Hírek

Kreatív vállalkozások, most ti jöttök

2015. február 6. // Kategória: Hírek

Idén is pályázatot hirdet a Nemzetgazdasági Minisztérium európai vállalkozásoknak az Európai Bizottsággal közösen.
A Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért pályázat célja megtalálni az Unió legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásösztönzési projektjeit. A díj azokat vállalkozói, nonprofit, önkormányzati vagy állami szintű kezdeményezéseket kívánja elismerni, amelyek ösztönzik és támogatják a vállalkozókat.

Nevezni először nemzeti, majd európai szinten kell. A magyarországi zsűri két projektet juttat majd a kontinentális fordulóba. Az Európai Zsűri Fődíját annak a pályázatnak adja majd a fődíjat, amelyet Európa legkreatívabb és leginspirálóbb kezdeményezésének talál. A díjátadó ünnepséget Luxemburgban, az Unió soros elnöki államában rendezik meg 2015 novemberében.

Az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

a vállalkozói kedv ösztönzése,
a vállalkozói ismeretek növelése,
az üzleti környezet fejlesztése,
a vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése,
a zöldgazdaság ösztönzése,
a vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért.
 

 

Az elmúlt években több kiemelkedő magyar vállalkozást díjazott az európai zsűri. Elismerték a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató Panda Hotelt, a Miskolc Holding Zrt. „Anti-Bureau” programját, továbbá a Széchenyi Kártya Programot is. A Díj hazai történetének eddigi bombája azonban kérdés nélkül a Gazdagmami Kft. Pályázatuk akkora tetszést aratott Nápolyban, hogy a zsűri fődíja mellett a „Vállalkozói kedv ösztönzése” kategóriában is győztek. Először fordult elő, hogy magyar céget választottak a legjobbnak. Külön pikantériát kölcsönöz a történetnek, hogy a kft. vezetője, Vida Ágnes mindig is tudatosan uniós pályázatok nélkül boldogult, a nevezésre maga a Nemzetgazdasági Minisztérium beszélte rá. „Tavaly nem volt erre idejük, idén azonban megnyerték, Ági október 1-jén kiutazott Nápolyba, ahol a Gazdagmamié lett az Európai Bizottság European Enterprise Promotion Awards fődíja. Magyar vállalkozás eddig még vitte el a jutalmat. A gála előtt Ági mesél a készülődésről, a meghívásról:

 

Kapcsolódó hivatkozások

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés