Hírek

Ipari park fejlesztése Zalaegerszegen

2009. szeptember 11. | Kategória: Hírek
Falubuszok matricázása a zalaegerszegi kistérségben

A zalaegerszegi kistérség települései sikeresen szerepeltek a kistérségi közösségi közlekedés fejlesztésére kiírt FVM pályázaton, melyen 28 község kapott lehetőséget falubusz beszerzésére.

Cigány kulturális találkozó Keszthelyen

2009. szeptember 11. | Kategória: Hírek
Módosított pályázat a keszthelyi Fő tér rekonstrukciójára

Keszthely város képviselő-testülete 2009. július 16-án megtárgyalta a Fő téri rekonstrukciós pályázat előrehaladását, és úgy döntött, hogy az eredetileg mintegy 1.5 milliárdos projektet a gazdasági válság következményei és a bevonható vállalkozói tőke hiánya miatt egyszerűsítve, a kéreggarázs kialakítása nélkül kívánja megvalósítani.

A módosított tervek a nyár végére készülnek el, és a jelenlegi piac területén számolnak felszíni parkolási lehetőséggel az EU-támogatású projekt elkészítésében.

*Pályázatot nyert a Magyar Máltai Szeretet Szolgálat Keszthelyi Gondviselés Háza

46 millió Ft-ot nyert a Magyar Máltai Szeretet Szolgálat Keszthelyi Gondviselés Háza a NYDOP keretében Szociális Infrastruktúra és Szolgáltatások Fejlesztése címmel meghirdetett pályázaton.

A pénzösszeg az intézmény teljes felújítására elég, azonban az intézmény feladata az önrész (4,6 millió Ft)előteremtése. Az intézmény felújítása Keszthelyen az Eötvös utcában vélhetőleg szeptember elején megkezdődhet.

*Cigány kulturális találkozó Keszthelyen

Augusztus 15-én (szombaton) a keszthelyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat cigány kulturális találkozót szervezett, melyre meghívást kaptak a környező települések kisebbségi önkormányzatai.

A fesztivál célja a cigány kultúra felelevenítése, a hagyományőrzés, az összetartás erősítése és a cigány kisebbségi önkormányzatok közötti szorosabb együttműködés elősegítése volt

A találkozót támogatta Keszthely Város Önkormányzata és a Zala Megyei Közgyűlés.

Forrás: Keszthelyi HVI

„Európai Vállalkozói Információs Nap”

2009. szeptember 11. | Kategória: Hírek
Az Alpokalja Kistérség szeretettel várja az érdeklődőket az „Európai Vállalkozói Információs Nap” elnevezésű konferenciára.

A kistérség egy úttörő projektben vállal szerepet

2009. szeptember 11. | Kategória: Hírek
Ezentúl nem kell Budapestre utazni az egészségpénztári ügyek intézéséhez

2009. május 21-én megnyitotta kapuit a Közép-magyarországi Regionális Egészségbiztosítási Pénztár kistérségi ügyfélszolgálata, mely Szentendrén a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodájában kapott helyet.

Múzeum lesz a korábban romák lakta barlangokból

2009. szeptember 11. | Kategória: Nekik sikerült
Uniós támogatással nem mindennapi látványosság, turisztikai attrakció lesz Egerszalókon a barlanglakásokból.

A XIX. század elején szegény emberek faragták-vájták ki a tufa domboldalból azokat az egerszalóki barlanglakásokat, amelyekben később romák éltek, s amelyek közül az utolsót 1999-ben hagyták el. Az egyedülálló lakássorból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretében elnyert pályázat segítségével nemsokára turisztikai látványosság lesz – mondta a fejlesztéssel összefüggő csütörtöki sajtótájékoztatón Tőgyi Gábor, a község polgármestere.

Szavai szerint az önkormányzatot régóta foglalkoztatta a probéma, hogy mi legyen az egyre pusztuló, a sziklaomlások miatt mind veszélyesebbé váló barlangok sorsa. Felmerült a betömedékelés ötlete is, aztán inkább mégiscsak a hasznosítás mellett foglaltak állást. A különleges lakássoron, amely a Sáfrány utca Öreghegybe futó végén található, a szakemberek szerint a tizenkét egykori otthonból hat biztonságossá tehető.

Ezek szerepeltek az ÚMVP-s pályázatban, bár az igaz – tette hozzá a polgármester –, hogy nagyon nehéz volt ehhez a skanzen-szerű fejlesztési elképzeléshez illeszkedő pályázatot találni. Most azonban az önkormányzat és a község civil szervezeteinek régi álma válhat valóra. A beruházás teljes költsége megközelíti a 41 és fél millió forintot, az elnyert támogatás mintegy 33 millió, a maradékot önerőből biztosítják. A barlanglakásoknál – amelyek egyébként helyi védelem alatt állnak – a turizmus új közösségi színtere kel majd életre, egy a községet átszelő sétaútvonal részeként.

A tervek szerint kialakítanak egy gazdaházat, egy tájházat, egy kézműves piacteret, kézműves műhelyt oktatóteremmel, s lesz egy finomságokat kínáló „falusi vendégasztal” is. Bíznak abban, hogy az új látványosság még több vendéget vonz majd a településre, általa munkahelyeket teremthetnek és az önkormányzat bevételei is növekedhetnek.

A közbeszerzési eljárás lefolytatása után, várhatóan jövő tavasszal kezdődhetnek el a kivitelezési munkálatok, amelyeket három hónap alatt szeretnének befejezni, hogy 2010 nyarára már kész legyen az új egerszalóki attrakció.

Nagy István, az Eger Vidék Kincsei Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az ÚMVP januárban zárult III. tengelyének intézkedéseire országos szinten rendkívül sok, mintegy hatezer pályázat érkezett, ezért is volt a tervezettnél hosszabb a bírálati idő. Szavai szerint a magyar vidék történelmi esélyt kapott a fejlődésre a 2007-ben megindult program által.

Az intézkedések célja a versenyképesebb mezőgazdaság, a környezettudatos tájgazdálkodás és az élhetőbb vidék feltételeinek megteremtése sikeres vállalkozásokon, összetartó és értékteremtő közösségeken keresztül.

Rénes Marcell

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Három körjegyzőség 10 faluja szövetkezik

2009. szeptember 10. | Kategória: Hírek
Pihenésre a legjobb

Az Őrségi Vásárhoz, vagy a Művészetek Völgyéhez hasonló nagyságrendű kulturális fesztivált szeretne létrehozni a megye egyik legkisebb települése. Ehhez több éves munkára van szükség, ám a hét végén lezajlott falunap azt mutatja, jó úton járnak.

Példaadó közösség a Hejőmenti Sokadalom

2009. szeptember 10. | Kategória: Hírek
Együttműködési megállapodás a cigány kisebbségi önkormányzatokkal

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az előítélet- és konfliktusmentes viszony kialakítása és fenntartása érdekében együttműködési megállapodást kötött 2007-ben az illetékességi területén működő cigány kisebbségi önkormányzatokkal.

Rockudvar, filmforgatás és falunapi fesztiválok

2009. szeptember 10. | Kategória: Hírek
Rockudvar Karcsán

2009. július 25-én első alkalommal tekinthették meg három nagyszerű amatőr rockegyüttes műsorát az érdeklődők a karcsai Nagy Géza Művelődési Központ belső udvarán.

Konferencia és szakmai dialógus Debrecenben

2009. szeptember 10. | Kategória: Hírek
BIZTONSÁGOS ÉLELMISZERLÁNC - konferencia és szakmai dialógus Debrecenben, 2009. október 1-jén.

Szinten marad az agrárágazat támogatása

2009. szeptember 10. | Kategória: Hírek
Az agrárágazat a jövő évben csaknem ugyanannyi támogatást kap, mint az idén – mondta el bevezetőként Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) államtitkára.

További oldalak:
 • «
 • 1
 • ...
 • 63
 • 64
 • 65
 • 66
 • 67
 • 68
 • 69
 • »
 • hirdetés
  hirdetés
  hirdetés