Hírek

Példaértékű projektek a szigetvári térségben

2009. szeptember 15. | Kategória: Hírek
Falunap Hobolban

2009 június 20-án került megrendezésre a Hoboli Falunap, amelyen a Szigetvári Helyi Vidékfejlesztés Iroda és a Szinergia Egyesület (HACS) is képviselte magát, mintegy népszerűsítve az ÚMVP várható lehetőségeit, illetve tájékoztatva az érdeklődőket a III.tengely ben benyújtott kérelmek értékelési folyamatáról.

A falunap sikeréhez nagyban hozzájárult az ÚMVP totó versenye, illetve a "Barátok közt Orsijának" előadása, amelyek a rossz idő ellenére a felállított sátrakban szárazon kerülhettek megrendezésre.A kitartó közönséget a helyi lakosságból szerveződő sokszínű előadó csoportok is szórakoztatták.

*Hazajáró hétvége

A június 12-14-i hét végére meghirdetett Hazajáró hétvégéhez számos étterem és panzió csatlakozott a kistérségből.

Elképzeléseik szerint a kedvezményes árakkal kifüggesztett étlapok és kínált szállások sok olyan látogatót vonzanak majd a kistérségbe akik a városokban, falvakban zajló és várható fejlődések megismerése révén visszatérő vendégek lesznek.

*LEADER Trophy

2009 június 19-21. között kerül megrendezésre a verseny, melyen néhány Dél-dunántúli települést meglátogatva a nevezett csapatok - köztük a Szinergia Egyesület is - átfogóbb képet kaphatnak a környékbeli térségek munkájáról, az ott várható fejlesztésekről.

A programok között megtartandó egyeztetések a HACS-ok tájékozódását és eredményes közös munkáját segítették.

*Kiemelkedő, példa értékű projektek kistérségünkben

A térségbeli kisebb települések lakóinak egész évben színes programokat és egyéb lehetőségeket kínáló szigetvári városközpont megújítását szolgálja a majd 800 millió forintos végösszeggel tervezett projekt, melynek keretében a csónakázó tótól a sétáló utcán keresztül a Vigadó kulturális központ felújítása is szerepel.

*Szociális ellátó központ

Térségünk egyik legkisebb településén, Bánfán az ott élők lehetőségeinek korlátait feszegetve egy példa értékű mikrotérségi szociális ellátó hálózatot működtetnek, amely idősek, és gyerekek segítésén túl a munkahelyteremtésben is sokat jelent a 221 fős zsáktelepülés számára.

*Zrínyi Rockopera

"Zrínyi 1566" címmel már készítik annak a rockoperának a hangfelvételeit, mely az 1566-os szigetvári hősöket mutatja be. A több tízmillió forintos költségvetésű zenemű Zrínyi Miklós születésének 500. évfordulójának tiszteletére készül el, és neves színészek részvételével.

Várhatóan szeptember 11-12-én mutatják be a darabot.

*Hungarofalu a Budai Várban

Kistérségünket fafaragó és fazekas mestereink képviselték a július 23-26 között megrendezésre kerülő Hungarofesten.

A hétvége során kézműves bemutatók megtekintése mellett lehetőség nyílt a hagyományőrző termékek vásárlására, a kor szellemét idéző hangulatban a Budai Vár területén kialakított HUNGAROFALUBAN.

*Szigetvári kistérség a Sziget Fesztiválon

A Sziget Fesztivál 2009 - Hungarikum Falujába a Szigetvári kistérségből több szereplő érkezett.

Kucsera Csilla batikolt ruháival jelent meg, a Kaptár Egyesület tagjai közül pedig Kőszegi István népi hangszerkészítő-, Beke Lívia csuhés-, és Beke Diána nemezelő művészek állították ki értékes portékáikat bemutatókkal egybekötve, melyek a látogatók érdeklődését nagyban felkeltették.

*Elkészült a szigetvári templom külső felújítása, de a városrehabilitáció tovább folytatódik

Szeptember 5-én rendezték meg a felújított Szent Rókus templom átadó ünnepségét. A szigetvári belváros rehabilitációs program első ütemében megtörtént a Zrínyi téri Szent Rókus Templom és a Városháza épületének felújítása.Forrás: Szinergia Egyesület, Dunántúli Napló

Start: Baross Gábor program régiós pályázatai

2009. szeptember 15. | Kategória: Hírek
Megjelentek a Baross Gábor program 2009. évi régiós pályázati felhívásai, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) által közzétett pályázatok Magyarország hét régiójában támogatják az innovációs fejlesztéseket - közölte az NKTH.

Wellness hotel, komp és turisztikai beruházások

2009. szeptember 15. | Kategória: Hírek
Dél-balatoni biotermékeket és népviseletet vittek Barcsra

Információs anyagokkal és a térség értékeinek bemutatójával volt jelen a Barcsi Nemzetközi Vásáron a "Dél-balatoni "LEADER Nonprofit Zrt.

Szövetkezetben a megélhetésért Igriciben

2009. szeptember 15. | Kategória: Hírek
Nagy Ugrás a Tiszáért

2. alkalommal tartották meg a Nagy Ugrás a Tiszáért elnevezésű rendezvényt Tiszatarjánban 2009. július 12-én. Köszönhetően a rendezvény fő támogatójának az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programnak és a WWF Magyarországnak igazán nagyszerű eseménynek lehettek részesei a látogatók.

Regionális tanácskozás a V4-ek agrárminisztereivel

2009. szeptember 15. | Kategória: Hírek
A tejpiaci gondok megoldásáról, az áruházláncok erőfölénnyel való visszaélésének megakadályozásáról, valamint az uniós közös agrárpolitika 2013 utáni jövőjéről tanácskoztak csütörtökön Budapesten a Visegrádi Csoport országainak agrárminiszterei, valamint Bulgária és Románia mezőgazdasági tárcáinak vezetői.

Tökfesztivál az ÚMVP támogatásával

2009. szeptember 14. | Kategória: Hírek
Tökös Motorosok Felvonulása, Tökszínház a nagydobosi óvónők előadásában, POM-POM Nagymamák, mindez személyesen Erdei Zsolt ökölvívó, illetve az Észak-Alföldi Régió ajánlásával: a programokat soroló szórólap kellően megalapozta a hangulatot Dr. Forgács Barnabás szakállamtitkár érkezése előtt, aki köszöntötte a megjelenteket, majd jó étvágyat kívánt a felszolgált sült tökhöz.

Falukutató kurzus és tábor Bagon

2009. szeptember 14. | Kategória: Hírek
Beszámoló az óvoda építéséről

Időközönként beszámolunk Veresegyháza beruházásainak folyamatáról, melyek az Európai Unio, és Veresegyház Önkormányzat közös finanszírozásában valósulnak meg.

Kistérségi, társulási tanácsülés Bőcsön

2009. szeptember 14. | Kategória: Hírek
Épül a Panoráma út

Gõzerõvel zajlik a Miskolcot Egerrel összekötõ, 2505 jelű, úgynevezett Panoráma út teljes felújítása.

Unterschleissheimi 5 éves partnerkapcsolat

2009. szeptember 14. | Kategória: Hírek
Szélessávú internet Baranya Megye több mint 70 településén

Az I. Nemzeti Fejlesztési Terv Gazdasági Versenyképesség Operatív Programjának (GVOP) keretében a Magyar Telekom Nyrt. partnerségével megvalósult a szélessávú internet hozzáférés.

Két új ökoiskola Hódmezővásárhelyen

2009. szeptember 14. | Kategória: Hírek
Két új ökoiskola Vásárhelyen

A Szent István Általános Iskola és az HISZK Eötvös József Székhelyintézménye után még két vásárhelyi iskola nyerte el az ökoiskola címet – jelentette be sajtótájékoztatóján Patócs Anikó, a Klauzál Gábor Általános Iskola igazgatónője.

További oldalak:
 • «
 • 1
 • ...
 • 62
 • 63
 • 64
 • 65
 • 66
 • 67
 • 68
 • 69
 • »
 • hirdetés
  hirdetés
  hirdetés


  hirdetés
  hirdetés
  hirdetés
  hirdetés