Hírek

Falukutató kurzus és tábor Bagon

2009. szeptember 14. // Kategória: Hírek

Beszámoló az óvoda építéséről

Időközönként beszámolunk Veresegyháza beruházásainak folyamatáról, melyek az Európai Unio, és Veresegyház Önkormányzat közös finanszírozásában valósulnak meg.
 
Beszámoló az óvoda építéséről

Időközönként beszámolunk Veresegyháza beruházásainak folyamatáról, melyek az Európai Unio, és Veresegyház Önkormányzat közös finanszírozásában valósulnak meg.

A beruházás célja egy nyolc foglalkoztatós óvoda építése tornaszobával, 400 adagos konyhával, eszközellátással, nyelvi- és számítástechnikai kompetenciák fejlesztésére is alkalmas felszereléssel. A projekt a már meglévő létszámbővítési igényeket szolgálja ki (a befogadó képesség még 200 gyermek elhelyezését teszi lehetővé ), és így a település népességmegtartását segíti elő. Az épület teljesen akadálymentesítes lesz, az udvarban tanösvény kialakítása is sor kerül. A konyhablokkot a megnövekedett igények kiszolgálásra terveztettük.

*



Néprajzi tanulmány készül Bagról

A Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán 2007 óta él az a Faluszeminárium elnevezésű kurzus, amelyhez kapcsolódóan minden évben tartozik egy falukutató tábor.

A tábor egyik célja, hogy a diákok év közben szerzett elméleti és módszertani ismereteiket a terepen kipróbálhassák. A falukutató kurzus és a tábor másik fontos feladata, hogy a leendő diplomás szakemberek közvetlenül megtapasztalhassák a különböző szinten „modernizálódott“ vidéki társadalmak működését.

*



A Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács 2009. augusztus 7-i ülésén döntött az ez évi TEKI, CÉDE és TEUT pályázatokról

Az Aszódi kistérség települései eredményesen pályáztak, több, mint 100 millió forintot fordíthatnak céljaik megvalósítására. (Csatolva a nyertes lista.)

*



Szabadidőparkot avattak Zsámbokon 2009. augusztus 7-én

A beruházás a MOL és az Ökotárs Alapítvány Zöldövezet programjának keretében nyert pályázattal valósult meg közel egy millió Ft értékben

A helyi lakosok önkéntes munkával nagyban hozzájárultak az áprilisban kiírt pályázat sikeréhez.

Természetes anyagból készült játékok, ugrálóiskola is hozzájárul a gyerekek kellemes időtöltéséhez.
Ösvény labirintus is helyt kapott a téren, valamint tűzrakó helyek is kialakításra kerültek. S mindez egy sportpálya közvetlen közelében került kialakításra.

Az átadó ünnepség végén csemetefák örökbefogadása történt.

*



Ikladi Falunap, óvodaátadással

Augusztus 20-21-én Ikladon falunapot tartottak. Az ünnepséget összekötötték a felújított óvoda átadásával, melyet CÉDE támogatásból valósítottak meg.

A falunapi rendezvényt Madarász István polgármester nyitotta meg.

Ünnepi beszédet Dr. Szabóné Müller Tímea ÉKPM LEADER elnökasszony, országgyűlési képviselő mondott.

Ezután felszentelték az új kenyeret és a népviseletbe öltözött gyerekek a kenyérből mindenkit megkínáltak.

A helyi óvodások és a nemzetiségi együttesek színvonalas műsorral szórakoztatták a közönséget.

21-én sportnapot tartottak. Este koncerttel zárult a kétnapos rendezvény.

Forrás: Aszódi HVI, Veresegyházi HVI, Észak-kelet Pest Megyei LEADER Egyesület
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés