként szerzi meg ily módon első tapasztalatait a munka világában. A kölcsönzött munkavállalók havi bruttó átlagkeresete meghaladta a 145 ezer forintot, ami 43 százalékkal magasabb az aktuális minimálbér-szintnél.

Fontos pont
„A munkaerő-kölcsönzés fontos belépőpont a munkaerő-piacra: a tavalyi 120 ezer kölcsönzött munkavállaló 24,4 százalékát a foglalkoztatók időközben saját állományba vették át, lehetővé téve a cégen belül további karrier építésének lehetőségét" – mondja az adatokkal kapcsolatban Fehér Tamás, a Trenkwalder ügyvezetője.

 

Dinamikus növekedés
Míg 2009-ben a gazdasági válság hatására a kölcsönzött munkavállalók száma alig haladta meg a 79 ezret, mindössze négy év kellett ahhoz, hogy ez a szám másfélszeresére nőjön. A mostani becslések szerint a 2014-es adat akár a 140 ezret is elérheti.

 

Kapcsolódó hivatkozások

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés