Hírek

E-RURALNET - workshop új tanulási módszerekről

2009. szeptember 1. // Kategória: Hírek

A Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézetének egyik jelenleg futó projektje keretében workshopot szerveznek Győrben, szeptember 7-én.
 
A Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézetének egyik jelenleg futó projektje keretében workshopot szerveznek Győrben, szeptember 7-én.

A projekt címe: E-RURALNET E-learning alapú hálózat a vidék fejlődéséért (Network promoting e-learning for rural development)

A projekt megvizsgálja, hogy miként lehet a vidéken élő emberek élethosszig tartó tanulási lehetőségeit javítani az infokommunikációs technika (IKT) használatával.

A projekt előzménye, a 2005–2007 között szervezett, ún. EURACADEMY OBSERVATORY: A European Observatory of the use of ICT-supported Life Long Learning by SMEs, Micro-Enterprises and the Self-employed in Rural Areas Leonardo projekt, melyet gyakorlatilag azonos partnerséggel sikeresen befejeztünk. A projekt eredményének tekinthető, hogy kimutatta azon korlátokat, amelyek meggátolják a vidéken élők számára, hogy kellő tapasztalatot és tudást szerezzenek az IKT-alapú tanulásban az infrastrukturális elmaradottság, az egyének alacsony motivációs szintje miatt. A kutatás eredménye rámutatott arra is, hogy európai szinten milyen nagy különbségek mutatkoznak. Feltérképezte, - kérdőívek, interjúk segítségével - a vidéki területek menedzsereinek és alkalmazottainak élethosszig tartó tanulással kapcsolatos szükségleteit, ezzel meghatározva az IKT által támogatott képzésre való igényt, annak lehetőségét. További eredmények olvashatók a www.euracademy-observatory.org honlapon.

Az E-RURALNET projekt megvalósításában szinte ugyanazok a partnerek vesznek részt Európa 11 országából, mivel a projekt „szerves” folytatása az OBSERVATORY projektnek. Az E-RURALNET projekt célja hogy feltérképezze, kiterjessze és javítsa a vidéki térségekben jelentkező e-learning kereslet-kínálattal kapcsolatos valamennyi információt, dokumentumot...

Mindezt szolgálja az a 11 workshop, mely minden partnerországban megrendezésre kerül. Magyarországon 2009. szeptember 7-én tartjuk Győrben az MTA RKK Nyugat-magyarországi Intézet, mint projektpartner szervezésében.

Workshop címe: Új tanulási módszerek a fenntartható vidékért

Mellékeltük a workshop programját.

Kérem, amennyiben részt kíván venni a workshopon, kérjük, az alábbi e-mail címre jelezzen vissza szeptember 3-ig: bajg@rkk.hu.

Forrás: MTA Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés