Hírek

Közép-Nyírségi és Rétközi Vidékfejlesztési Nap

2009. szeptember 16. // Kategória: Hírek

Sikeres volt a III. Közép-Nyírségi és Rétközi Vidékfejlesztési Nap Nyírkarász Községben

A rendezvény helyszíne: Nyírkarász, Váci Mihály Általános Iskola Sportpálya
A rendezvény időpontja: 2009. augusztus 29.
 
Sikeres volt a III. Közép-Nyírségi és Rétközi Vidékfejlesztési Nap Nyírkarász Községben

A rendezvény helyszíne: Nyírkarász, Váci Mihály Általános Iskola Sportpálya
A rendezvény időpontja: 2009. augusztus 29.

A 33 települést bemutató kiállítás, Labdarúgó Torna, illetve Főzőverseny 10 órakor kezdődött, ugyanúgy, mint a Vidékfejlesztési Nap társrendezvényeként megrendezett VIII. Észak-Alföldi Regionális Szántóverseny is.

A szakmai programok délben vidékfejlesztési workshoppal kezdődtek, ahol a HACS munkatársai kötetlen beszélgetés keretében válaszoltak az érdeklődők kérdéseire, illetve szintén déltől az ÚMVP szakmai sátor is várta a látogatókat. 13 órától kulturális programok gondoskodtak az önfeledt szórakozásról.



A 18 órától kezdődő koncertek, fellépések nagy sikert arattak, mint ahogy a 21 órától kezdődött tűzijáték is. A rendezvény fél 1-kor zárult.



*



Ipari park épül Baktalórántházán

Egy 18 hektáros ipari park alapkövét helyezték el július 10-én pénteken Baktalórántházán, Szabolcs-Szatmár-Bereg súlyos foglalkoztatási gondokkal küzdő kistérségnek, egyszersmind a megye földrajzi központjában.

Az ipari befektetési területet egy régi, 8 hektáros fafeldolgozó telep átépítésével és annak 10 hektáros bővítésével alakítják ki. A baktai vasútállomás mögött elterülő, iparvágánnyal is rendelkező új ipari parktól a foglalkoztatási gondok enyhítését várják. Erre annál is inkább meg van a remény, mivel a tovább épülő, s itt elhaladó autópálya gyors megközelítést tesz majd lehetővé, vonzerőt jelentve az ipari parkba betelepedő vállalkozásoknak.

Ráadásul az itt várhatóan szükséges 100-150 főnyi munkaerő is rendelkezésre áll az átképezhető munkanélküliek jelentős létszámú táborából.

*



Sikeres volt a Falunap lebonyolítása Levelek nagyközségben

A Baktalórántházai HVI első Falunapja Leveleken került megrendezésre augusztus 1-jén. A hivatalos megnyitóra délután 15:00 órakor került sor, de a kézművesek foglalkozása, ugráló- és mászóvárak, a Megyei Könyvtár képviselőinek sátra, a drogprevenciós sátor, illetve az ÚMVP Szakmai Sátor már 12:00 órától várták az érdeklődőket.

Szanyi Lászlóné polgármester asszony hivatalos köszöntője után a nagyszínpadé volt a főszerep, ahol néptáncos-bemutatót, illetve a nyugdíjasok előadását tekinthették meg. 16:00 órakor a baktalórántházai tűzoltók tartottak bemutatót, az égő kocsiból mentést, illetve a műszaki mentést szemléltetve.

16:45-kor DJ Szatmári és Jucus fokozták a hangulatot, majd helyi, illetve környékbeli előadók mutatták be zenés-táncos előadásukat.

Az ÚMVP Szakmai Sátorban meghirdetett vidékfejlesztési totónak szintén nagy sikere volt, a nap folyamán a műsorvezető több alkalommal is bemutatta, illetve népszerűsítette a sátrat.
A totó eredményhirdetésére este 19:00 órakor került sor, körülbelül 30 résztvevő nyert kisebb-nagyobb nyereményeket.

Este 20:30-kor kezdődött Mérai Katalin produkciója, aki sanzon- és egyéb műfajokból énekelt népszerű dalokat.
Az est egy fénypontja a helybéli fiatalokból álló Billy Nixon and the Mississippi Cowboys előadása volt.
A rendezvényt tűzijáték zárta.

*



Sikeres volt a Falunap lebonyolítása Rohodon

Rohod Község Önkormányzata augusztus 15-én rendezte meg idei falunapi rendezvényét.

A programok már reggel 6 órakor elkezdődtek, zenés ébresztéssel vonultak végig a község utcáin. Nap közben ügyességi vetélkedőket, főzőversenyt, illetve különböző kulturális műsorokat követhették figyelemmel a kilátogatók, majd 15 órától kezdődtek a színpadi előadások.

Először Nótár Mary adott koncertet, majd a Romwalter duó, latin táncbemutató, Unicum Plus Band, és végül Dj Szatmári és Jucus fokozták a hangulatot. 21:30-tól tűzijáték, majd éjszakába nyúló utcabál zárta a Falunapot. A rendezvény nem ÚMVP támogatással jött létre.

*



Sásdiak látogattak kistérségünkbe

Augusztus 3-5 között látogattak el a Baktalórántházi Kistérségbe a Sásdi Kistérség dolgozói, vezetői. A látogatás fő célja a kapcsolatok építésén és elmélyítésén túl az volt, hogy a Sásdi Kistérség tagjai megfigyelhessék, illetve tanuljanak a Baktalórántháziak Gyermekesély Programjáról.

A háromnapos látogatást mindkét oldalról sikeresnek ítélték.

*



Sikeres volt a Berkeszi falunap

A rendezvény helyszíne: Berkesz, Sportpálya
A rendezvény időpontja: 2009.09.12.
Közel 700-an látogattak el a rendezvényre.

A kulturális program 10 órakor kezdődött, ahol a helyi kulturális és hagyományos csoportok mutatkoztak be. Déltől az ÚMVP szakmai sátor várta a látogatókat, ahol a Vidékfejlesztési totónak nagy sikere volt.

A 18 órától kezdődő koncertek, fellépések nagy sikert arattak.

Forrás: Közép-Nyírségért és Rétközért Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület, Baktalórántháza HVI
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés