Hírek

Kéménybélelés., egyedi kémények bélelése, a kazánok és a bélelőanyagok technológiai fejlődése révén ma már hosszú évekig tartós megoldást jelenthet.

2015. február 2. // Kategória: Hírek

Kéménybélelés, kémények bélelése ahogy a DIAMETRUS Kft. szakemberei végzik!
A kéménybélelés lényege, hogy a kéményen belül egy további csövet elhelyezve gondoskodunk a füst és korom lehető legjobb távozásáról. Többféle bélelőanyag áll rendelkezésre, amelyek közül nem mindig a legdrágább a legjobb. A kéménybélelésre építészeti szabványok is érvényesek, amit be kell tartani.

Miért fontos a kéménybélelés?
Biztos, hogy Önnek is a családja, önmaga, otthona biztonsága a legfontosabb. A szakszerűen megépített, jól szellőző kémény legalább annyira fontos, mint a szivárgásmentes gázvezetékek, vagy a riasztóberendezés.
A jól megépített és megfelelően bélelt kéménynek kiemelt szerepe van abban, hogy a fűtés a lehető legolcsóbb legyen, és ugyanakkor elég oxigén jusson az égési folyamatoknak, miközben a káros és veszélyes gázok és füst akadálymentesen távoznak a szabadba.

Kéménybélelés nélkül balesetveszélyes?

 

A gáztüzelés során vízgőz keletkezik, amely kicsapódik a kémény belső falára és tönkreteszi annak szerkezetét. A megrongálódott kémény belseje repedezni, mállani kezd és a lehulló törmelék eldugítja a kémény belsejét, így az égéstermékek nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak távozni. Kéménybéleléssel ez megelőzhető.

Ha fával, vagy szénnel fűt, a forró füst teszi próbára a kéményt. Ha odakint mínuszok vannak, a kémény belsejében pedig a tűz és a felszálló füst miatt igencsak nagy a meleg, a hőkülönbség az évek során repedéseket okoz a kémény anyagában – onnantól kezdve pedig már tudjuk, mi következik.

Kéménybéleléshez milyen bélelőanyagot érdemes választani?
Ennél a kérdésnél a választ a pénztárcánk vastagsága adja meg, de a szabványokra is figyelemmel kell lenni. Többféle kéménybélelő anyag áll rendelkezésre: például az acél – ez a legdrágább – és a több országban is szabadalmaztatott magyar technológia, a FuranFlex.
Felmérés!
Munkatársaink az ingyenes (csak Budapest területén) helyszíni felmérés során ipari kamerával átnézik a kémény teljes belső felületét, kitöltik a minden fontos információt tartalmazó adatlapot. Az alkalmazott kazán típusát és a fennálló lehetőségeket figyelembe véve meghatározzák a kéménybélés hosszát, átmérőjét. Az adatok alapján már a helyszínen, vagy hamarosan telefonon/mailben/faxon árajánlatot adunk (Diametrus Kft). Ennek elfogadása esetén megtörténik a munka időpontjának egyeztetése.
Az acél kéménybélelés sokkal tartósabb, mint az alumínium, és a hőt is kevésbé vezeti, így jobb hatásfokkal bír, de a savnak az acél sem áll ellen örökké. Márpedig sav keletkezik, ahogy a levegő nedvessége és a füst találkozik egymással.
A FuranFlex kéménybélelés azonban erősen hőszigetelő a másik két anyaghoz képest, és mivel kompozit gyantából készül, így szabadon formálható és ellenáll nem csak a hőnek, de a savnak, lúgnak is. Az alumíniumnál drágább, de az acélnál olcsóbb megoldás,ráadásul alumíniumot ma már nem szabad bélelésre használni.                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Legyen szó gyűjtőkéményről, túlnyomásos gyűjtőkéményről vagy kéményépítésről és kéménybélelésről most már rengeteg technológia és modern kivitelezés közül lehet válogatni.Bár mint sok más esetben természetesen ez is bőven pénztárca függő döntés,viszont ha jól döntünk biztosan megtérül hosszútávon.

Bármelyik anyagot is válasszuk kéménybéleléshez, a munkát mindig bízzuk szakemberre!
 

hirdetés
hirdetés
hirdetés


hirdetés
hirdetés
hirdetés