Hírek

Tolerancia- és falunap, főzőverseny és lovasnap

2009. szeptember 18. // Kategória: Hírek

50. Pannergy Tamási Lovasnapok

Ötvenedik alkalommal szervezték meg a Tamási Lovasnaspok díjugrató és fogathajtó versenyt augusztus 20-21-én.
 
50. Pannergy Tamási Lovasnapok

Ötvenedik alkalommal szervezték meg a Tamási Lovasnaspok díjugrató és fogathajtó versenyt augusztus 20-21-én. A Tamási Lovaspályán a mintegy hatezer néző elött lezajlott versenyen harminc egyesület, nyocvan versenyző és mintegy kétszáz ló vett részt.

A színvonalas és fordulatos verseny nagy közönségsikert aratott. Erre az alkalomra adták ki Örményi János könyvét, a Mozaikok a Tamási Lovasnapok történetéből címmel.

*



Tolerancianap Tamásiban

2009.július 18-án Tolerancia Napi rendezvényre készültek a CKÖ aktivistái.

A kora délutáni ítéletidő miatt a nézők és szereplők a Kossuth térről a Művelődési Ház épületébe "menekültek", ahol rendben, de csökkent nézőszám mellett lezajlott az esemény, amelyen helyi és Tolna megyei cigány művészeti csoportok tartottak bemutatót.

*



Szárazdi Falunap és Hagymafesztivál

2009. augusztus 8-án rendezték meg a immár hagyományos "Szárazdi Falunap és Hagymafesztivál"-t a település sportpályáján és annak környékén.

A nagyon szép zöld környezetben megrendezett esemény tiszteletére készült el a szabadtéri színpad, amelyen szinte egész nap a környék művészeti együttesei és gyermekcsoportjai váltották egymást.

A rendezvényen több, mint ötszázan vettek részt, annak ellenére, hogy Szárazd lakossága 249 fő. A nap speciális programja a kóstolóval egybekötött hagymás étel bemutató volt.

*



Tamási Város Bográcsmestere Főzőverseny

Tamási egyik legnagyobb szabadtéri rendezvényét tartották július 25-én a város főterén. 33 bográcsban készült a "versenymű", melyek közül három mesterszakács választotta ki a legjobbakat.

A mintegy ezer vendég együtt fogyasztotta el az étkeket. A bírálati sorrendtől függetlenül az összes bogrács kora estére kiürült.

Egész délután kulturális programok zajlottak, majd éjszakába nyúló utcabálban "mozogták le" a felvett kalóriákat a résztvevők.

Forrás: 3-as KÉZFOGÁS Nonprofit Kft.
hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés