Hírek

Öt tipp az üzleti kapcsolatépítésre

2015. február 6. // Kategória: Hírek

Egyre fontosabb a magyar vállalkozóknak a kapcsolati háló, véli a Business Network International hazai szervezete. Az „Aki ad, az nyer” elvére építő szakmai társaság csokorba szedte, mi mindenre érdemes odafigyelni a networkingben.
Ne akarjuk eladni magunkat

Túl azon, hogy őrült béna ötlet, még akcióként is hiteltelen és eredménytelen. Ellenben bármikor lobbizhatunk ugyanezzel a lelkesedéssel egy stratégiai partnerünkért. Így harmadik félként felépítünk valakit, aki a kapcsolati háló szerkezeténél fogva szintén el tud adni minket. Koncentráljunk arra a beszélgetésben, mire van szüksége a másiknak, és hogy a stratégiai partnereink közül kit tudunk jó szívvel ajánlani.

 

Tanuljunk meg bemutatkozni
A BNI szerint ezt egy nyolcadikoson tudjuk a leghatékonyabban letesztelni. Ha ő megérti, visszamondja és elmagyarázza, mivel foglalkozunk, mi a napi munkánk, milyen eredményeink vannak eddig és mivel tűnik ki a cégünk az ágazattársak közül, akkor jó az irány. De ha egy tizennégy éves nem érti a címkéinket, más sem fogja.

Beszéljünk a céljainkról
Csak az fog tudni segíteni, aki ismeri a céljainkat. Minél több embert – civil és szakmai kapcsolatot egyaránt – előtt tárjuk fel, merre halad a cégünk, mit szeretnénk elérni közép- és hosszú távon, annál gyorsabb segítségre számíthatunk a kapcsolati hálónkban.

Tervezzünk tudatosan
Ha kitűztük a célt, jöhet a terv, mert a kettő nem helyettesíti egymást. Konkrét lépésekben és gesztusokban, intézkedésekben, újításokban, akciókban gondolkozzuk. Állítsuk fel a sorrendet, aztán kezdjünk el cselekedni.

Búcsú a komfortzónától
Ahogy egy jó vezető az önmotivációt hívja elő a kollégáiban, a sikeres vállalkozó is önmagát győzi le bármilyen más akadály – a gazdasági válság, a forrásszűke, a nem eléggé támogatói környezet – előtt. A BNI vezetői szerint a vállalkozó egyetlen valódi ellenfele a kishitűség. Aki nem mer kockáztatni, nem is nyer, tartja egy francia közmondás. Lépjünk ki a komfortzónánkból a kapcsolatépítésben is. Ne menjünk haza konferenciáról anélkül, hogy új kapcsolatokat építettünk volna. Végülis mi hozná lendületbe az ismeretségeink hálóját, ha nem a folyamatos bővülés?

 

Kapcsolódó hivatkozások

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés