Hírek

Wellness hotel, komp és turisztikai beruházások

2009. szeptember 15. // Kategória: Hírek

Dél-balatoni biotermékeket és népviseletet vittek Barcsra

Információs anyagokkal és a térség értékeinek bemutatójával volt jelen a Barcsi Nemzetközi Vásáron a "Dél-balatoni "LEADER Nonprofit Zrt.
 
Dél-balatoni biotermékeket és népviseletet vittek Barcsra

Információs anyagokkal és a térség értékeinek bemutatójával volt jelen a Barcsi Nemzetközi Vásáron a "Dél-balatoni "LEADER Nonprofit Zrt. Az esemény résztvevői a lengyeltóti dióval, a máriafürdői Balla-pince boraival, Krisna-völgyi biotermékekkel és Rimóczi Hajnalka népviselet készítő munkáival találkozhattak. Varasdi Szabolcs, a fonyódi vidékfejlesztési iroda vezetője arról is beszámolt: szakmai konzultációt tartottak a szervezők a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal együttműködve.

*



Hungarofalu és Hungarikum falu szakmai információs nap Fonyódon

2009. július 1-én került összehívásra a dél-dunántúli és a nyugat-dunántúli HVI irodavezetők részére a 17. Sziget fesztiválon és a Hungaroring rendezvényekkel kapcsolatosan megvalósuló Hungarofalu és Hungarikum falu FVM projekttel kapcsolatos egyeztetés.

Csobod Tibor osztályvezető ismertette a programmal kapcsolatos főbb információkat és tudnivalókat. A programmal kapcsolatosan elmondható, hogy egy olyan rendezvény kerül mindkét helyszínen megrendezésre, amely szerepe önmagában is egyedi és a térségi szereplők számára egy olyan közvetett lehetőség, amellyel fontos, hogy élni tudjanak.

A programokon való megjelenési lehetőség egy-egy kistérség, illetve helyi közösség részére nem csupán arról szól, hogy bemutathassa az adott tájegységre vagy térségre jellemző természeti, kulturális értékeit, hanem a koordinált programszervezés által olyan nemzetközi, egységes, közösségi, régiós marketing projektnek válhatnak részesévé, amellyel a korábbiaknál, hatékonyabb és sokkal nagyobb nyilvánosságot, érdeklődői kört tudnak megszólítani.

*



Három fonyódi strand kapott kékhullám zászlót

A zászló szimbolizálja a környezet, az élővilág, a víz minőségét, a strandok biztonságát, a vizesblokkok színvonalas kialakítását a strandokon és a kikötőkben is.

A lobogót nemzetközi zsűri adta át, szintén nemzetközi bizottság javaslata alapján. Az elismerés egy évre szól.

*



Szárnyaltak a Fonyódi Kormoránok a balatoni szélben

Szenzációs somogyi eredmények születtek a 41. Balaton Kékszalag vitorlásversenyen. Az első tízbe két somogyi csapat is befért: a Siófoki Vízi SK CAPELLA nevű hajójával a hatodik, míg a Fonyódi Kormoránok a Gardazzura (Ice N’go Therapy) fedélzetén a hetedik legjobb eredményt érték el.

*



Vízilabdakapukat telepített Fonyódon a Vodafone

A Vodafone újabb adománnyal járult hozzá, hogy a Magyarországon méltán elismert sportágat, a vízilabdát tovább népszerűsítse.

Július végén vízilabda kapukat helyeztek el a fonyódi, „Kékhullám" zászlóval is kitüntetett Tungsram strandon a Vodafone jóvoltából, melyet augusztus végéig élvezhetnek a vízilabdázni vágyók. A kapukat természetesen bárki ingyen használhatja.

*



Bélatelepi emléktábla avató

Az első fonyódi fürdőzők előtt tisztelegve a bélatelepi strand bejáratánál állított emléktáblát a városvédő egyesület és a Bélatelepi Nyaralók Fürdőegyesülete.

Az igényes, nem szokványos emléktábla az ősfürdőzők világába és a bélatelepi strand történetébe ad betekintést. A szöveges rész mellett kuriózumnak számító fényképek teszik a táblát sokatmondó információk hordozójává. A századfordulós fotók és a hozzáfűzött néhány sor eligazítja a boldog békeidők Fonyódja, Bélatelepi iránt érdeklődő szemlélőt.

*



Több mint 100 millió forint özönvíz ellen

Egyedüli Balaton parti településként Balatonlelle Város Önkormányzata több mint százmillió forintnyi (108 838 800 Ft) támogatást nyert el a Dél-dunántúli Operatív Program DDOP-2007-5.1.5. „B" komponens kódszámú támogatási keretéből.

A projekt célja a kedvelt Balaton parti település legfrekventáltabb, Strand és Móló környéki parti településrészének az esőzések utáni elárasztásának megszüntetése, ezáltal a lakosság, turisták és a vállalkozók számára jobb és egészségesebb környezeti feltételek megteremtése, a környezet állapotának javítása.

A beruházás mind földrajzilag, geomorfológiailag, vízrajzilag és ökológiailag is indokolt, egyrészt a Balaton közelsége, másrészt a település ökológiai hálózatot érintő volta miatt. A projekt 2009. év II. negyedévében valósult meg - így a turisztikai szezon alatt már nem kell attól tartani, hogy egy jelentősebb esőzés után víz alá kerül a település ezen frekventált része.

*



Elkezdődött a szüret a Balatonboglári Borvidéken

Augusztus elsejétől jelentősen megváltoztak a borral kapcsolatos szabályok, életbe léptek az új borkategóriák melyek az oltalom alatt álló földrajzi eredetmegjelöléshez kapcsolódnak.

A sokat hangsúlyozott: a termőhely, a fajta, az évjárat, a művelésmód valamint a borkészítés alap technológiája mintegy márkajegyekké válnak.

*



2013-ig elkészül a Fonyód-Badacsony komp

2013-ra készülhet el a második balatoni komp. Fonyód és Badacsony között két hajó közlekedik majd, egyenként 48-50 járművet és 350 utast szállítanak, és 20 perc alatt teszik meg az öt és fél kilométeres utat.

A beruházás csaknem teljes költségét várhatóan uniós pályázati pénzből fizetik – jelentették a fonyódi sajtótájékoztatón a kikötőben.

*



Megkezdődött a lengyeltóti kistérségben a kistelepülések agglomerációs szennyvízkezelési rendszerre való rácsatlakozásának felmérése

A kistérség nagyobb településein már évek óta jól működik a szennyvízkezelési rendszer, de a kisebb telepölések még nem kötöttek rá a rendszerre. Most, ebben a projektben lehetőség nyílik arra, hogy a kistelepülések közül Gyugy és Somogyvámos is rácsatlakozzon a rendszerre.

*



Csúcsra járt a Balaton a hosszú hétvégén

Minden jó, ha jó a vége – aggodalomra nem lenne ok a Balaton partján, ha a közhelyet hívnánk segítségül: az elmúlt hosszú hétvége forgalmát ugyanis az idei csúcsok között tartja számon több vállalkozó.

*



Beruházás: 3,5 milliárdból wellness hotel épül Marcaliban

Három és fél milliárdból épül négycsillagos szálloda Marcaliban. A gyógyfürdő, a fedett uszoda, s a wellness hotel komplex idegenforgalmi centrumként működik majd.

Forrás: Dél-Balaton LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt., Somogyi Hírlap
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés