Ön átváltott a Gyorskeresőre.
Egyszerű keresés / Részletes keresés

Hírek

Öntadadó szalagok és fényvisszaverő csíkok fogalma.ELMATIT Kft.

2015. március 9. // Kategória: Hírek

Látni és látszani mindannyiunk érdeke ezért használjunk jól láthatósági ruházatot, kabátot, fényvisszaverő öntapadós ragasztószalagok és ragasztó pöttyök speciális szalagokat vagy csíkokat este vagy sötétben az ELMATIT Kft.-től
Fényvisszaverő szalagok, láthatósági ruházat.Akár kerékpáron közlekedik valaki, akár a munkáját végzi, szürkület után, este kiváltképpen fontos a láthatóságunk. Aki vezetett már autót, tudja, mennyire nehéz egy kivilágítatlan embert vagy tárgyat észrevenni a sötétben – a reflektorok ritkán világítanak száz méterekre, ha pedig még köd, pára vagy eső is csökkenti a látási viszonyokat, mire láthatóvá válik valaki, gyakran már késő.

 

Ezért fontos, hogy láthatósági kabátot viseljünk, vagy legalább fényvisszaverő csíkokat, szalagokat. A láthatóságunk érdekében az alábbi alapelveket fontos, hogy szem előtt tartsuk:

Az út szélére kisebb figyelem fordul, ezért ha ott kell haladnunk, vagy dolgoznunk, mindig viseljünk jól láthatósági mellényt, kabátot, ruházatot! Ezt egyébként rendelet is előírja!
A sötét ruha alig észrevehető! Ha ilyen ruházatunk van, viseljünk rajta minél több láthatósági kelléket, fényvisszaverő csíkot, pántot.
A láthatósági ruházat fényvisszaverő eszközök, kellékek nélkül is figyelemfelkeltő. Ködben, nappali világosságban a neonsárga vagy neonzöld színek látszanak a legjobban!

Tartsuk szem előtt, hogy a legfontosabb, hogy a lehető legmesszebbről észrevegyenek minket, akár előttünk, akár mögöttünk halad. Az autósok mellett minden más közlekedő ember is veszélyt jelenthet. Lovas kocsi, kerékpár, motor – mind okozhat balesetet, ha a vezetőjük nem vesz észre minket.
A fényvisszaverő szalagok működése
A láthatóságunk javításában segítenek a passzív láthatósági eszközök. Ezek olyan fényvisszaverő termékek, amelyek anyaguk tulajdonságai révén verik vissza a rájuk eső fényt. Ezt retroreflexiónak nevezzük, és azt jelenti, hogy az anyag felületét prizma, vagy gömb alakúra képezik ki, ami a ráeső fényt a fényforrás irányába veri vissza.

Hogy ez miért jobb, mint az egyszerű tükröző felületek? Mert a fényforrás felé veri vissza a beérkező fényt, így az autós, motoros is jobban, messzebbről érzékeli. Így működnek egyébként a közlekedési táblák is.
Ha a retroreflexív fényvisszaverő csíkkal kombináljuk a jól láthatósági kabátot, ruházatot, akár 200 méterről is láthatóvá válunk, ez pedig életet menthet!

Munkavédelem láthatósági ruházattal, fényvisszaverőkkel
Manapság már a filléres mellényektől a drága láthatósági termékekig széles a kínálat, de nem érdemes spórolni! A jobb minőségű és hatékonyabb láthatósági termékek, fényvisszaverő szalagok, láthatósági kabátok ugyan többe kerülnek, de élettartamunk, használhatóságuk nem hasonlítható össze a bevásárló központok által kínált termékektől!
Ha az életünkről, egészségünkről van szó, néhány ezer forinton ne múljon, szerezzünk be fényvisszaverő szalagokat.
 

 

Kapcsolódó hivatkozások

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés