Hírek

Villanymotor típusok,villanymotorok javítása,frekvenciaváltók

2015. április 17. // Kategória: Hírek

Villanymotorból rengeteg típus létezik a felhasználási igényeknek megfelelően, de néha elromlanak.Villanymotor gyártó és javító cégeket, forgalmazókat talál itt.Villanymotorból rengeteg típus létezik a felhasználási igényeknek megfelelően, de néha elromlanak és ilyenkor érdemes megjavíttatni őket, ha pedig úgy adódik, szükségünk lehet frekvenciaváltóra is.
Manapság a felkészültebb áruházakban és szakboltokban az egyfázisú és háromfázisú villanymotorok mellett egyenáramú, fékes és robbanásbiztos villanymotor típusokat, vibromotorokat és kétfordulatú elektromotorokat is lehet kapni.
Nem érdemes spórolni a márkán, mivel a nívósabb gyártók által készített villanymotorok hosszabb élettartamúak, a javításuk költsége is alacsonyabb lehet.

Az IE2 villanymotorok az Európai Unio előírásainak megfelelő elektromotorok, amely fontos eszköz a környezetterhelés csökkentésében, ezért javallott az alkalmazásuk. Az IE2 magas hatásfokú, energiatakarékos villanymotor, amely a csökkentett áramfelvétel miatt nagyjából egy éven belül behozzák az árkülönbözetet.

 

 

A villanymotorok megjelenése és anyagjellemzői nagyrészt hasonlóak. Általában kis méretben a házuk alumíniumból készül, nagy méretben öntöttvasból. A villanymotor számára nagyfokú korrózióvédelmet is nyújt a külső festés az esztétikus megjelenés mellett. A jobb minőségű villanymotorok szélsőséges hőmérsékleti értékek között is megbízhatóan működnek.
A modern villanymotorokra általában jellemző, hogy rendelkeznek frekvenciaváltós üzemmel. De mit tegyünk, ha az adott motoron nincs ilyen? Természetesen vásárolhatunk külön frekvenciaváltót, hiszen manapság már elengedhetetlen a villanymotorok elektronikus fordulatszám-szabályozása.


A frekvenciaváltóval azonban nem csak a fordulatszámot lehet változtatni, hanem a villanymotorok is biztonságosabbá válnak általa, mert a jobb fajtákon be lehet állítani áramvédelmet, hővédelmet, és meg lehet adni különböző programokat, lefutásokat, felfutásokat egyaránt.
Találunk frekvenciaváltót vezérléshez és visszacsatolt, zárthurkú szabályozáshoz is, vagy éppen ventilátor- és szivattyúhajtáshoz egyaránt. Azonban nem minden frekvenciaváltó alkalmas minden elektromotorhoz, ezért mindig bízzuk az adott terméket ismerő szakemberre a választást!

Az elektromotorok javítása alapvetően eltér a belsőégésű motorokétól, hiszen sokszor az újratekercselés képezi a legnagyobb tételt a számlán. Emellett fontos, hogy alapos szervizelésnél a legjobb szigetelésű szigetelőanyagot használják, akár impregnáló lakkal kiegészítve, ami a tekercselést borítja be.
A villanymotor túlterhelés-védelméhez az az egy- és háromfázisú villanymotorok állórész tekercselésébe hőelemet, azaz termisztort szoktak építeni, amely a fáziskimaradástól, túlterheléstől védi a villanymotor tekercselését.
Villanymotor gyártó és javító cégeket, elektronikai eszköz forgalmazókat talál weboldalunkon, nézzen körül!
 

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés